Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Makirullat
	bambumatto
	norilevää
	sushiriisiä
	riisiviinietikkaa
	sormisuolaa
	sokeria
	porkkanatikkuja
	kurkkutikkuja
	ohuita siivuja piikkikampelaa, tonnikalaa, 
	turskaa tai lohta
	paahdettuja seesaminsiemeniä
Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Pane levälevy bambumatolle ja levitä sille ohut kerros riisiä. Jätä maton takareunaan 3 cm tyhjää. Tee kolmen sentin päähän etureunasta pieni painauma. Lado siihen pitkittäin kasvistikkuja ja kalaa. Ripottele riisille seesaminsiemeniä ja kääräise ainekset tiukaksi rullaksi bambumaton avulla. Jäähdytä muovikelmussa jääkaapissa ½ - 1 tunti. Leikkaa paloiksi ja nauti wasabin, säilötyn inkiväärin ja japanilaisen soijan kera.

Nigiri-sushi
	piikkikampelaa (tonnikalaa, turskaa tai lohta)
	wasabia
	soijaa
	säilöttyä inkivääriä
	riisiviinietikkaa
	suolaa
	sokeria
Keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita riisiin tilkka riisiviinietikkaa ja mausta suolalla ja sokerilla. Muotoile riisistä neliönmallisia pötköjä, sipaise päälle wasabia ja lisää ohut kalapala. Nauti soijan ja inkiväärin sekä wasabin kera.

Turskatartar
	tuore turskan selkäpala
	punasipulisilppua
	inkivääriä siirappiliemessä
	limetinkuorta ja -mehua
	tuoretta korianteria
	suolaa ja mustapippuria
Hienonna kala ja inkivääri terävällä veitsellä. Sekoita kalaan punasipulia, inkivääriä sekä sen lientä ja limetin mehua ja raastettua kuorta. Korianteria, suolaa ja pippuria maun mukaan.

Lootuksenjuurisalaatti
1	lootuksenjuuri
	öljyä
	jäävuorisalaattia
	tuoretta korianteria
	tuoretta minttua
	paahdettuja maapähkinöitä
kastike:
	kalakastiketta (Nam pla)
	limettimehua
	sokeria
	chilisilppua
Kuori lootus ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, jotka ruskistetaan öljytilkassa. Levitä vadille salaatinlehtiä ja nosta lootus päälle. Sekoita hapan-imelä kastike. Mausta sillä salaatti. Lisää korianteri- ja minttusilppua sekä maapähkinää.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Chilisalsa, Chilisalaatti,
 Chililiekitetty keisarihummeri


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat