Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Mangosalaatti
	mango
	aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
	kookospähkinä
	chili
	korianteria
	limettimehua
Leikkaa mango kuutioiksi. Lisää halkaistut tomaatit. Leikkaa kookoksen liha ohuenohuiksi suikaleiksi. Lisää kookos ja hienonnettu chili sekä korianterisilppu. Mausta vastapuristetulla limettimehulla.

Friteerattu keittobanaani
	vihreitä keittobanaaneja
	maapähkinäöljyä
	suolaa
Kuori banaanit terävällä veitsellä ja paloittele. Friteeraa kuumassa öljyssä kullanruskeaksi. Ota banaanit pannulta ja paina litteäksi. Friteeraa vielä kerran rapeaksi ja lisää suolaa. Tarjoile kuumana.

Mausteyrttidippi
	silopersiljaa
	minttua
	korianteria
	sitruunamelissaa
	basilikaa
	oliiviöljyä
	suolaa
Muussaa yrtit morttelissa tuoreen valkosipulin, öljyn ja suolan kera tasaiseksi massaksi.

Lampaan rosvopaisti
	kokonainen lammas, noin 25 kiloa
	suolaa ja pippuria
	kausivihanneksia (porkkanaa, sipulia, valkosipulia, perunaa)
	punaviiniä
	puuvillanarua
3 - 4	puuvillalakanaa
2	puuvillasäkkiä
Kaiva 1,5 x 1 m leveä, 75 cm syvä kulhomainen kuoppa. Peitä kuopan pohja isoilla kivillä. Päälle polttopuuta (n. 7 kottikärryllistä). Polta niitä kolmisen tuntia ja poista kekäleet. Hiero lampaanruhoon suolaa ja pippuria, täytä se vihanneksilla ja lorauta sekaan punaviiniä. Ompele aukko langalla. Kääri ruho lakanoihin, kostuta ne punaviinillä ja vedellä ja sujauta päälle kaksi vedellä kostutettua säkkiä. Pane ruho kuoppaan kyljelleen. Kokoa sen päälle kuumat kivet. Täytä kuoppa maalla ja paista 3 - 4 tuntia. Paistomittaria käytettäessä lämpöä tulee olla vähintään 70 astetta.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat