Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Omenachutney

	kylmäpuristettua oliiviöljyä
2	punasipulia
500 g	ruokaomenaa
100 g	rusinoita
100 g	paahdettuja pinjansiemeniä
1	chili
2 tl	kanelia
3 - 4	tähtianista
3	kanelitankoa
8	kardemummansiementä
2 rkl	keltaisia sinapinsiemeniä
1 - 2 dl	omenaviinietikkaa
n. 300 g	ruokosokeria
	Atamonia tölkkien huuhtelemiseen
Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää kuoritut ja paloitellut omenat, hienonnettu chili, kaneli, kokonaiset mausteet ja sinapinsiemenet. Lisää sitten omenaviinietikkaa ja sokeria vähintään mainittu määrä. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes koostumus on sopiva. Lisää rusinat ja pinjansiemenet. Keitä vielä 10 minuuttia ja säilö Atamonilla huuhdeltuun lasitölkkiin.


Omenamarmeladi
500 g	ruokaomenaa
½ dl	vettä
n. 300 g	ruokosokeria
2 tl	kanelia
3 - 4	tähtianista
3	kanelitankoa
8	kardemummansiementä
100 g	rusinoita
100 g	paahdettuja pinjansiemeniä
	Atamonia tölkkien huuhtelemiseen
Kuori ja paloittele omenat. Keitä omenia, vettä, sokeria ja mausteita, kunnes marmeladin koostumus on sopiva. Lisää rusinat ja pinjansiemenet. Keitä vielä viisi minuuttia. Kaada sitten marmeladi lasitölkkiin.


Omenasalsa
5	isoa omenaa (Aroma ja Discovery)
1	pieni punasipuli
	kourallinen saksanpähkinää
	sitruunamehua
	raastettua appelsiininkuorta
	omenasiirappia, vaahterasiirappia
	tai juoksevaa hunajaa
	tuoreita yrttejä: sitruunamelissaa, 
	minttua, sitruunatimjamia tai basilikaa
	suolaa ja mustapippuria
Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita silputtuun punasipuliin. Jaa pähkinät neljään osaan ja paahda miedolla lämmöllä rusehtavaksi. Murskaa ne karkeasti ja lisää omena-sipulisekoitukseen. Purista päälle ½ - 1 sitruunan mehu ja lisää appelsiininkuoriraastetta. Hienonna lempiyrttejäsi ja lisää salsaan. Mausta lopuksi makealla siirapilla tai hunajalla sekä suolalla ja pippurilla.


Omenasiirappi
n. 1 l	omenatuoremehua
750 g	ruokosokeria
1	vaniljatanko
Keitä mehua isossa kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet irti. Lisää tanko ja siemenet sekä sokeri mehuun. Keitä, kunnes koostumus on sopiva.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat