Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Ruokaleipä
400 g	jauhoja
2 dl	vettä
25 g	hiivaa
	suolaa
	oliiviöljyä
	rosmariinisilppua
Alusta taikina ja muotoile siitä litteä leipä. Päälle öljyä, suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa.

Spelttipizza
2 dl	vettä
25 g	hiivaa
	suolaa
tilkka	öljyä
n. 400 g	spelttijauhoja

täyte:
	valkosipulimurskaa
	rosmariinisilppua
	sormisuolaa
	kylmäpuristettua oliiviöljyä

Alusta taikina ja kauli pohjaksi. Levitä runsaasti täytettä ja paista uunissa.


Pizza taikinajuuresta
(2 pohjaa)

Juuri tehdään edellisenä päivänä:
2 dl	20-asteista vettä
2 g	hiivaa
150 g	spelttisihtijauhoja

3 dl	30-asteista vettä
½ dl	oliiviöljyä
15 g	suolaa
475 g	spelttisihtiä

täyte:
	tomaattia
	sipulia
	valkosipulia
	balsamiviinietikkaa
	sokeria
	suolaa ja mustapippuria
	tuoretta basilikaa
	mozzarellaraastetta
Sekoita pohja-ainekset ja lisää taikinajuuri. Alusta kunnolla ja kohota tunti. Kauli voilla voidellulle pellille, (paksuus 6 mm), tai tee kaksi 3-milliä paksua pohjaa. Kohota puoli tuntia. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä läpikuultavaksi. Lisää viinietikkaa, sokeria ja tomaatteja. Keitä kokoon tunnin verran ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pohjalle kastiketta, basilikaa ja juustoa. Paista puolisen tuntia 230 asteessa.


Vuohenjuustopizza
5 dl 
	30-asteista vettä
20 g	hiivaa
½ dl	oliiviöljyä
15 g	suolaa
675 g	spelttisihtiä tai öölanninvehnäjauhoja
täyte:
	vuohenjuustoa
	anjovista
	valkosipulia
	sultanarusinoita


Sekoita taikina-ainekset ja alusta kunnolla. Kohota tunti. Levitä taikina voilla voidellulle pellille 6 mm paksuna tai jaa kahdeksi 3-milliseksi pohjaksi. Kohota puoli tuntia ja levitä päälle pehmeää vuohenjuustoa, valkosipulimurskaa, oliiviöljyyn säilöttyä anjovista ja rusinoita. Paista 230 asteessa puolisen tuntia.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat