Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Kurpitsasoppa

1	iso kurpitsa tai 2 Hokkaidoa
3	sipulia
	öljyä
1 - 2 rkl	currytahnaa
	limetinlehtiä
3	sitruunaruohoa
5 - 6 rkl	Nam pla -kalakastiketta
3 - 4 rkl	inkivääriraastetta
4 - 5 cm	galangajuurta paloina
2 - 3 dl	kookosmaitoa
½ palaa	kookoskermatiivistettä
1 l	kasvislientä
	hunajaa
Paista kurpitsaa uunissa 30 - 70 minuuttia koon mukaan. Poista kuori ja siemenet ja paloittele hedelmäliha. Kuullota paloiteltu sipuli öljyssä. Lisää kourallinen limetinlehtiä ja sitruunaruoho isoina paloina. Lisää nam pla, inkivääri, galanga ja kurpitsa. Lisää hetken kulutua kookos ja liemi. Keitä vartin verran ja nosta limetti ja sitruunaruoho syrjään. Soseuta soppa sauvasekoittimella ja lisää taas limetti ja sitruunaruoho. Mausta tarvittaessa hunajalla. Sopan kanssa voi syödä paahdettua villiriisiä ja kurpitsansiemeniä sekä yrttijogurttia.


Villiriisi
	villiriisiä
	suolaa
	öljyä
Kuumenna öljy pannulla tulikuumaksi. Paista siinä riisi suolaripauksen kera. Kun riisi on poksahtanut, nosta se talouspaperille valumaan.


Yrttijogurtti
½ l	maustamatonta jogurttia
	iso kourallinen korianteria
	kourallinen minttua
Sekoita tasaiseksi massaksi ja käytä sopan lisukkeena.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat