Kurpitsasoppa 1 iso kurpitsa tai 2 Hokkaidoa 3 sipulia öljyä 1 - 2 rkl currytahnaa limetinlehtiä 3 sitruunaruohoa 5 - 6 rkl Nam pla -kalakastiketta 3 - 4 rkl inkivääriraastetta 4 - 5 cm galangajuurta paloina 2 - 3 dl kookosmaitoa ½ palaa kookoskermatiivistettä 1 l kasvislientä hunajaaPaista kurpitsaa uunissa 30 - 70 minuuttia koon mukaan. Poista kuori ja siemenet ja paloittele hedelmäliha. Kuullota paloiteltu sipuli öljyssä. Lisää kourallinen limetinlehtiä ja sitruunaruoho isoina paloina. Lisää nam pla, inkivääri, galanga ja kurpitsa. Lisää hetken kulutua kookos ja liemi. Keitä vartin verran ja nosta limetti ja sitruunaruoho syrjään. Soseuta soppa sauvasekoittimella ja lisää taas limetti ja sitruunaruoho. Mausta tarvittaessa hunajalla. Sopan kanssa voi syödä paahdettua villiriisiä ja kurpitsansiemeniä sekä yrttijogurttia. Villiriisi villiriisiä suolaa öljyäKuumenna öljy pannulla tulikuumaksi. Paista siinä riisi suolaripauksen kera. Kun riisi on poksahtanut, nosta se talouspaperille valumaan. Yrttijogurtti ½ l maustamatonta jogurttia iso kourallinen korianteria kourallinen minttuaSekoita tasaiseksi massaksi ja käytä sopan lisukkeena. |
TV2 | Frilandshaven |
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi |
Vastaavat ohjelmatoimittajat |
||