Chilisalsa 20 - 25 punaista keskikokoista ja -tulista chiliä kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä 2 - 3 dl omenaviinietikkaa 1 dl luomuruokosokeria Poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää etikka ja sokeri. Keitä, kunnes salsa on marmeladimaista. Chilisalaatti 4 - 6 keskitulista chiliä, esim. jalapeñoa 6 mietoa punaista chiliä kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä 2 mozzarellapalloa 4 - 6 kypsää tomaattia lohkoina tuoreita yrttejä: esim. basilikaa, sitruunamelissaa, vesikrassia ja silopersiljaa punajuurituja, pikkupinaattia tai rucolaakastike: kylmäpuristettua oliiviöljyä akaasiahunajaa luomusitruunan mehu ja raastettu kuori valkosipulia tuoretta rosmariinia sormisuolaa ja mustapippuria myllystä Halkaise chilit ja poista siemenet. Paista kuori alaspäin öljyssä kuumalla pannulla tai grillaa, kunnes kuori mustuu. Poista kuori jäähtyneistä chileistä. Huuhtele ja kuivaa punajuurenidut, pinaatti tai rucola ja asettele laakealle vadille. Murenna mozzarella suupaloiksi ja lisää salaattiin tomaatin kera. Sekoita mukaan tuoreita yrttejä maun mukaan. Leikkaa mieto chili suikaleiksi ja tulinen kuutoiksi. Sekoita kastikeaineksista makea, kirpeähkö kastike. Kääntele chilejä kastikkeessa ja lisää salaatin päälle. Chililiekitetty keisarihummeri 75 - 100 g chorizo-makkaraa kuutioina 16 keisarihummeria kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä chili-hunajasnapsiaLeikkaa hummerien selkäpanssari ja poista suoli. Ruskista makkaraa öljytilkassa kuumalla pannulla. Paista hummereita pannulla 3 - 4 minuuttia makkaran kanssa. Lorauta pannulle chilisnapsia ja sytytä tuleen. Tarjoile chilisalaatin ja salsan sekä leivän kera. |
TV2 | Frilandshaven |
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi |
Vastaavat ohjelmatoimittajat |
||