Friteerattu mustekala pieniä 8-lonkeroisia mustekaloja, tursaita jauhoja suolaa mustapippuria öljyä sitruunaaPuhdista ja huuhtele mustekalat hyvin ja paloittele ne. Sekoita jauhoihin suolaa ja pippuria. Kääntele mustekalat jauhoissa ja friteeraa öljyssä. Syö kuumana sitruunamehun kanssa. Täytetty mustekala Ateriassa on käytetty 10-lonkeroista mustekalaa, kalmaria. Loligo forbesii -lajia saattaa joskus saada tuoreena. henkeä kohti 1 mustekala, jonka vaipan pituus on 25 - 30 cm öljyä paistamiseen tomaattia (myös tölkki) persiljaa tuore oreganonoksa tai timjamia ruokosokeria suolaa ja pippuria valkosipulimurskaa puna- tai salottisipulia sitruunan mehua ja kuortaNosta mustekalan vaippaa ja leikkaa se varovasti irti selästä. Poista pää ja sisälmykset. Varo, leuka on veitsenterävä. Leikkaa lonkerot irti. Tee viilto selän alareunaan ja vedä tukiranka ulos. Käännä vaippa nurin ja poista kidukset ja sukupuolielimet. Käännä vaippa paikalleen. Älä poista ohutta nahkaa. Leikkaa evät irti. Palastele lonkerot ja evät. Paista ne öljyssä valkosipulin, sipulin ja oreganon kanssa. Kun lonkerot ovat ruskistuneet, poista oregano. Lisää persiljasilppu ja sitruunankuori ja paista minuutti. Lisää pienitty tomaatti, ripaus ruokosokeria (mahd. mustekalan kaviaari). Paista kunnes tomaatti pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä mustekalan puhdistettu vatsa täytteellä ja sulje aukko tikulla. Sekoita oliiviöljyyn sitruunamehua. Hiero sitä mustekalan pintaan. Paista täytettyä mustekalaa tulikuumalla pannulla tai grillaa uunissa, kunnes vaippa on kauniin ruskea. Kääntele usein, ettei se pala. Jos vaipan paksuus on sentti, kalaa paistetaan viisi minuuttia joka puolelta. Foccaccia 400 g jauhoja 2 dl vettä 25 g hiivaa suolaa oliiviöljyä rosmariinisilppuaAlusta taikina ja muotoile siitä litteä leipä. Päälle öljyä, suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa. |
TV2 | Frilandshaven |
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi |
Vastaavat ohjelmatoimittajat |
||