Etusivu
Reseptit

Tulostettava sivu Savustettu paksuhuulikeltti
1	paksuhuulikeltti
	karkeaa suolaa
	sitruunatimjamia
	savustuspurua
Suomusta ja fileoi kala. Poista ruodot. Kasvissyöjänä keltillä on lihasmaha. Poista siitä kalvot. Huuhtele kala ja lihasmaha perusteellisesti. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi. Hiero pintaan suolaa ja sitruunatimjamia. Anna maustua 15 min. Lämmitä savustuspönttö 80 asteeseen ja lisää puru. Savusta kalaa sekä lihasmahaa kymmenisen minuuttia.


Savustettua myskisorsanrintaa
	myskisorsanrintafilee
	karkeaa suolaa
	savustuspurua
Kääntele filettä suolassa. Anna maustua vartti. Savusta 80-asteisessa savustuspöntössä 10 minuuttia, sitten 50 minuuttia 70 asteessa.


Savustettua haahkanrintaa
5	haahkanrintaa
suolaliemi:
4 l	vettä
1 kg	suolaa
200 g	sokeria
(1 dl	etikkaa)
Poista rintafileistä kalvot ja rasva. Liota suolaliemessä kaksi tuntia traaninmaun poistamiseksi. Savusta 80 asteessa 10 ja 50 minuuttia 70 asteessa.


Grillatut kasvikset
	kesäkurpitsaa
	munakoisoa
	paprikaa
	punasipulia
kastike:
	kylmäpuristettua oliiviöljyä
	vastapuristettua sitruunamehua
	valkosipulimurskaa
	akaasiahunajaa
	sitruunabasilikasilppua
	punabasilikasilppua
	sormisuolaa
Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi, kääntele öljy-suolaseoksessa ja grillaa kullanruskeaksi. Sekoita kastikeainekset hapan-imeläksi kastikkeeksi. Lisää kastike kasviksiin ja anna maustua tunti.


Savustetut mantelit, suola ja öljy
	kuorittuja manteleita
	kylmäpuristettua oliiviöljyä
	sormisuolaa
Paahda mantelit kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kullanruskeaksi. Ripottele juuri ennen valmistumista päälle öljyä ja suolaa. Nosta foliolle, johon on pistelty reikiä ja savusta 10 - 15 minuuttia.

Savusuolaa saa savustamalla suolaa foliopaperilla ja savuöljyä savustamalla öljyä kipossa. Molempia voi käyttää marinadeissa ja salaatinkastikkeissa.


Salaatti savustetuista uusista perunoista
	uusia perunoita
	punasipulia
	savuöljyä
	omenaviinietikkaa
	sinapinsiemeniä
	akaasiahunajaa
	mausteyrttisilppua
	suolaa ja mustapippuria
Keitä perunat, nosta foliolle, johon on pistelty reikiä ja savusta uunissa 20 - 25 min. Leikkaa suupaloiksi ja lisää punasipulisilppua. Sekoita loput ainekset kastikkeeksi, kääntele perunoita siinä ja anna maustua vajaa tunti.


 
 
 
OSA 1.
 Paahdetut kurpitsansiemenet
 kurpitsavoi ja spelttirisotto


OSA 2.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 3.
 Makirullat, Nigiri-sushi,
 Turskatartar ja
 Lootuksenjuurisalaatti


OSA 4.
 Ruokaleipä, spelttipizza,
 pizza taikinajuuresta ja
 vuohenjuustopizza


OSA 5.
 Friteerattu ja täytetty mustekala
 sekä Foccaccia


OSA 6.
 Mangosalaatti, friteerattu
 keittobanaani, mausteyrttidippi
 ja lampaan rosvopaisti


OSA 7.
 Makkarat:
 Savubrie-rosmariinimakkara,
 Timjami-sitruunamakkara,
 Chili-olutmakkara,
 Tomaattiketsuppi ja
 Remoulade-kastike


OSA 8.
 Savustettu paksuhuulikeltti,
 Savustettua myskisorsanrintaa,
 Savustettua haahkanrintaa,
 Grillatut kasvikset,
 Savustetut mantelit, suola ja öljy
 Salaatti savustetuista uusista
 perunoista


OSA 9.
 Häränhäntäpata,
 balsamiviinietikka-mansikat
 Puutarhan Open Ale


OSA 10.
 Chorizoa ja viikunoita,
 Kala-katkarapusalaatti
 Taateleita, juustoa ja kinkkua


OSA 11.
 Loppukesänsalaatti
 Tuorejuustodippi
 Vuohenmaitopirtelö


OSA 12.
 Mole poblano
 Tortillat


OSA 13.
 Siitakemuhennos
 Paistetut kastanjat
 Hunajachili
 Oliiviöljychili
 Etikkachili


OSA 14.
 Omenachutney
 Omenamarmeladi
 Omenasalsa
 Omenasiirappi


OSA 15.
 Kurpitsasoppa
 Villiriisi
 Yrttijogurtti
 Omenasiirappi


 
 


TV2  |  Frilandshaven
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat