Savustettu paksuhuulikeltti 1 paksuhuulikeltti karkeaa suolaa sitruunatimjamia savustuspuruaSuomusta ja fileoi kala. Poista ruodot. Kasvissyöjänä keltillä on lihasmaha. Poista siitä kalvot. Huuhtele kala ja lihasmaha perusteellisesti. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi. Hiero pintaan suolaa ja sitruunatimjamia. Anna maustua 15 min. Lämmitä savustuspönttö 80 asteeseen ja lisää puru. Savusta kalaa sekä lihasmahaa kymmenisen minuuttia. Savustettua myskisorsanrintaa myskisorsanrintafilee karkeaa suolaa savustuspuruaKääntele filettä suolassa. Anna maustua vartti. Savusta 80-asteisessa savustuspöntössä 10 minuuttia, sitten 50 minuuttia 70 asteessa. Savustettua haahkanrintaa 5 haahkanrintaasuolaliemi: 4 l vettä 1 kg suolaa 200 g sokeria (1 dl etikkaa)Poista rintafileistä kalvot ja rasva. Liota suolaliemessä kaksi tuntia traaninmaun poistamiseksi. Savusta 80 asteessa 10 ja 50 minuuttia 70 asteessa. Grillatut kasvikset kesäkurpitsaa munakoisoa paprikaa punasipuliakastike: kylmäpuristettua oliiviöljyä vastapuristettua sitruunamehua valkosipulimurskaa akaasiahunajaa sitruunabasilikasilppua punabasilikasilppua sormisuolaaLeikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi, kääntele öljy-suolaseoksessa ja grillaa kullanruskeaksi. Sekoita kastikeainekset hapan-imeläksi kastikkeeksi. Lisää kastike kasviksiin ja anna maustua tunti. Savustetut mantelit, suola ja öljy kuorittuja manteleita kylmäpuristettua oliiviöljyä sormisuolaaPaahda mantelit kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kullanruskeaksi. Ripottele juuri ennen valmistumista päälle öljyä ja suolaa. Nosta foliolle, johon on pistelty reikiä ja savusta 10 - 15 minuuttia. Savusuolaa saa savustamalla suolaa foliopaperilla ja savuöljyä savustamalla öljyä kipossa. Molempia voi käyttää marinadeissa ja salaatinkastikkeissa. Salaatti savustetuista uusista perunoista uusia perunoita punasipulia savuöljyä omenaviinietikkaa sinapinsiemeniä akaasiahunajaa mausteyrttisilppua suolaa ja mustapippuriaKeitä perunat, nosta foliolle, johon on pistelty reikiä ja savusta uunissa 20 - 25 min. Leikkaa suupaloiksi ja lisää punasipulisilppua. Sekoita loput ainekset kastikkeeksi, kääntele perunoita siinä ja anna maustua vajaa tunti. |
TV2 | Frilandshaven |
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi |
Vastaavat ohjelmatoimittajat |
||