Kuntavaalit 2012: Loppukiri

Julkaistu maanantaina 22.10.2012 49 76

Viimeisen vaalitentin ennen kunnallisvaaleja juontavat Katri Makkonen ja Jan Andersson.

TV1 torstaina 25.10. klo 21.05 - 23.05

Yle Areenassa 30 päivää

Mitkä ovat asetelmat nyt, kun vaaleihin on aikaa enää muutama päivä? Suurten puolueiden puheenjohtajat ottavat kampanjassaan loppukirin.

Suoraan lähetykseen osallistuvat Jutta Urpilainen (sdp), Juha Sipilä (kesk.), Jyrki Katainen (kok), Carl Haglund (rkp), Päivi Räsänen (kd.), Ville Niinistö (vihr), Paavo Arhinmäki (vas.) sekä Timo Soini (ps.).

Lähetyksen juontavat Katri Makkonen ja Jan Andersson. Lähetystä voi kommentoida myös yle.fi/suoralinja, Twitter-tunnuksella #kuntavaalit  tai Yle Uutisten Facebook-sivulla.

Uusinta perjantaina 26.10. klo 11.40 - 13.40 suomeksi tekstitettynä.

 

Muualla netissä:

Yle Uutiset: SDP ja Kokoomus jatkavat kiistelyä sote-uudistuksesta

Ylen kuntavaalisivut

Vaalikone

Vaalilähetykset TV1:ssä

 

Suosittele76 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 23.10.2012

Kylläpäs nyt hehkutellaan kun Kataista yritettiin "puukottaa" hah..hah. Turhaa revitystä. Kyseessä taisi olla se kuuluisi nuori syrjäytynyt.
Vai oliko vain pelkkä kokoomus vaalitemppu

torstaina 25.10.2012

Kunnallinen itsehallinto on perustuslain mukaisesti kunnan ASUKKAAN oikeus.

1. Miten kunnan asukkaat saavat äänensä kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa?
Vastaus, jonka kunnan asukas voi ymmärtää omassa arjessaan mahdolliseksi.

2. Miten kuntalaisten todelliset tarpeet saadaan oikeasti selville?
Vastaus, jonka kunnan luottamushenkilö voi ymmärtää omassa toiminnassaan mahdolliseksi.

3. Miten kunnallisten palveluiden riittävä (!) määrä, laatu ja sisältö voidaan parhaiten arvioida?
Vastaus, jonka kunnan viranhaltija voi ymmärtää omassa tehtävässään mahdolliseksi.

Kiitos.

torstaina 25.10.2012

Mitä on populismi? Sitäkö että myötäilee kansan mielipiteitä? Populismia media ja kansan valitsemat päättäjät pitävät tuomittavana. Miten kansa saa sitten sellaisia päättäjiä, jotka toteuttavat sellaista politiikkaa, jonka puolesta kansa kuvittelee vaaleissa äänestäneensä?

Mitä on demokratia maassa, jossa vaaliehdokkaat puhuvat yhtä ja valituksi tultuaan toteuttavat täysin vastakkaista politiikkaa? Ja piiloutuvat ryhmäkurin taakse. Pitäisikö ryhmäkuri kriminalisoida?

Saman puolueen ehdokkaat saattavat edustaa hyvin erilaisia mielipiteitä. Demokraatista päätöksentekoa vääristää, että näiden pitää äänestää puoluejohtajiston pakottamina omaa mielipidettään vastaan.

Olen myös sitä mieltä, että äänet vaaleissa pitäisi olla henkilökohtaisia. Nykysysteemissä ääneni voi mennä hyödyntämään aivan väärää ehdokasta. Politiikasta tulisi suoraselkäisempää, jos jokainen päättäjä vastaisi omista teoistaan ja tulisi valituksi omilla ansioillaan.

torstaina 25.10.2012

Juontajat antakaa sitten tasapuolisesti niitä puheenvuoroja ja hiljentäkää hallituspuolueiden edustajat silloin kun Soini puhuu. Hallituspuolueiden taktiikka on aina keskeyttää oppositio näissä vaalitenteissä, sehän nähtiin eilisessä vaalitentissäkin, se oli niin läpinäkyvää. Oli kai hallituspuolueet sopineet keskenään puhuvansa Soinin päälle aina kun Soini saa puheenvuoron, tilaisuus meni täysin farssiksi.

torstaina 25.10.2012

huomasin saman

torstaina 25.10.2012

Kysykää kaikilta yhteisesti ja Kataiselta erikseen, miten he oikeasti aikovat helpottaa nöyrästi apua pyytäneen ja puukottajaksi leimatun henkilön ja hänen kaltaistensa elämää. Lehtitietojen mukaan ko. henkilö on ohjattu hoitoon, siis saako hän nyt apua siihen, mitä tarvitsee (rahaa, lääkkeitä, muuta?). Miksi täytyy hakea näin vahvasti julkisuutta ennen kuin huomioidaan, eikä tämäkään huomio taida olla eduksi ko. henkilölle. Miksi yleinen mielipide keskustelupalstoilla on niin torjuva ja kielteinen, ollaanko ihan oikeasti jo näin kovia. Ja miksi Katainen juoksee avunpyytäjää karkuun???

torstaina 25.10.2012

Miksi Kokoomus ei sano ääneen, ettei se hyväksy ulkoisia palveluja joilla saattaa olla yhteyksiä veroparatiiseihin? Tämän pitäisi olla selvää tekstiä.

torstaina 25.10.2012

Katsooko Timo Soini toimineensa isänmaallisesti, lietsoessaan hämmennystä kansan keskuuteen Jusulan sloganeilla?

torstaina 25.10.2012

Edullisten vuokra-asuntojen puute on kansallinen häpeämme. Opiskelijanuoret mm. joutuvat nukkumaan kaveriensa lattioilla ja pitäisi valmistautua tentteihin! Tilanne on järjetön.
Katainen voisi antaa mahtikäskyn vaalitentissä, jolla lupaisi kaiken tuen Krista Kiurulle, joka on vastuussa asuntotuotannosta. Kataisella on avaimet asiassa. Ei kaiken asuntotuotannon pidä olla raakaa pisnestä, vaan on myös tärkeämpiä arvoja, jotka koituvat isänmaamme parhaaksi.

torstaina 25.10.2012

JOSPA PALATTAISIINKIN AJASSA TAAKSEPÄIN.ENNEN OPISKELIJAT ASUIVAT KOTONA(VANHEMPIENSA) JA VUOKRA.ASUNTOJA OLI YLLIN KYLLIN EIKÄ JOKAISELLA OMAA LUUKKUA ALLA!TUHLAUSTA!

torstaina 25.10.2012

Kysymys kaikille puoluejohtajille mutta varsinkin keskustan. Miten seuraatte tai valvotte kuinka puolueenne nimissä valitut noudattaa lupaamianne linjojanne päätöksissään. Ja kuinka yleensäkin valistatte valtuutettuja noudattamaan aatteenne suuntausta.

torstaina 25.10.2012

Timo Soini:Listoillanne on suuri joukko ehdokkaita,jotka eivät osaa hoitaa asioitaan omassa elämässään.Niin miten sitten meidän kuntalaisten asioita?Meidänkin kunnan Persulistoilla useampi rattijuoppo ja rikollistaustainen:(Onko vain tarkoitus rehennellä ehdokaslistanne lukumäärällä?

torstaina 25.10.2012

1. Miksi Suomessa puhutaan jatkuvasti säästötarpeista julkisten palveluiden osalta, kun samaan aikaan osalla kansasta näyttää olevan paljonkin rahaa kulutukseen? Kun kerran rahaa yhteiskunnassa näyttää olevan, niin miksi hyvätuloisten veroja ei koroteta niin paljon, että julkiset palvelut saataisiin kuntoon?

2. Miksi eläkepommin ja kestävyysvajeen korjaamiskeinona ei juuri lainkaan mainita syntyvyyden kasvattamista? Jos kerran huoltosuhde on heikkenemässä, niin eikö politiikan keskiössä pitäisi olla pyrkimys syntyvyyden kasvattamiseen? Nyt puhutaan vain, että on "pakko säästää". Kurjistuvat palvelut, kurjistuvat päiväkodit, kurjistuvat koulut ja toimeentulon epävarmuus eivät paljon houkuttele tekemään lapsia, ja kierre vain pahenee.

3. Eikö alkoholiveroa olisi syytä korottaa pikimmiten? Nythän kävi niin, että kun valtio muutama vuosi sitten laski alkoholiveroa, siitä seurasi valtavat kustannukset terveyshaittoina ja tulonmenetyksinä. Eli valtio käytännössä langetti kuntien kontolle veronlaskullaan suuret lisämenot, ja nyt valtio vaatii kuntia "säästämään".

4. Mikä olisi puoluejohtajien mielestä sopiva äänestysikäraja kunnallisvaaleissa? Voitaisiinko nuorten osalta järjestää esimerkiksi varjoäänestyksiä, niin että saataisiin ainakin tietää, mitä nuoret ovat asioista mieltä?

torstaina 25.10.2012

Typeriä nämä vaalikeskustelut. Juontajat tekevät itsestään maailman cviisaimpia. Antaa keskustelijoiden keskustella ja turhat kouhotukset ja yleisön osallistumiset pois. Asia asoanan.

torstaina 25.10.2012

Kysymykseni mukana oleville poliitikoille

Mitä mieltä he ovat tämänhetkisestä tilanteesta/miten he mahdollisesti muuttaisivat tilannetta mikä vallitsee niin monella paikkakunnalla? Samat poliitikot ovat hallinneet kaupunginvaltuustoja viimeiset 20-30 vuotta ja uutta verta pitäisi valtuustoihin saada. Jos samat henkilöt ovat kuitenkin myös ehdokkaina niin eihän kansalla ole muuta vaihtoehtoa, kun jättää äänestämättä kokonaan tai äänestää taas samat tyypit valtuustoihin ja näin hyvä veli- järjestöt vain laajenevat ja jatkavat toimintaansa entiseen malliin. Tämä passivoittaa poliitiitesti aktiivistakin kansaa erittäin pahasti ja kaivattu muutos jää saamatta.

Miksi So Te sotkua ei viety loppuun asti hallituksessa? Ei tainnut demarit eikä kokoomus ajatella asiaa ihan loppuun asti äänimäärien suhteen. Ainakaan minä en keskeneräisiä suunnitelmia kannata enkä näinollen äänestäkään kyseisiä puolueita näissä vaaleissa. Oma vikanne.

torstaina 25.10.2012

Kysymys Kataiselle:

Kokoomuksella on edustajia julkisten alojen työntekijäjärjestöissä joiden jäsenet työskentelevät kuntien ja kaupunkien palkkalistoilla.
Mihin toimiin/sanktioihin puolue aikoo ryhtyä jos sen edustajat näissä työntekijäjärjestöissä eivät tee aloitteita, jotka edistäisivät puoluekokouksen/-valtuuston päätöksiä?
Esimerkkinä puolueen vaatimat muutokset sairauspäivien palkkoihin.

torstaina 25.10.2012

Miten on mahdollista, että ministeri Päivi Räsänen hehkutti puolueensa ajavan asiaa turvallisuuden puolesta? Ensin hän on lakkauttamassa liikkuvaa poliisia. Vain liikkuvan poliisin rautaiset ammattilaiset voivat valvoa mm. raskasta liikennettä. Mitä siellä tien päällä on taas ollut, rattijuopumuksia, huumeissa ajoja yms. Sitten tämä Räsänen on ehdottanut, että pitää alkaa tonkia alaikäisten koululaisten reppuja, että olisi turvallisempaa. Onko suurempi riski, että alkaa tapahtumaan joka päivä vakava raskaan liikenteen tai muun tienkäyttäjän aiheuttama onnettomuus valvomattomuuden takia vai se, että joku esim. 10 v. koululainen vie aseen kouluun? Vähän järkeä tähän jakomieliseen ajatteluun.
Tämä sote uudistushan on ihan hyvä, me sairaat voidaan viedä vaikka saunan taakse lopetettavaksi, näin jää yhteiskunnalle vähemmän kustannuksia hoitomaksuissa. Asukkaat kunnissa vähenevät ja voidaan perustaa vaikkapa yksi suuri kunta.
Sitten vielä kysymys kaikille, mihin Suonenjoki liitetään tulevaisuudessa, kun emme ole se uudistuksen vaatima 20 000 asukkaan kunta.

torstaina 25.10.2012

Katainen.

Haluatte tappaa ja tuhota 260 nyt itsenäistä kuntaa. Samalla viette näiltä suomalaisilta todellisen vaikuttamismahdollisuuden, koska näillä suurkaupunkien tulevilla vähemmistöillä ei ole sitten enää mitään valtaa tulevassa suuressa kunnassa.

Lopeta jo tuo meidän huijaaminen ja tyhjän puhuminen.

torstaina 25.10.2012

Olisiko mahdollista saada kuulla opposition mielipiteitä enemmän?
Hallituksen linjat on tiedossa jo.

torstaina 25.10.2012

"Vanhuspalvelun laatukriteerit" joopajoo kaikki puheenjohtajat tietävät että kunta voi tulkita niitä miten haluaa eli vanhuksen kuntoa tekevät niin jo eli varaton kunta tulkitsee niitä tiukemmin jolloin palvelu on huonompaa kun taas varakas löysemmin jolloin palvelu parempaa.

torstaina 25.10.2012

Bilderberg tietää, muistaa. Missä järki?

torstaina 25.10.2012

Poistakaa tuo puolueellinen toimittaja Anderson tuolta heti. mies pölöttää jatkuvasti muitten päälle, joka vuosi ..tana sama juttu! Timo Soini vie noita muita kuin pässejä kartanolla.

torstaina 25.10.2012

Kysymys Kataiselle: miksi hoitajat voidaan pakottaa töihin, mutta ei lääkäreitä?

torstaina 25.10.2012

Minusta keskustelun epäonnistujia taitavat olla juontajat! Varsinkin Andersson puhuu jatkuvasti päälle ja jakaa puheenvuoroja epätasaisesti. Makkonen toimii hyvin.

torstaina 25.10.2012

Kyllä!

torstaina 25.10.2012

IHAN SAMAA MIELTÄ OLEN, VOIS JO VAIHTAA JUONTAJAA VÄLILLÄ, TENTEISTÄ TENTTEIHIN J.ANDERSSON ON SAMANLAINEN....

torstaina 25.10.2012

Hei!

Olemme Suomessa menneet huolestuttavaan suuntaan vallan tavoittelussa. Suomen kaltaisessa maassa vuosien varrella ei ole ollut suurta huolta siitä, mitkä puolueet ovat olleet vallan kahvassa, sillä perusturva on hoidettu mukavasti kaikkia osapuolia kunnioittaen. Perussuomalaisia on moitittu populisimista, mutta SDP on tullut "markkinoille" erittäin huolestuttavalla tavalla. Kansalaiset eivät suvaitse sitä, että vallan kahvaan pyritään lupaamalla sitä sun tätä" ennen vaaleja ja sen jälkeen sitten totetutaan omaa politiikkkaa. SDP:n tulee kuitenkin muistaa, että Suomi on pieni maa ja siinä tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä. SDP:n politiika myötä olemme joutuneet työstämään Eurooppaa myöten ihan perusasioista, mitkä ovat hoituneet ennen hyvässä yhteisymmärryksessä kansallista hyvinvointia ajatellen. Nyt SDP:n pitää ajatella kaikkien kansalaisten hyvinvointia,

torstaina 25.10.2012

Terveyskeskusten kehittämisestä. Kysymys, mitä Arhinmäkikin sivusi. KELA-korvausten rajoittaminen ja niistä vapautuvien resurssien (raha) siirtäminen terveyskeskusten käyttöön. Nyt kehitellään vain "pakkoja" lääkäreille. Samalla toisi myös alueellista tasa-arvoa.

torstaina 25.10.2012

totakait aloitelevat lääkärit menee yksityiselle kun ne ottaa kaikki mitkä pystyy hoitaa minimillään tovereit, ja yksityinen firma saa rahaa.Nois 70e 15 min eli 280 e h
ja jos multa kysytään nin terveystalo o perseestä kokemusta on,diacor o parhain 1tyinen

torstaina 25.10.2012

Katainen kannattaa terveyskeskusmaksun säilyttämistä, koska hänen mukaansa on hyvä, että
hyvinvointipalveluista peritään pieni maksu. Haluaisin kysyä Kataiselta, paljonko hän maksaa, kun hän käy Eduskunnan lääkärissä.

torstaina 25.10.2012

Onko työssäkäyvällä oikeus käyttää terveyskeskuksen HAMMASLÄÄKÄRIN palveluja. Ylöjärvellä jono on KAKSI VUOTTA!! ei-kiireellisessä tapauksessa.??

torstaina 25.10.2012

Olisi kiinnostaa kuulla millä perusteella puolueet väittävät Suomen enää nykyään olevan hyvinvointivaltio kun ainakin terveydenhoidon puolella raha on ainoa millä saa oikeasti hoitoa tänäpäivänä.

torstaina 25.10.2012

YLE, toimittajat! Antakaa politikkojen väitellä jos on aihetta väihettä. Antakaa heidän kiihtyä jos on aihetta kiihtyä. Se juuri on mielenkiintoista. On myös kiinnostavaa että hallituspuolueet väittelevät keskenään. Viette turhaan aikaa väittelyltä kritisoimalla tätä asiaa. Haluan nähdä väittelyä ja intohimoa mitä kerrankin tuntuu löytyvän. En halua kesken kaiken kuulla mielipiteitä siitä kuka näyttää miltäkin eläimeltä jne.
Jos syntyy aktiivista intohimoista keskustelua, älkää keskyttäkö!

torstaina 25.10.2012

Sipilästä tulee vielä hyvä puheenjohtaja kun saa lisää kokemusta....

torstaina 25.10.2012

Koulut ja siellä resussointi ei todellakaan ole kunnossa. Siksi nuoriso voi pahoin. Liian suuret ryhmät/koulut, ei avustajia ja opettajia tarpeeksi. Siinäpä syy lastenpsykiatrian ruuhkautumiseen. Soinikin voisi laittaa Espoon koulut kuntoon, niin ei tässä tarvitsisi pienellä paikkakunnalla tapella pojan avustajasta, Espoon mokailujen takia, kun olisi resurssoitu ajoissa. Yhteiskunnalle tulee nykyään kalliiksi, kun varhaista tukea ei saa vaikka olisi minkälaiset lausunnot. Sama isoilla ja pienillä paikkakunnilla. Perussuomalaisia meinaan täälläkin äänestää, mutta muutosta odotetaan ja tuohon kouluasia pitäisi pystyä viemään eteenpäin ilman jytkyjäkin. Laki on olemassa, ongelma on vain siinä ettei sitä kukaan noudata ja se estää vain kotioppijalta helpotukset. Puutteellinen resurssointi tekee vammaisen/adhd/yms. sairauden kärsivästä oppilaan koulusta aikamoisen helvetin, joten ei ihme että lastenpsykiatrialla potilaita riittää.

torstaina 25.10.2012

Katainen kyllä aivan aidosti kannattaa yksityistämistä ja ulkoistamista, vaikka muuta yrittää epäaidosti esittää.

torstaina 25.10.2012

ANTAKAAA NIITTEN POLITIIKKOJEN VÄITELLÄ, ÄLKÄÄ JATKUVASTI KESKEYTTÄKÖ!!! Pistäkää siltä anderssonilta ne mikrofonin piuhat poikki.

torstaina 25.10.2012

Aivan oikeassa olet!

torstaina 25.10.2012

Joo tolle haglundille tiedoks. Pietarsaaressa rakennetaan ja parannetaan ainoastaan ruotsinkielisille tarkoitettuja kouluja ja ammattikouluja. Suomenkieliset koulut homehtuvat pystyyn. Lääkärinpalveluja ei tahdo saada suomeks , joutuu tulkin kautta juttelemaan lääkärille. Lääkärit osaavat vain ruotsia, venäjää tai viroa.

torstaina 25.10.2012

Hyvin stressaavat juontajat...huh!

torstaina 25.10.2012

Koulupuhe on hirveätä hurskastelua Urpilaiselta. Hallitus leikkaa kunnilta ja kunnat leikkaavat mm. koulutuksesta. Tympeätä kuunneltavaa tuo ikuinen puhe koulujen ja lasten tukemisesta, kun samaan aikaan kylmästi leikataan resursseja.

torstaina 25.10.2012

Ville Niinistö on todella ajan ja asian tasalla. Taidan äänestää ensimmäistä kertaa elämässäni Vihreää ehdokasta.

torstaina 25.10.2012

Minkä takia karsitaan kunnissa kouluilta? Voi Mooses kunnissa kaksi isoa menoerää sote ja sivistys. Sotessa ei voi säästää kun ihmisiä kuolee joten pakkosäästöt kohdistuvat sivistyspuoleen aina ensin kuten kaikki puheenjohtajat tietävät. Mistä pakkosäästöt taas johtuvat? Studiossa istuvista kuntia kurittavista hallituspuolueista.

torstaina 25.10.2012

Jos kouluilta leikataan rahaa entisestään, miten turvataan motivoitunut opetushenkilökunta? Kohta joudutaankin sitten väittelemään terveyskeskuslääkärikeskustelun lisäksi siitä, miten opettajat saadaan pysymään peruskouluissa.

torstaina 25.10.2012

Jan Andersson susta näkee kyllä heti ketä ja mitä puoluetta olet vastaan, muista olla puolueeton!!!

torstaina 25.10.2012

Mitä puoluetta yli 400 000 työttömän nyt pitäisi äänestää, keskusteluissa ei työtilanteesta sanaakaan...

torstaina 25.10.2012

Hallitus on määrännyt leikkauksia; esim. Keskiasteen koulutuksesta on leikattu aloituspaikkoja, sitten itketään kun nuoria jää heitteille ja he syrjäytyy. Tämä ongelma ei poistu kuntarajojen siirtämällä!
Vanhuksia pitäisi hoitaa enemmän kotiin ja turvata heille oikeuden mukaisesti hyvä loppuelämä! Tämä ei onnistu kuntarajojen siirtämällä. Valtio leikkaa kuntien rahoja ja vaatii enemmän koko ajan tehtäviä hoidettavaksi, tämä ei onnistu kuntarajojen siirrolla.

torstaina 25.10.2012

Juha Sipilän puheen päälle koko ajan puhuttiin sekä juontajat että poliitikot, törkeetä käyttäytymistä, uusi johtaja kyseessä, olisi ollut varmaan monen mielestä mukava kuulla ajatuksia, muut poliitikot taitavat tietää Juhan olevan viisas mies, eivätkä siksi antaneet mahdollisuutta puhua. Juha onkin niin fiksu että antaa muille tilaa esittää ajatuksiaan. Rakentava Keskusta nousee vielä!!!!!!!!!!!!!!!!

perjantaina 26.10.2012

Tässäpä tiivistys puheenjohtajista:

- Carl Haglund - varpaillaan ylettyy juuri pöydänreunan yli, mutta uskoo jo olevansa valtiomies.
- Paavo Arhinmäki - kun ampuu sarjatulella, osuu välillä maaliinkin.
- Juha Sipilä - taattua keskustalaatua, mistään et kiinni saa.
- Jyrki Katainen - myrkky on myrkkyä, vaikka sen tarjoaisi kultamaljassa hymyn kera.
- Jutta Urpilainen - köyhän miehen Jeanne d'Arc.
- Ville Niinistö - vihreä ruutitynnyri.
- Timo Soini - suomalainen versio maatuska-nukesta.
- Päivi Räsänen - kansa saa sellaiset johtajat kuin se ansaitsee, valitettavasti.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä