Ti 07.06.2011 @ 21:53vimm

Kohti uusia haasteita!

Olipahan kevät! Mun on pitänyt tässä muutaman viikon sisään päivitellä milloin mistäkin aiheesta, mutta arvatenkin se sitten aina jäi. Loppusuora opinnoissa yhdistettynä muuttohässäkkään ja juhlavalmistelupaniikkiin on pitäneet varsin kiireisinä... 

 

Talven jälkeen tuntui tosi kaukaiselta ajatukselta, että puolen vuoden päästä pitäisi valmistua. Tehtävää oli loputtomasti: kirjoitukset, ammatillisen puolen viimeiset jaksot tehtävineen, opinnäytetyö ja jotta aika ei varmasti kävisi pitkäksi aloitin vielä työtkin koulun tai oikeastaan kahden koulun rinnalla, kun sopiva sellainen sattui eteen. Vaikka välillä usko olikin loppua, niin en kyllä silti vaihtaisi päivääkään tästä kuluneesta puolesta vuodesta.

Kiireinen kevät meni niin että hujahti. Yhtäkkiä viime viikolla vaan havahduin siihen, että se oli nyt siinä. Tosi outo tunne, kun ei ollutkaan mitään koulujuttuja tehtävänä. Ajelin maanantaina Kannukseen viimeistä kertaa pitkään aikaan ja autossa ehti vähän miettiä mitä sitä on tullut tehtyä ja kelata kuluneita vuosia. Oulu-Kannus väli on tullut viimeisten kolmen vuoden aikana varsin tutuksi, ensin junalla, sitten kortin saannin jälkeen autolla, milloin milläkin kokoonpanolla.

Opistolla meillä oli päättäjäiset jo keskiviikkona ja oli aika haikea fiilis, kun oltiin luokan kanssa kasassa viimeistä kertaa. Päättäjäisten jälkeen suuntasin viimeisen muuttokuorman kanssa kohti Oulua. Kotona juhlittiin sitten kavereiden ja sukulaisten kanssa. Hetken tässä on ehtinyt hengähtää ja tällä viikolla pitäisi sitten suunnata jälleen pääsykokeisiin. Saa nähdä mitä tuleva syksy tuo tullessaan. Nyt meillä kaikilla on kuitenkin yksi iso urakka takanapäin ja koko kesä aikaa tehdä omia juttuja. Nautitaan siitä ja onnittelut vielä kaikille ylioppilaille!

-vilma

Paketti kasassa!

Nyt se sitten on ohi! Kolme vuotta ahkeraa työskentelyä tuloksena valkolakki. Olen itsestäni ylpeä, vaikka olisihan ne L:n paperit olleet ihan mukavat... Parhaani kuitenkin tein ja se on tärkeintä! Korottamaan en lähde yhtään mitään. Liikuntadiplomin suoritin toisiksi parhaalla arvosanalla ja siihenkin olen todella tyytyväinen.

Mitä juhlapäivään, tai oikeastaan juhlapäiviin tulee.. 

La 4.6.2011

Herään aamulla noin kahdeksan aikoihin, varttia vaille kymmenen pitäisi olla valmiina juhlapaikalla muiden lakkilaisten kanssa. En tiedä yhtään, miten laitan hiukset. Paras ystäväni Alisa kuitenkin tuli ajoissa meille ja kihartelimme sitten niitä aikamme. Kengätkin vaihtuivat vielä ennen lähtöä. Käytännössä mikään ei siis ollut valmista mekkoa ja lakkia lukuunottamatta. 

Noin kymmeneltä kuumottelemme vajaan 50 muun, sanottaisiinko tässä vaiheessa vielä abiturientin, kanssa. Pian on aika lähteä salin puolelle lakkeja ja todistuksia vastaanottamaan. 

 

Reilu tunnin session jälkeen oli aika ottaa ryhmäkuva ulkona ja siitä lähdettiinkin sitten omiin koteihin, tai missä kukin juhlansa pitivät. 

Minun juhlani pidettiin minun ja kihlattuni kotona, 55 neliön kaksiossa. Voitte vain kuvitella sitä kuumuutta. Onneksi tilan vuoksi tehty jaottelu minimoi edes vähän kuumuutta. Päivällä luonamme vieraili kaikki muut, paitsi äidin puolelta oleva suku ja ystävät. Käytännössä siis pääasiassa isän suku, muita tuttavia ja opettajia yms. (Kuvassa siskonpoika, minä ja isosiskoni)

 

Päiväjuhlat menivät erinomaisesti ja illalla oli vuorossa yhdistetyt tuparit ja ylioppilasjuhlat. Sieltähän lähdettiin jatkoille baariin.

 

 

Su 5.6.2011

Noin kahden maissa päivällä äitini puoleinen suku saapuu. Tätä olen jännittänyt mielettömästi; saavatko paperini hyväksynnän vaiko täydellisen lyttäyksen. Lujalle kiitos, ei negatiivista palautetta havaittavissa. 

Päivä jolloin kuvia otettiin varmasti enemmän kuin ikinä ja ruusuja ja lahjoja tuli enemmän kuin osasin ikinä kuvitella. Sain myös toivomani keittiövaa'an, sekä sen hetkiseen olotilaan nähden varsin hyödyllisen kirjan: Kuinka parantaa krapula. Tänään oli kilistellessä ihan vain Pommacin vuoro...

Myös serkkuni tuli lauantaina ylioppilaaksi. Juhlimme käytännössä molempien saavutuksia. Olen ylpeä meistä molemmista ja myös kaikista muista, jotka nyt lakin päähänsä saivat. 

 

Tsempit kaikille opiskeluihin ja töihin! :) Nyt on yksi arvostettu etappi elämässä takana päin ja monta suurta vielä edessä. :)

 

Meri-Tuuli

To 19.05.2011 @ 14:53vimm

Onnea uusille ylioppilaille!

En edes tiennyt, että yo-tulokset tulee tänään, mutta hetki sitten välitunnilla kuulin, että alustavat pisteet piti paikkansa mikä tarkoittaa siis sitä, että mustakin tuli ylioppilas. Onnea kaikille muillekin lakin tänä keväänä päähänsä painaville!

Lakinkin sain ostettua viime viikonloppuna, vaikka kaksoistutkintosellaisen löytyminen tuottikin vähän hankaluuksia.

 

-vilma

Ylioppilas vuosimallia 2011!

Heipsan!

En nukkunut yöllä kunnolla, näin kuitenkin unta, että kaikki numerot laskivat ja venäjä tuli mainiosti hylättynä takaisin. Papereissa luki Meri-Tuuli häpeä *********(sukunimi). Heräsin ja Niki oli avannut Wilman valmiiksi. Katsoin tulokset ja lähdin takaisin sänkyyn, itkien. Ei vastannut sitä riviä, mitä toivoin, mutta olen ylioppilas enkä lähde korottamaan arvosanoja. Ellen sitten ollenkaan pääse kouluun.

Nyt kuitenkin kolmen vuoden uurastus ja pitkäaikainen haave on toteutettu. :) Pitäisipä tuo liikuntadiplomikin tulla vielä todistuksen mukana! Se piristää edes vähän mieltä tuon huonon kevään menestyksen kanssa. :) Venäjä tosiaan tuli yhtä alempana ja samoin teki äikkä. Vähän harmittaa, mutta ihan sama! Minä olen, tulen olemaan, ylioppilas! Sehän se tavoite olikin!

Onnea kaikille niille, jotka olette nyt saaneet tiedon olevanne ylioppineita ja tsemppiä niille, jotka joutuvat vielä syksyllä uusimaan tämän tuskaisen taivaleen. No ei sentään, ei kai se niin tuskainen ollut. :)))

Tänään lähden tatuoitavaksi, ihan vain palkinnoksi tästä saavutuksesta. (Ei, en kirjoita otsaani YLIOPPILAS kissankokoisilla kirjaimilla) Käyn ottamassa kuvan, jota olen suunnitellut jo jonkin aikaa. Tai oikeastaan tämä kuvasuunnitelmahan vaihtui vasta viikko sitten tekstistä kuvaksi. :) 

Huomenna on aika ottaa ylioppilaskuvat, joten toivotaan sään sallivan hyvät kuvat. Ja toivottavasti tukka ei pilaa niitä, koska valitsin valkaisuajankohdan hieman väärään vaiheeseen... 

Voi kumpa pääsisin sinne sosionomiksi. Kaikki palaset loksahtaisivat sitten paikoilleen! 

Lakki odottaa jo pääsyä päähän. :)

 

Meri-Tuuli

Apua!

Voi ei! Viime hetken empimiset. Sen vuoksi voin paljastaa, että laitoin haussa ensimmäiseen toiveeseen terveydenhoitajan ja toiseen sosinomin. Nyt alan olla sillä kannalla, että jätän sittenkin menemättä ensimmäisen vaihtoehdon pääsykokeeseen, koska taidan halutakin enemmän sosionomiksi. :O Ajattelin hakiessani, että kyllä, haluan auttaa ihmisiä ja pääsen varmasti neula-ja verikammostani eroon, kun joudun tarpeeksi sitä näkemään, mutta en usko, että pystynkään siihen. 

Haluaisin lastentarhanopettajan kelpoisuuden, koska haluaisin toimia paljon lasten kanssa, toisaalta terveydenhoitajakin voisi erikoistuessaan toimia pääasiassa pelkästään lasten kanssa... Mutta sosionomin koulutus on puoli vuotta lyhyempi, jonka jälkeen pääsen nopeammin toteuttamaan tätä maisterintutkinnon suorittamista, johon kovasti haluan.

Joku ehkä ihmettelee, että miksi en hakenut sitten suoraan yliopistoon lukemaan hoitotiedettä tai sosiaalialaa, mutta en halua muuttaa tällä hetkellä pois täältä Kouvolasta, koska poikaystävälläkin on työt täällä ja juuri saatiin kämppä. Ja nythän se ei edes vuoteen onnistuisi, kun on määräaikainen sopimus. :D

Ehkä vain jätän menemättä ensimmäisen hakuvaihdoehdon pääsykokeeseen, jotta ei tarvitse harmitella sinne mahdollisesti päästyä, että on väärällä alalla. Ainahan voin käydä sen myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Että osaakin mennä kriittisillä hetkillä ajatukset aivan sekaisin. :O Voi nenä, sanon minä!

Kuvassa Niki ja meidän karvaiset lapset. Välillä päivät ottaa koville. ;P

 

Meri-Tuuli

Viimeistelyä vaille valmis

Nyt viimein lähes kaikki kouluun liittyvä on suoritettu. Lakki on noudettu ja samoin abihuppari. Yo-kuvat kuvaillaan ensi viikolla ja toivotaan, että säät sallivat luonnossa kuvaamisen. :) 

Ensimmäinen pääsykoekutsu on saapunut, mutta en ole täysin varma, että menenkö sinne. En ole yli vuoteen piirtänyt kirjaimellisesti yhtään mitään ja tavaraluettelo pääsykokeisiin viittaisi siihen suuntaan, että piirtämistä olisi edessä. Ehkä jonkinnäköistä askartelua. :D No, mutta täytyy nyt katsoa. Jos vaan saan kaikkiin muihin pääsykoekutsun, niin jätän sitten menemättä. Toisaalta pitäisi pelata varman päälle...

Ehkä tämä tästä selviää viikko viikolta. :) Koetuloksia odotellessa ja jännittäessä!

 

Meri-Tuuli

Pe 13.05.2011 @ 22:55vimm

Sinne meni

Vihoviimeiset koulutehtävät nimittäin. Nyt on joka ikinen mahdollinen ja mahdoton tehtävä palautettu ja viimeset viikot voikin ottaa vähän rennommin. Muutama koe pitäisi vielä ens viikolla tehdä ja se ois sitten siinä.

Seuraavaksi pariksi viikoksi meille tulee Ranskasta muutama oppilas ja lupauduin tietysti tuutoriksi, joten entistä vähemmän "normaalia koulua" on tiedossa.

Eipä tässä yhtään liikaa ole aikaa juhlien suunnittelua varten, mutta ihan hyvällä mallilla nekin on.

Nyt pitänee kuitenkin palata telkkarin ääreen kattomaan kun Suomi menee finaaliin ;)

-vilma

Voi itku ja parku tätä motivaation puutetta!

Ei sitten millään huvittaisi lukea pääsykokeisiin. Nappasin kuitenkin anatomian/fysiologian kirjan käteeni ja luin peräti 27 sivua! Vau! Siihen se innostus sitten tyssähti. Katsotaan, josko illalla kiinnostaisi uudestaan.

Huomenna kolmas kerta toden sanoo, onko lakit ja abihupparit tulleet koululle. Niiden tosiaan piti olla siellä jo pari viikkoa sitten, mutta jostain syystä näin ei kuitenkaan ollut... Olisi se melkein 100e hintainen lakki kiva saada määräaikaan mennessä päähänkin! 

Otamme pienen tauon arjesta parin viikon päästä, ja lähdemme käymään Pietarissa poikaystäväni kanssa. Viivymme korkeintaan pari päivää, koska työt kutsuu!

Tulevaisuus näyttää, kuinka pääsykokeisiin lukeminen onnistuu. Toivottavasti hyvin! :)

 

Meri-Tuuli

Ma 02.05.2011 @ 22:57vimm

Erätaukopäivitys

Tehokkaan ajankäytön maksimoimiseksi, pitää erätauot toki käyttää hyödyksi. MM-kisastudio siis tottakai pystyssä, niin kuin tähän aikaan vuodesta kuuluukin. Ihan sama, vaikka olisikin tärkeämpääkin tekemistä...

Mutta on tässä nyt jotain vihdoin saatu aikaiseksikin. Suurin osa kouluhommista alkaa olla tehtyinä. Ihan hyväkin, kun ei tässä enää montaa viikkoa ole jäljellä. Viikonloppuna sain mekonkin ostettua, ensi viikonloppuna ois lakin ja kenkien vuoro. Jonkinlainen suunnitelma juhlistakin on tehty ja hyvältä vaikuttaa.

Viime viikon alussa ehdin tehdä pikareissun Tampereelle ja keskiviikko kului pääsykokeissa. Joskus viime vuonna vielä tuntui, että välivuosikin voisi olla paikallaan, mutta nyt on koko ajan vahvistunut se fiilis, että olisi kiva palata syksyllä takaisin koulunpenkille. Eikä TAMKissa vietetty keskiviikko ainakaan latistanut sitä fiilistä. Tosin englanninkieliseen koulutusohjelmaan ainakaan Tampereelle tuskin tulen pääsemään. Hakijoita oli mielettömästi ja mielettömän hyviä hakijoita melkein yhtä paljon. Mutta tuloksia ja muita pääsykoekirjeitä odotellessa...

-vilma

Väliaikapäivitys

Tuntuu, ettei mikään meinaa edistyä tällä hetkellä. No okei, olen tilannut yo-mekon ja kengät, kuvista on sovittu, abihuppari & lakki ja äidinlyyra tilattu (niiden saapumista ootellessa...), diplomin kirjallinen osa palautettu, näyttömateriaali kuvattu (kokoamista vailla valmis palautettavaksi) ja huhhh.... Luulin vielä korottavani numeroita, mutta jäipä tämä aika turhan lyhyeksi töiden takia.

Nyt odottelen tuskallisesti sitä, että tulisi ne viralliset kokeiden tulokset ja hartaasti toivon, että satelisi pääsykoekutsuja. :) Aika näyttää, aika näyttää...

Ylioppilasjuhlat menevät täällä meillä kaksipäiväisiksi. Virallinen päivä menee yhdessä tupareiden kanssa ja seuraavana päivänä voikin vastaanotella sukulaisia. 

 

Meri-Tuuli

Sivut

Mission improbatur

Kevään 2011 abibloggaajat

Abitreenien blogistit Meri-Tuuli ja Vilma


Millainen on abin loppukiri, mitä kuuluu lukulomalle? Abitreenien Mission improbatur -blogissa kaksi kevään 2011 abia, Meri-Tuuli Valkealasta ja Vilma Oulusta, jakavat yo-kirjoitusten fiilikset, parhaat lukumusat ja -tekniikat.
 

Kevään 2010 abibloggaajat

Abitreenien blogistit Aino ja Tino


Meitä on kaksi kammottavaksi
Abit kaipaa pelastusta
On maailmamme synkkä
Aivomme tyhjät
On prelit ja tentit raukkoja varten
Vain ylioppilaskoe abikuningatarten

ÖÖÖÖÄÄÄÄ juuri niin! 

Aino ja Tino kertovat abien elämästä, elämättömyydestä ja kaikesta siltä väliltä, penkkareista itkupotkuraivareihin. Tavoitteena valkolakki ja autuas vapaus!

yle.fi/abitreenit

facebook.com/abitreenit

Blogiarkisto

2010

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu