Jani Mikkonen

Billy Talent – vaihteeksi lenkkeilyrockia

En pitänyt kanadalaisbändi Billy Talentia juuri minään ennen yhtyeen kolmatta albumia.

Lökäpöksyt out, hyvä raplevy in

Räppäreiden isot housut ovat niiiiin vuosimallia 2001.

Anna Puu on askeleen edellä

Unohdetaan kyynisyys hetkeksi ja diggaillaan hyvää musiikkia. Ehkä Anna Puu on se seuraava iso juttu popmusiikissa, ehkä ei. Uusin Idols-artistin tekemä soololevy on myös tähän mennessä paras.

Musavideoita näkyy vielä televisiossakin

Musavideot ovat siirtyneet nettiin. Musavideo on auringonlaskun taiteenala. Televisionkatsojaa eivät musavideot kiinnosta.

U2 voisi vaikka piereskellä levylle

Miten tyyppi, joka tuntuu hengailevan enimmäkseen valtioiden johtajien ja muiden tärkeiden ihmisten kanssa, voisi edelleen tehdä ihan tavallisia ihmisiä kiinnostavaa rockmusiikkia?

Mieluummin Madonna kuin Bruce

Brucen keikkaliput riistettiin käsistä saman tien, vaikka mies on aiemminkin esiintynyt Suomessa ja myynyt Olympiastadioneita loppuun. Odotettavissa on siis taas sama show.

Odotukset korkealla vuonna 2009

Keväällä julkaistaan paljon levyjä, joilta odotan paljon. Joskus poptoimittajat valittavat, että levyjä julkaistaan liikaa. Paskat! Ei kaikkea ole pakko kuunnella vaikka kuinka olisi toimittaja.

Idols-kakkonen on ykkönen

Lehdessä luki, että finaalivaiheessa koko kilpailu on enää mauste näyttävän estradiviihteen keskellä. Näinhän se on, mutta tämä tarkoittaa sitä, että voittajalla ei ihan oikeasti ole juurikaan merkitystä

Apulanta ei tarjonnut tylsää popnostalgiaa

”Uuno on numero yksi”, Apulannan rumpali Sipe myönsi Musiikki-tv:n haastattelussa. Ikävää sikäli, Apulanta olisi varmasti ansainnut kärkisijan edes albumin debyyttiviikolla.

Paskimmillaan hevi on paskaa

Mikä on se seuraava iso juttu? Ehkä lauluntekijyys nousee taas kunniaan, kun yhä useammat siirtyvät hankkimaan musiikkia netistä biisi kerrallaan.

Hyvän meinigin Metallica

Death Magneticilla bändi lainaa omasta kunniakkaasta menneisyydestään välillä maukkaasti. Tämä varmaan riittääkin urheilustadioneilla pirunsarvia heiluttavalla metallikansalle. Hyvä meininki.

Huijattu olo levykaupassa

Jotkut vieraat olivat pahoillaan tuttujen suuresta määrästä ja keskustelun sorinasta - biletyksen lomassa ei ehtinyt plärätä levylaareja tarpeeksi.

Hippirock tuli takaisin

Mitä sillä on väliä, mistä aiemmasta popmusiikin tyylilajista minkäkin bändin vaikutteet on ammennettu. Kuten muusikot sanovat: ”Musa on musaa.”