Hippirock tuli takaisin

Julkaistu Ti, 01/04/2008 - 11:00
  • Jani Mikkonen (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • Mitä sillä on väliä, mistä aiemmasta popmusiikin tyylilajista minkäkin bändin vaikutteet on ammennettu. Kuten muusikot sanovat: ”Musa on musaa.”

Monen eri aikakauden retrotyylit elävät nykyrockissa samanaikaisesti. ”Ysäri” on tullut takaisin paitsi konepopissa myös rockissa; esimerkiksi nuori, taitava suomalainen metalliryhmä Tracedawn soittaa ennakkoluulottomin death metal -vaikuttein. Yksi isoimmista 90-luvun retrobändeistä oli amerikkalainen The Black Crowes. Bändi luotti häpeilemättä 70-luvun alun Rolling Stones -soundiin ja menestyi Lenny Kravitzin kanssa samassa sarjassa.

Nyt The Black Crowes on tehnyt uuden albumin pidettyään taukoa lähes koko 2000-luvun alun. Onneksi tekivät levyn. Warpaint on niin rouhean ja lämpimän kuuloinen levy, että olen löytänyt pienen hipin sisältäni. Vanhat bluesriffit tahdittavat soulin ja countryn sekaisia kertosäkeitä. Tekee mieli vetää jalkaan trumpettilahkeiset byysat ja kasvattaa pitkä fleda.

90-luvun vuosista popkulttuuri on ehkä muuttunut sen verran, että yhä useampi kertaustyyli on olemassa samanaikaisesti. Toisaalta, mitä sillä on väliä, mistä aiemmasta popmusiikin tyylilajista minkäkin bändin vaikutteet on ammennettu. Kuten muusikot sanovat: ”Musa on musaa.”