Huijattu olo levykaupassa

Julkaistu Ti, 22/04/2008 - 14:15
  • Jani Mikkonen (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • Jotkut vieraat olivat pahoillaan tuttujen suuresta määrästä ja keskustelun sorinasta - biletyksen lomassa ei ehtinyt plärätä levylaareja tarpeeksi.

Kävin uuden levykaupan avajaisissa Helsingin keskustassa muutama päivä sitten. Näyttää siltä, että tietyillä pienillä ja keskisuurilla levykauppiailla menee hyvin, vaikka isommat ketjut ja levy-yhtiöt pienentävätkin toimintojaan. Tällainen bisnes on hieno asia suomalaisen musiikkikulttuurin kannalta.

Kaupan avaus oli yksinkertainen mutta tehokas: juotetaan vähän kutsuvieraita, niin kyllä ne levyjä ostavat. Myyjät myhäilivätkin, kun vieraat tungeksivat vinyyli- ja cd-pinojen kanssa kassalla. Jotkut vieraat olivat pahoillaan tuttujen suuresta määrästä ja keskustelun sorinasta - biletyksen lomassa ei ehtinyt plärätä levylaareja tarpeeksi. Keskisuurella firmalla on siis mahdollisuus suunnitella valikoimansa niin, että se on oikeasti houkuttelevampi vaihtoehto kuin nopea nettilataamo tai dvd-myyntiä painottava marketti.

Hupaisa mutta hieman huijattu fiilis tuli kuitenkin kotiin kävellessä; olisikohan ilman avajaistunnelmaa tullut ostettua juuri näitä levyjä? No, ainakin PJ Harveyn To Bring You My Love näytti auttavan tyttöystävän lepyttelyssä.