Anneli Sari ja Amadeus yhteiskiertueelle

Anneli Sari ja Amadeus yhteiskiertueelle

Ajankohtaista - Ti 19.10.2010, klo 10.33

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1370508

2978
tykkää tästä

Aamu-tv:ssä vieraillut tähtilaulaja Anneli Sari lähtee yli kuukauden mittaiselle Suomen kiertueelle yllättävässä seurassa. Anneli on kiinnittänyt toiseksi tähdeksi veljenpoikansa, tangokuningas Amadeus Lundbergin.

Lisää artisteista:AmadeusAnneli Sari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (926)

...ei pitäis kirjoittaa yöllä, kun tulee vain kirjoitusvirheitä, mutta olkoon...KT

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 00.41

Ampun puheiden perusteella olen ymmärtänyt hänen pitävän hiihtämisestä joten tämä kiertuejakso on kuin vaikkapa 60km:n hiihto ja nyt kaarrutaan viimeiselle 10 km:lle, viimeiset kilometrit ovat raskaimpia mutta maaliin tullaan ja olenpa sata lasissa varma jotta tälläkin matkalla katsojat kämmenet punaisina taputuksista hullaantuvat hurmioon Ampun ”Tulipususta”.

Enää viisi päivää ja maali koittaa.
A.

A. Ti 23.11.2010, klo 00.40

Tosiaankin - sepustelin aikaisemmin vähäisiä ja ylimalkaisia yleisarvioita kahdesta TP:stä. Yksityiskohdat alkaa unohtua, mutta tuo Tulisuudelma -tangon muistan, ja ei erottunut muista Ampun esityksistä noissa kahdessa näkemässäni. Hyvä, Ippa ja muut, että jatkatte näytösten vertailua. Uskon, että Ampun tulkinta on syventynyt, kuten sanoit! Meilläkin on edelleen sAMAt hobbyt eli kaiken huRRRmion ohessa yritetään tarkkailla sävelpuhtautta, äänenväriä ja tuleeko ääni oikeasta kohdasta "ulos", artikulaatiota, nyassointia, eläytymistä niiden TähtiSilmien ympärillä;) Kerrothan taas meille SatuMaahisille TP-kehityskertomukset, niin pysytään kehityksessä mukana, kiitos!

Kumpa fanit jaksais laatia oikein kokonaisvaltaisia arvoita TP-esityksistä ja laittaa niitä Airille, niin olis kivaa ja opettavaista lukea. Omista tunnelmoinneista on jo aikaa, joten arviointi on vaikeutunut. Ippakin voisi laatisi kaiken huomioivan arvion, kun on nähnyt jo "luvattoman" monta kertaa Amppusemme Alejandrona...! Hyvää ötyä t. KT

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 00.38

KT
Amadeuksen tulkinta Tulisuudelmasta on muuttunut rajusti ensi-illasta.
Finlandia talon TULISUUDELMA oli huikea.

Menen huomenna Järvenpäähän,jos Luoja suo ja tarkkailen kehitystä.

Minä en ole pikkusielu,mutta sävelpuhtaus on hobbyni.

ippa Ti 23.11.2010, klo 00.19

22:41 Ei kannata ottaa noin vakavasti,Tangofani toi vaan esille toisen version Tulisuudelmasta,ei kai nyt levyä ja live esiintymistä voi verrata toisiinsa onhan kyseessä täysin erilaiset versiot !?! Mutta pirun hyvät sanat tuossa Sataman Tangossa :)!

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 00.18

Kiitos Tuovi tunnelmista! Tärkeintähän on juuri se, miten itse kokee, vaikka kuinka kritiikkiäkin tulisi. Minusta Ampun Tulisuudelma oli kerrassaan valloittava ja jotenkin niin voimallinen. Sanoisinpa taas kerran saman, minkä olen sanonut ennenkin, että herkkyys ja voima samassa paketissa, se juuri Amppu on. Harvinaisuus. Hyvää yötä t.Elisa

Anonyymi Ti 23.11.2010, klo 00.02

En ole raportoinut Finlandia-talon tunnelmia. Ajattelin, että kirjoitan jos kirjoitan sen viimeisen esityksen jälkeen.
Kirjoitan tunteella ja tulisuudelmasta sanon, että Finlandia-talon "suudelma" oli niin vahva kohtaaminen yleisön ja taiteilijan välillä ettei sen parempaa voi toivoa. Ei tarvinnut verrata kehenkään se tuli vahvana ja väkevänä suoraan sydämeen. Koko sali repesi siihen samaan riemuun. Ei sellaista aina voi kokea. Se on musiikin huumaa parhaimmillaan. Sydänkiitos Ampulle. Ei ihme jos Ampun äidiltäkin kyyneleet vierivät pitkin poskia. Sydämen mukaan mennään ja täysillä. KIITOS AMPPU!

Tuovi Ma 22.11.2010, klo 23.35

22.47. Samaa mieltä. Mykistävän vaikuttava tulkinta Kansan Tapsalta Sataman tangosta.

Jeps! Ma 22.11.2010, klo 23.20

Olipa huikea tuo T.Kansan Sataman Tango ! Kiitos Tangofani !

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 22.47

Amppuhan on laulanut monta ERI kertaa pusun, ottakaa huomioon.

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 22.05

Jos konserttiyleisö on tyytyväisiä ja haltioissaan suorastaan kohahtaa jostakin esityksestä kuten nyt tämä tulipusu on ollut, sellanen kohaus ja kaikkien mieleen ( paitsi KT) Tälläset mattimeikäläset ei niihin virheisiin tässä tapauksessa kiinnitä huomiota, vaan nauttii näkemästä.

Mitähän tällä haluatte viestittää kun pitää hakea joku levynäyte joka on tehty pätkissä muokattu, johon on kaikki virheet korjattu, sellanen tuodaan tänne näytille. Ei näitä voi verrata toisiin, toinen on live toinen muokkaus.
A.

A. Ma 22.11.2010, klo 22.01

Nythän KT arvioi kappaletta Tulisuudelma,aikaisemmassa hänen kirjoituksessa oli kokonaisarvio esityksestä ! Olen ymmärtänyt että hän on musiikin asiantuntija ja tietää milloin lauletaan oikein ! Kaikki ei sitä huomaa,kun ollaan ns.hurmiossa ! Kyllä faninkin täytyy uskaltaa antaa kritiikkiä,jos on aihetta,toisena iltana laulat paremmin toisena taas et.

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.59

19:51 Muistakin artistista on vuoden aikana ollut otsikoita,ei ainoastaan tangotähdistä ! mutta poistuneet juttu sivuilta määrätyn ajan kuluttua !!tarkoitin että Ampun otsikot on olleet koko ajan esillä Satumaan etusivuilla ! Eikö olis parempi kirjoittaa asiaa kuin lähteä arvailemaan kuka minkin anonyymin takan on ?!

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.31

Minultakin KT:lle tukkapöllyä:) Joo, ehkäpä jossakin Pöljänperän tanssilavalla taikka Esson baarissa kuka tahansa osaava laulaja voi sykähdyttää Tulipusu-tangolla mutta konserttitalot on pikkasen eri juttu:) Jos 21vee Amadeus pistää konserttitaloissa Lyylikit polvilleen, niin kyllä konsertissakävijän pitäisi pystyä antamaan siitä tunnustusta Amadeukselle tälläkin palstalla ilman, että hänen tunteitaan vähätellään taikka nimitellään "hehkuttajahihhuliksi" tai millon miksikin:) Ampulle tsemppiä sydämin *tytti*

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.27

Kiinnitin myös huomiota tuohon että KT oli täydessä hurmiossa 23.10. klo 01.45. No mieli voi tietysti muuttua...

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.21

Hyvä KT saat ainakin minulta tukea mielipiteellesi! En kyllä osaa Pusuja noin hienosti analysoida mutta ihan toinen Ampun tango vei minut portista taivaaseen vaan enpä kerro mikä.........................

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.17

Minä ainakin voin sanoa rehellisesti, että pidin paljon Ampun Tulisuudelmaversiosta. Meitä on moneen junaan ja vielä asemallekin. Kiitos Tapani Kansa- linkistä! En ole vielä ehtinyt kuunnella, mutta sen uskallan sanoa kuulemattakin, että jos Amppu on numero uuno, niin Tapsa on ainakin hyvä kakkonen. NIin tai sitten toisinpäin. Painun kuulolle! T.Elisa
P.S. Tuovi, oletko tarinoinut Finlandiatalon kuulumisia, vai olenko missannut jotain?

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.15

Ensi illan jälkeen 23.10 kello 1.45 KT olit niin hurmiossa, että annoit Ampulle loistavaa palautetta. No, mieli voi toki muuttua, vai oletko nähnyt jonkun toisenkin esityksen johon viittaat.

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 21.13

KT on ainakin rehellinen ja rohkea fani, kun uskaltaa antaa vähän kritiikkiäkin siitä Amadeuksen Tulisuudelmasta, eikä sokeasti pelkästään hehkuta ylisanoin tyyliin "keisarin uudet vaatteet".

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 20.26

Kommentoija 15.19, paljastitkohan itsesi? Siksi toisesksi kaikilla tangotähdillä on JOKAISELLA omat otsikot olleet heti kuninkuudesta lähtien. Olet viimeisen vuoden hokenut, "ei se määrä, vaan laatu". Mitä vikaa näissä Amppusivun kommenteissa on, suurimmaksi osaksi aivan hyviä, Näillä sivuilla saa Amppua ylistää, aina kun siltä tuntuu.

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 19.51

Älähän nyt, Hyvänen A, kun mietin ensi-illasta lähtien, uskaltaako tuota tuputtaa faktana, mutta nyt en enää uskalla mielipiteenäkään;););) Kukaan ei taida peesata minnuu ja jään ilmeisesti ilman Tulisimpia Pusujakin! Jatkakaamme faktojen, arvioiden ja mielipiteiden heittelyä ja tarkastelua, jos uskalletaan;) T. KT

P.s. Kiitos "tangofani" sivistävästä vinkkilinkistä. Tapani Kansan versiossa oli laulettu kokonaan se eri melodinen "väliosakin", joka yleensä kuullaan pelkästään soitettuna. Virran Olan versiossa sitä osaa ei ole ollenkaan. Mielenkiintoista mulkkausta! Katsoin innoissani argentiinalaiset tangotkin ko. tangon ympäriltä, kiitos!

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 19.51

KT, nyt kyllä olet ilonpilaaja. Kyllä se meistä toisista ainakin minusta Ampun "Tulipusu"oli hyvin esitetty.
A.

A. Ma 22.11.2010, klo 18.44

Niin se on, pitää kiertää välillä kirkkokonsertit ja kaikki, kunnes Finlandiatalon tunnelmista valmistautuu vielä yhteen TP esitykseen. Siihen viimeiseen.
Ilmettelen vain, kuinka upea laulaja ja tulkitsija pitää otteessaan kerta toisensa jälkeen. Jo reilu vuosi tätä JUHLAA! Kiitos Amadeus.
Kiitos kaikille konserttiarvioista.

Tuovi Ma 22.11.2010, klo 15.25

Eiköhän olis parempi lukea kommentit vähän tarkemmin ettei tulis turhia syytöksiä !! 13:40 Ei se kommenttien määrä ratkaise vaan laatu ! Ja otappa huomioon että Ampusta on koko ajan ollut otsikot Satumaassa kuninkuudesta lähtien ! Kiitos KT:lle valaisevasta kirjoituksesta !

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 15.19

Älkää nyt suuttuko kun laitan tänne Youtubesta löytämäni videon tuosta T.Kansan vähän eri sanoin ja sovituksin tehdystä Tulisuudelmasta ( eli Sataman tangosta) . Pakko ei ole kuunnella.

http://www.youtube.com/watch?v=3839UcxiMGQ

tangofani Ma 22.11.2010, klo 14.43

Tulisuudelmoinpa minäkin jotain. Mielestäni Tulisuudelma-tango jäi yleisön mieleen tutuimpana ja suomeksi laulettuna tangona ja siksi sykähdyttävimpänä. Minulle tuo tango on yksi hyvä tango toisten ikivanhojen tangojen joukossa. Lisäksi olen ihmetellyt myös sitä suitsutusta, jota Ampun tulkinta on saanut aikaan näillä sivuilla. Tulkinta ei ollut parhaimmasta päästä, vaan Amppu lauloi osittain ehkä vähän falskistikin ja väärinkin, oikaisten melodiakuvioita. Luulen, että Oscar ei ollut antanut improvisoinninvaraa tällaisessa näytöksessä. Esitys ei ollut niin mahtipontinen kuin täällä on annettu ymmärtää. Voimakas tunnelataus johtuu tangon tuttuudesta ja ehkä jokaisen omista tunnelmista, mutta eläymymismielessä se ei ollut illan parhaimpia.

Valitettavasti minäkään en enää muista enkä siis pysty antamaan luetteloa Ampun esittämistä lauluista. Varkauden Ensi-illassa esitteitä ei vielä ollut ja Lakeuksilta sain sen vasta esityksen jälkeen. Nyt vasta kurkkasin, kun täällä haluttiin tietää :( Terv. KT

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 14.24

14.10. näin minäkin tuon viestin ymmärsin ihan asialliseksi . Ei kai se ole kateutta jos joku kehaisee Tulisuudelma tangoa sykähdyttäväksi osaavan tangotulkitsijan sen esittäessä. Amadeushan lukeutuu näihin taitaviin tangontulkkeihin.
Vavahduttavan upea on muuten myös T.Kansan tulkinta tuosta Tulisuudelmasta. Hänen laulamanaan sen laulun nimi on Sataman tango. Laulussa on vähän erillaiset sanat, kuin suomalaisessa versiossa. Kansan versio on suorempi käännös tuosta alkuperäisestä Argenttiinalaisesta tangosta. Suomenkieliseen versioon niitä sanoja on vähän siloiteltu ( ei ole niin dramaattinen).

tangofani Ma 22.11.2010, klo 14.19

Pari sitaattia Itä-Savo lehdestä: "Suurimmat aplodit keräsi Amadeuksen esittämä, argentiinalaisen notkeuden ja keveyden saanut Tulisuudelma". "Karismaattisen, paratiisilintumaisen Anneli Sarin ja huimasti laulajana kehittyneen Amadeus Lundbergin lisäksi näyttelijät ja upeat tanssijat kantoivat vahvasti esitystä". "Kunnianhimoinen teos...".

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 14.17

13.40, tuo viittaamasi kommenttihan on ihan asiallinen, luitko ehkä väärin? Siinä ylistetään Tulisuudelma tangoa ja sen sykähdyttävää vaikutusta, lauloipa sen kuka tahansa osaava laulaja. Ja Amppu kuuluu niihin kijoittajankin mielestä.

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 14.10

Sinä 13.21, voi että sinä jaksat olla kateellinen. Kai sinä nyt huomaat, kuka on paras tagontulkitsija tässä maassa, hänelle eniten kertyy näitä satumaakommenttejakin, arvaatko kuka hän on?

Anonyymi Ma 22.11.2010, klo 13.40

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä