"Tumman Tähtitaivaan Alla". Petri Laaksonen ja Könsikkäät Laajasalon kirkko 8.12.2010

"Tumman Tähtitaivaan Alla". Petri Laaksonen ja Könsikkäät Laajasalon kirkko 8.12.2010

Kotikriitikko arvioi - Ma 13.12.2010, klo 13.27

Petri LaaksonenPetri Laaksonen

”Petri aloitti konsertin laulamalla "Sydämessäni on taivas" kappaleen ja se oli hyvä aloitus, sillä se tainnutti kuulijan sopivaan mielentilaan.”

344
tykkää tästä

Tänä vuonna aloitinkin joulukonsertit hieman tavallista myöhemmin eli 8.12.2010. Maisemat olivat jo valmiiksi jouluiset, kun lunta on tulvillaan ja raikas on talvisää. Paras kulkuneuvo olisi ollut hevonen ja reki, jolla Latokartanosta Laajasaloon olisin matkannut.

Laajasalon kirkko, Helsingin Laajasalossa on kodikas, pieni, arkkitehtien Kari Järvinen ja Merja Nieminen yhdessä suunnittelema moderni puinen kirkkorakennus. Kirkko vihittiin käyttöön 30.11.2003. Minulle ensimmäinen käynti on tänä iltana, kun kirkossa ollaan "Tumman Tähtitaivaan Alla", Petri Laaksosen ja Könsikkäät -kuoron konsertissa.

Konsertin aluksi Roihuvuoren seurakunnan pastori toivotti tervetulleeksi ja luki rukouksen. Kirkko on minusta aivan erityinen paikka konsertille, varsinkin joulukonsertille ja siksi ihmettelin hieman, kun ihmiset puhuivat kännykkään ja juttelivat äänekkäästi.

Itse olin tullut hyvissä ajoin, myös siksi, että voisin hieman rauhoittua ja kiittää "yläkerran isäntää" ihanista ystävistä ja asioista joita minulle on sattunut.

Petri Laaksosta säesti kaksihenkinen orkesteri. Petri aloitti konsertin laulamalla "Sydämessäni on taivas" kappaleen ja se oli hyvä aloitus, sillä se tainnutti kuulijan sopivaan mielentilaan. Kuulimme useita Petrin tunnettuja lauluja, kuten esim."Lumivalkeaa". Lisäksi Petri lauloi uudelta levyltään uudempia kappaleita. Laulut oli valittu todella hyvin. Tunnelma oli harras ja kauniin jouluinen.

 Sitten Petri kuulutti sisään Könsikkäät -kuoron, Laajasalon "omia poikia". Ihastuin kuoroon Suomen paras kuoro -ohjelmassa. Hyvin olivat pojat taas harjoitelleet. Kuorolaulu soi niin kauniisti.

Eniten itseeni koskettivat tutut, "En Etsi Valtaa Loistoa", "Varpunen Jouluaamuna" sekä "Oi Jouluyö" kappaleet.  Kyyneleethän sitä taas silmäkulmasta poskille valui, niin kaunista laulu oli (toivottavasti kuorolaiset ei luulleet, että itken sen vuoksi, että laulavat niin huonosti).

Myös Petri sai kyyneleet vierimään, kun hän halusi omistaa "Taivas" -kappaleen poismenneelle laulajalegendalle Kari Tapiolle. Hieno oli tämä muistaminen.  

Ei käynyt aika pitkäksi, 1,5 tuntia vaikka kirkossa istuinkin. Sen verran oli musiikki korkeatasoista ja upeaa.

Ihmettelin taas kerran, miten ammatti-ihminen pärjää. Könsikkäät -kuoron yksi solisteista, Jukka Hallikainen ei selvästikään ollut täysin terveenä. Hänellä oli ääni painuksissa ja yskitti, mutta kun hän laulamaan pääsi, niin ei siitä kyllä mitään puolitehoista tullut. Istuin eturivissä ja ääni tuli Jukasta täysillä voimin ja kauniisti kuten aina. Näissä lauluissa sitä taitelijan ääni pääsee oikeuksiinsa parhaiten.

Kiitos Petri ja kiitos Könsikkäät -kuoro hienon upean jouluisen konsertin järjestitte. Kiitos Jukka, ja pikaista paranemista.

Hyvää Joulua!
- Veli-Matti Santavuori -, Helsinki

Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Ylelle ! Näitä kirkkokonsertteja toivon näkeväni myös tv:ssä !

Anonyymi Ti 14.12.2010, klo 22.11

Hyvä arvostelu

Anonyymi Ti 14.12.2010, klo 14.08

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä