Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu -konsertti Lakeuden Risti, Seinäjoki 14.12.2010

Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu -konsertti Lakeuden Risti, Seinäjoki 14.12.2010

Kotikriitikko arvioi - Ke 15.12.2010, klo 14.37

Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu -konsertti Lakeuden Risti, Seinäjoki 14.12.2010Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu -konsertti Lakeuden Risti, Seinäjoki 14.12.2010

”Viimeistään nyt joulu saapui myös Seinäjoelle ja Etelä-Pohjanmaalle.” Kotikriitikko Memmu unohti kirkkoetiketin ja pinkaisi juoksujalkaa etupenkkiin kun Suvi Teräsniska saapui Lakeuden Ristiin. Onneksi nenäliinat tuli mukaan…

388
tykkää tästä

TULKOON JOULU

Lakeuden Ristissä 14.12.2010 oli monia vastaanottamassa joulun ilosanomaa. Viimeistään nyt joulu saapui myös Seinäjoelle ja Etelä-Pohjanmaalle. Joulumieltä meille oli tuomassa kaunisääninen Suvi Teräsniska. Suvi tekee tänä jouluna kuusi joulukonserttia ja onneksi niistä yksi sijoittui juuri Seinäjoelle, Lakeuden Ristiin, hienoon ja isoon kirkkoon, kuten Suvikin mainitsi. Äänentoisto oli tosi hyvä ja kirkon valaistus tunnelmallinen.

Olin kirkossa jo hyvissä ajoin. Olipa sinne tullut muutama muukin fani jo odottelemaan. Ulko-oven aukaistuani kuulin jo musiikkia ja Suvin äänen. Kylmät väreet meni koko kropassa ja tulihan siinä kyynelkin silmäkulmaan. Kirkkosalin puolelle pääsy oli estetty verhoilla, sillä Suvi ja bändi harjoitteli vielä. Mutta mikäs siinä odotellessa kun oli hyvät musiikit taustalla. Verhojen auettua pinkaisin heti etupenkkiin, sille parhaimmalle paikalle.

Kello 19.00 konsertti alkoi. Ensimmäisenä kuultiin kappale ”En etsi valtaa loistoa”, jonka aikana Suvi käveli takaa keskikäytävää pitkin lavalle. Illan aikana kuultiin paljon hienoja joululauluja, osa oli vanhoja kaikille tuttuja: mm. ”Tule joulu kultainen” ja ”Sydämeeni joulun teen” sekä myös kaikki kappaleet Suvin omalta joululevyltä, joka julkaistiin viime jouluna 11/2009.

Bändiin oli otettu lisävahvistukseksi puhallinsoittaja Jyri Laitila, joka soitti kosketinsoittaja Matti Riekin kanssa hienon kappaleen ”White Christmas” eli ”Valkea Joulu”. Suvi poistui sen ajaksi lavalta.

Sen jälkeen vuorossa oli Suville itselleen henkilökohtaisesti tärkeät laulut ”Pikkuveljen joulupuuro” ja ”Hei Mummo”, joiden tarinat kertovat hänen omasta elämästään. Hienosti Suvi puhui veljestään, kissastaan ja mummostaan. Nämäkin laulut olivat livenä kuunneltuna vielä levyversioitakin paremmat. Pystyi aistimaan sen tunnelman, joka noihin sisältyy.

Omat lempikappaleeni ehdottomasti olivat ”Tähti tähdistä kirkkain”, jossa oli ihan loistava saksofonisoolo. Ihmettelen jos se ei saanut jokaisella jonkinlaista tunnetta aikaiseksi. En osannut edes odottaa kyseistä kappaletta ja olinkin tosi iloinen kuultuani sen. Ja toinen, konsertin viimeiseksi kappaleeksi valittu ”Tulkoon Joulu”, joka myös löytyy Suvin Joulualbumilta. Hieman jo ehdin pelästyä, että onko tämä esityslistalla ollenkaan, sillä tämä on omasta mielestäni kaikkien aikojen paras joululaulu.

Konsertin jälkeen oli vuorossa nimmarien jakoa käsiohjelmiin, levynkansiin ja mihin nyt kukakin halusi. Itse varasin heti kirkkoon tultuani aulasta Suvin Joululevyn kuvalla varustetun keikkajulisteen, koska sellaista minulla ei vielä ollut. Sain siihen nimikirjoitukset Suvilta sekä kaikilta bändin pojilta. Yhteiskuvatkin otettiin ja sain samalla antaa myös pienen joululahjan Suville, halauksen ja joulun toivotusten kera..

Olin hieman yllättynyt omasta reaktiostani. Olin varma, että herkkänä ihmisenä nenäliinoja kuluisi useampi, mutta jostain syystä lieviä liikutuksen tunteita tuli vain ajoittain ja muutamia. Toki olin herkistellyt levyltä jo ennen konserttia ja ne suuremmat tunteet tuli pintaan vasta kotimatkalla kuunneltuani samaista levyä.

Oli ihana ja rauhallinen tunnelma. Itse en ole mikään jouluihminen, mutta kyllä tämä sai joulun myös omaan sydämeen. Konsertin jälkeen halaukset ja joulun toivotukset omille rakkaille ystäville ja joulu oli tullut. Ulkona valkoista ja lähes -20 pakkasta, mahtava joulumaisema, voiko parempaa olla?

”... Tulkoon rakkaus ihmisrintaan silloin joulu luonamme on…”

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Mervi Memmu Tapanainen

Katso kuvat keikalta:

Lisää artisteista:Suvi Teräsniska
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Miksi maistella "tiskivettä" kannattaa kuunnella hyvää musiikkia hienolta artistilta !

Anonyymi Su 19.12.2010, klo 19.52

Hyvä Suvi,kaunis ääni,mahtava artisti !

Anonyymi La 18.12.2010, klo 23.53

Jäi "tiskiveden maku suuhun" - rahantekoa. Minulla näin :(

Anonyymi To 16.12.2010, klo 22.20

Mukavia arvioita :) vielä kun sais Arja Korisevan kirkkokonsertin arvion ! Taltiointeja tv:hen kaipaava !

Anonyymi Ke 15.12.2010, klo 21.11

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä