yle.fi

Iines

 
Kaksivuotias sekarotuinen pystykorva Iines asuu tällä hetkellä Vilppulassa Annan ja tämän perheen kanssa. Viimeisimmät kuukaudet Iines on asunut Annan ex-miehen luona, koska Annan nuorempi lapsi on todella pahasti allerginen. Tästä syystä Iinekselle joudutaan nyt etsimään uusi koti.
Iines on vilkas, nokkela ja toiminnanhaluinen koiran, jolle Anna haluaa löytää seurallisen ja aktiivisen kodin.

Vammalassa Iinestä odottivat Tarja ja herra Paasio. Tarja on etsinyt itselleen koiraa jo jonkin aikaa. Tilavassa talossa, suurella omalla pihalla ja koirakokemusta omaavan Tarjan luona Iineksellä olisi varmasti hyvät oltavat. Tarjalla ja Iineksellä oli mukavaa yhdessä; he ulkoilivat ja viettivät tavallista perhe-elämää. Iines olisi jopa halunnut nukkua Tarjan vieressä! Iines pääsi myös tutustumaan Tarjan asuntoautoon, jolla on kesällä tarkoitus matkustella ympäri Suomea –ja jopa Eurooppaa.
Tarja ihastui Iinekseen ikihyviksi, mutta herra Paasion ja Iineksen ystävystyminen vaatii vielä harjoittelua.

Nokialaiset Anne, Ari, Niina ja Milla pitävät itseään koiranomistajina ”taviksina”. Iinekselle se tuntui kelpaavan, sillä Iines sopeutui perheeseen välittömästi. Anne kertoi, että tuntui heti siltä kuin Iines olisi ollut heillä aina! Iineksen yö meni Niinan huoneessa, vuoroin lattialla ja vuoroin sängyssä. Tällä ulkoilua harrastavalla perheellä olisi tarjota Iinekselle hyvä ja rakastava koti, jossa koira on tasavertainen perheenjäsen. Lisäksi heilläkin on tilava talo ja iso piha.

Tommyn testissä ehdokkaiden tehtävänä oli käsittelyharjoitus. Niin Tarja kuin Arikin saivat hienosti tarkistettua vilkkaan Iineksen hampaat ja tassujen kunnon. Ari oli toimissaan rauhallinen ja määrätietoinen ja sai koiran hieman paremmin hallintaan.

Annalle päätöksenteko oli vaikea ja surullinen prosessi. Molemmissa perheissä oli valtavasti hyviä puolia, ja kun Anna sai ratkaisunsa tehtyä, oli hänelläkin lopulta helpottunut olo. Hyvillä mielin Anna saattoi antaa Iineksen Nokialle, jossa Annen perhe otti Iineksen riemumielellä vastaan!

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan