yle.fi

Ida

Sekarotuinen, kolme ja puolivuotias Ida asuu Vaasassa Kertun, Samin ja heidän poikansa kanssa. Samin työ vie perheen pitkälle komennukselle Kiinaan, eikä perhe voi ottaa Idaa mukaansa toiselle puolelle maapalloa. Kiinan koirakulttuuri on aivan toisenlainen kuin meillä täällä Suomessa, myös erilainen ilmasto ja pitkät karanteeniajat puhuvat sen puolesta, että Ida jää Suomeen asumaan. Ida on leikkisä, aktiivinen ja iloinen koira, joka on saanut hyvän ja riittävän kotikasvatuksen. Kertu haluaa löytää Idalle sellaisen kodin, jossa Ida otetaan mukaan perheen puuhiin perheenjäsenenä.

 YLE Kuvapalvelu

Ensimmäiseksi Ida matkusti Teuvalle Liisan, Villen ja Jessen perheen luokse. Heillä ei ole aikaisemmin ollut omaa koiraa, mutta Liisa on ollut aktiivisesti tekemisissä ystävien ja naapureiden koirien kanssa. Ida oli Liisan perheen rivitalossa heti kuin kotonaan. Lapsirakkaana koirana Ida tuli mainiosti toimeen perheen Jesse-pojan kanssa. Yhteinen aika sujui mukavasti, ja pääsipä Ida näkemään Villen isän hevosiakin, kun perhe suuntasi piknikille pellon laitaan! Koko perhe ihastui Idaan kovasti.

Seuraavaksi Ida meni Sarin luokse Kokkolaan. Sarilla on ollut paljon koiria elämänsä aikana: pystykorvia, beale, sekarotuisia sekä viimeisenä Collie. Sarin mielestä koira on ehdottomasti ihmisen paras ystävä, luotettava ja ystävällinen kaveri. Henkeen ja vereen koiraihmiseksi tunnustautuva Sari viettää kaiken vapaa-aikansa koiran kanssa, ja myös koiraharrastukset toko ja agility kiinnostavat. Sari ja Ida ystävystyivät nopeasti ja Sari jäi kovasti kaipaamaan Idaa, kun tämän oli aika matkustaa takaisin kotiin.

Tommyn testissä Liisalla oli vaikeuksia saada kontaktia Idaan, kun taas Sari ohjasi koiraa poikkeuksellisen täsmällisesti.

Kertu ja Sami olivat yhtä mieltä siitä, että he haluavat Idalle perheen, jossa on kokemusta koirista.
Heidän valitsemansa ehdokas ei kuitenkaan pystynyt enää ottamaan Idaa itselleen muuttuneen elämäntilanteensa vuoksi. Koiralle Koti- tiimi halusi kuitenkin auttaa Idaa löytämään uuden kodin, sillä perheen Kiinaan muutto läheni uhkaavasti. Monissa muissa jaksoissa oli ollut mukana perheitä, joilla oli kokemusta koirista. Kertu ja Sami harkitsivat tarkkaan muutaman ehdokkaan välillä. Onneksi tarina sai parhaan mahdollisen lopun, kun Veeti -jaksosta tuttu Annamarian perhe Seinäjoelta halusi riemuissaan ottaa Idan kotiinsa asumaan.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan