yle.fi

Eppu

Kolmevuotias Eppu-koira asuu Valkeakoskella Tiinan, Harrin, Eetun, Elmon ja Essin kanssa. Kolmilapsisessa perheessä ei enää tunnut olevan tarpeeksi aikaa Epulle ja sen takia tämä hellyydenkipeä ja aktiivinen iso sylikoira tarvitsee nyt itselleen uuden kodin. Eppu on sekarotuinen sanan varsinaisessa merkityksessä ja varmasti voidaan sanoa, että hänestä löytyy belgian-, bernin-, ja saksanpaimenkoiraa, sekä kultaistanoutajaa ja karjalan karhukoiraa. Tiina toivoo, että Eppu pääsisi kotiin, jossa sille on paljon aikaa ja mahdollisuuksia antaa hellyyttä ja huomiota.

Taina ja EppuEnsimmäiseksi Eppu lähti vierailemaan Hauholla Tainan luona. Risto-koira oli jo kovasti odottanut Eppua ja juokseminen ja telmintä alkoikin välittömästi! Koiranomistajana Taina sanoo olevansa järkevä: koirat saavat olla koiria ja viettää koiramaista elämää. Tainan pihalta on moneen suuntaan kilometrikaupalla metsää, joten ainakin vapaana juokseminen ja ojissa uiminen ovat Tainan koirille jokapäiväistä elämää! Taina haluaisi tulevaisuudessa harrastaa Epun kanssa niin tokoa kuin agilityakin.

Katarina ja TaruToisena vierailupaikkana Epulla oli Tarun ja Katarinan koti Helsingin Pitäjänmäessä. Perheeseen kuuluu myös Pipsa-kani, joka kiinnostikin Eppua todella paljon! Onneksi ongelmilta vältyttiin ja lopulta kanin kanssa samassa taloudessa olo sujui Epulta jo helposti. Taru ja Katarina ovat pitkään harkinneet koiran ottamista ja he ihastuivatkin Eppuun ikihyviksi. Ulkoiluseuran lisäksi Eppu olisi Tarulle ja Katarinalle hyvä kaveri ja tasavertainen lauman jäsen.

Tällä kertaa Tommyn testissä oli ehdokkaissa havaittavissa selkeä ero: Taina sai makupaljojen avulla Epun suorittamaan helposti annetut tehtävät. Taru sen sijaan käskytti Eppua voimakkaasti, mutta unohti oikea-aikaisen palkitsemisen.

Eppu-koira

Tiinasta tuntui, että Eppukin vaistosi jotain suurta olevan edessä. Eppu katseli ja tuijotti Tiinaa tavallista enemmän, oli paljon lasten kanssa ja vähät välitti varmasti tutuista säännöistä. Sohvalla loikoilu on jo pitkään ollut kiellettyä, mutta sieltä Eppu kuitenkin löytyi ja kiellettäessä Epun katseesta saattoi lukea: ”Aivan sama kiellätkö, mä tiedän että olen kuitenkin pian lähdössä”.
Tiina perheineen oli onnellinen, että Epulle löytyi hyvä ja rakastava koti Tainan ja Risto-koiran luota. Uusi omistaja Taina oli tietenkin myös todella iloinen, puhumattakaan Epun ja Riston riemusta, jonka jälleennäkeminen sai aikaan!

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan