yle.fi

Ukko

Neljävuotias vehnäterrieri Ukko asuu tällä hetkellä Tuusulassa omistajansa Mervin äidin luona. Mervin avopuolisolla on työnsä puolesta pieni koiranpentu, josta koulutetaan virkakoiraa rajavartijan työkaveriksi. Ukko ei tule toimeen toisten urosten kanssa. Mervin vaativan vuorotyön vuoksi Ukko joutuisi pahimmassa tapauksessa olemaan yksin kotona jopa 12 tuntia. Ukko on asunut väliaikaisratkaisuna Mervin äidin luona, mutta koska ratkaisu on todellakin ollut vain väliaikainen, on nyt tullut aika etsiä Ukolle uusi, pysyvä koti.
Ukko on rauhallinen ja ihmisrakas koira, joka ei ole tottunut elämään pienten lasten kanssa. Tommy Wirén kuvailee Ukkoa helpoksi rotunsa edustajaksi, itsenäiseksi ja avoimeksi koiraksi.

 YLE KuvapalveluMärynummella Ukkoa odottivat Sari ja hänen teini-ikäiset poikansa Ville ja Kalle. Perheellä on ollut kova koirakaipuu jo pitkään. Sarilla on runsaasti kokemusta koirista; hänellä on ollut mm. ajokoiria sekä harmaapystykorvia. Sari on tällä hetkellä kotona, joten Ukon ei tarvitsisi viettää pitkiä aikoja yksin. Sari ja pojat toivovat koiraa seuraksi kotiin ja lenkille sekä ystäväksi. Aivan kodin lähellä on koirien koulutuskenttä, jossa Sari haluaisi tulevaisuudessa Ukon kanssa olla. Kaverukset kävivätkin jo tutustumassa agilityn saloihin ja hyvin sujui Ukolta temppuilu esteiden kanssa!

 YLE KuvapalveluTeatteri-ihmiset Anneli ja Lassi asuvat Loimaan Kojonperällä viehättävässä sinisessä omakotitalossa vehreän puutarhan keskellä. Keikkatyöläisistä jompikumpi on yleensä aina kotona, joten Ukon ei tässäkään perheessä tarvitsisi juurikaan olla yksin. Kotonaolijalle Ukko toisi turvaa sekä seuraa. Lassi on innokas pyöräilijä ja Ukko pääsisi miesporukalla pitkille lenkeille.

Tommyn testissä Sari ei juurikaan antanut Ukolle käskyjä, mutta muisti silti antaa jonkin verran palautetta. Lassi sen sijaan käskytti Ukkoa voimakkaasti, mutta palaute puuttui.

 YLE Kuvapalvelu
Ukosta luopuminen oli vaikeata Merville eikä päätöskään syntynyt hetkessä. Asiaa vakaasti ja harkiten tuumailtuaan Mervi päätti antaa Ukon Kojonperälle, jossa Ukko pääsee juoksentelemaan vapaana pihalla ja viettämään varsinaista maalaiskoiran elämää. Ja kuka tietää, kenties tulevaisuudessa saamme nähdä Ukon jopa roolissa, oman kodin teatterin lavalla!

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan