yle.fi

Rolle

Yhdeksänvuotias saksanseisoja Rolle asuu tällä hetkellä Espoossa Sinikan perheessä. Koko porukka on muuttanut Suomeen vasta vuosi sitten, sitä ennen koti oli Espanjassa.
Tottelevainen ja aktiivinen Rolle päätyi Sinikalle hauskan tapahtumaketjun myötä:
Sinikan mies myöhästyi bussista ja meni odottamaan seuraavaa ravintolaan. Pian seuraan lyöttäytyi nuori nainen, jolla oli koira mukanaan. Nainen oli muuttamassa Madridiin opiskelemaan ja tarjosi koiraa Sinikan miehelle. Vaikka mitään ei varsinaisesti sovittu, ilmestyi nainen seuraavana aamuna parvekkeen alle koira mukanaan! Näin Rolle sai uuden kodin. Nyt Rollelle pitää kuitenkin löytää uusi koti, sillä Sinikan lähipiirissä on vakava sairaus ja Sinikalla on paljon huolehdittavaa ja hoidettavaa.

Ensimmäinen ehdokas, Siiri, asui Vantaalla. Siiri on eläkkeellä, joten hänellä olisi paljon aikaa Rollelle. Siiri on liikunnallinen ihminen ja Rollehan olisi mitä mainioin liikkujakaveri! Liikunnan lisäksi Siirin mielestä täytyy ennen kaikkea rakastaa ja rakkautta Siirin ja Rollen väliltä tuntui löytyvän heti: niin nopeasti ja syvästi he ystävystyivät! Tommyn testissä Rolle oli halukas toimimaan Siirin kanssa.

 

 

 

 

Toinen ehdokasperhe asui Forssassa ja perheeseen kuuluivat Sari, Sonja ja Juuso, sekä 8kk ikäinen Rasmus-koira. Perhe ihastui Rolleen ensi silmäyksellä, mutta samaa ei valitettavasti voida sanoa Rasmuksesta. Koirien kemiat eivät osuneet yksiin laisinkaan, vaikka ne saivat pitkän ajan kuluessa koettaa olla toistensa seurassa. Rähinäksi meni joka kerta. Rollen vierailu Forssassa ei kestänyt niin pitkään kuin oli ajateltu.

Tommy Wiren kommentoi tapahtumia muistuttamalla, että kaikki koirat eivät tule toimeen keskenään, kuten eivät kaikki ihmisetkään ja siihen voi olla lukemattomia eri syitä. Vastaavissa tilanteissa ennakoinnilla voi yrittää välttää vastaavat tilanteet; ennakoidaan riitoja aiheuttavia tilanteita ja tavaroita kuten koirien omat tavarat, ruokakupit, ruoka ja ihmisten huomio siten, että koirien reviiriä ei loukata. Rollen ja Rasmuksen tilanne ei kuitenkaan ollut mitenkään ainutlaatuinen; aina kemiat eivät vaan kohtaa. 

Huolimatta siitä, että Rollella ei toisessa perheessä sujunut suunnitelmien mukaisesti, oli Sinikka videot nähtyään hyvällä mielellä. Siirin koti tuntui ihanteelliselta Rollelle. Ja voitte arvata, että Siirin riemulla ei ollut rajoja, kun Rolle-herra saapui Vantaalle!

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan