yle.fi

Veeti

Sekarotuinen Veeti asuu Saarijärvellä veljensä Tahvon kanssa. Toki perheeseen kuuluu ihmisiäkin: Heini ja Teemu sekä heidän kaksi pientä poikaansa. Aluksi kaikki sujui hyvin, kun perheen molemmat aikuiset olivat töissä Saarijärvellä: nyt Teemun työpaikka on kuitenkin toisessa kaupungissa ja hän on viikot poissa. Heinistä tuntuu, että elämä kahden koiran ja kahden lapsen kanssa alkaa olla hieman liian vaativaa. Niinpä paikalle pyydettiin Koiralle Koti- tiimi ja uuden kodin etsintä Veetille saattoi alkaa.

Koska Veeti on vielä pentu, tarvitsee se omistajan, jolla on aikaa ja halua kouluttaa sitä. Veeti on perso ruualle, joka on hyvä asia koulutettavuuden kannalta. Ihmisrakkaana ja kilttinä koirana Veetin kanssa on helppo viihtyä!

Ensimmäisenä Veeti matkusti Vaajakoskelle, Sari-Minnan, Teron, Tommyn ja Coolin luokse. Perheen isällä, Terolla, on runsaasti kokemusta koirista. Hän on mm. ollut Kosovossa koiraryhmän suojamiehenä. Kun perhe asui Costa Ricassa, heidät ”adoptoi” paikallinen kulkukoira. Veetille perheellä olisi tarjota iso talo ja piha ja lähiympäristön hyvät ulkoilumaastot. Lisäksi Tero haluaa kouluttaa koiralle tottelevaisuutta. Koko perhe ihastui Veetiin välittömästi ja kun yhteinen aika oli päättymässä, oli itkussa pitelemistä.

Toinen ehdokasperhe asui Seinäjoella. Anna-Marian, Jyrkin ja Emilian lisäksi perheeseen kuuluvat saksanseisoja Edu ja bretonityttö Sissi. Koirat ovat lähinnä Jyrkin metsästyskavereita ja perheen naiset ovat kovasti vailla omaa rapsuteltavaa ja lenkkikaveria. Veeti pääsi vierailemaan perheen kesämökillä ja nautti suunnattomasti kirmailusta suurella tontilla. Emilia uskaltautui uimaan vielä aika viileään veteen, ja sai Veetin kaverikseen! Riemua riitti ja koko perhe jäi kovasti toivomaan, että Veeti muuttaisi heille.

Tommyn testissä molemmat ehdokkaat olivat hyviä. Terolla oli parempi ote koiran ohjaamisessa.

Heinin päätös ei ollut helppo: hänen tuli valita kahdesta hyvästä perheestä. Heini löysi Vaajakosken perheestä paljon samankaltaisuuksia oman perheensä kanssa ja päätti luovuttaa Veetin Sari-Minnan ja Teron perheeseen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan