yle.fi

Dana

5-vuotias collie Dana etsii itselleen uutta kotia, sillä elämä Helsingin keskustassa ei sovi aralle ja säikylle Danalle. Koira on koko ajan varuillaan ja onneton. Tästä syystä Kirsi on päättänyt etsiä Danalle uuden kodin. Uudelta kodilta Kirsi toivoo kärsivällisiä ihmisiä, jotka ymmärtävät herkkää ja rauhallista Danaa. Rauhallinen ympäristö on ehdoton vaatimus, jotta Danan pelot eivät enää lisäänny.


Ensimmäinen perhe löytyi Pusulasta, jossa Ulla-äiti perheineen odotti Danaa innokkaana. Koko perhe ihastui Danaan heti! Dana vieraili Ullan perheen kesämökillä ja aika kului mukavasti keppiä ja palloa heitellen. Kaikki perheenjäsenet saivat hyvän kontaktin kilttiin ja ystävälliseen Danaan. Tassujen rapinaa lattioilla kaivataan ja koko Ullan perhe toivottikin Danan sydämellisesti tervetulleeksi asumaan heille!


Toinen ehdokasperhe asui Espoossa ja myös he ihastuivat Danaan ensi näkemältä! Varovaiseksi itseään kuvaileva Sirkku tunsi heti yhteenkuuluvuutta Danan kanssa. Sirkun perheellä on tarjota Danalle Espoossa sijaitseva maalaisympäristö sekä kaupungin sosiaaliset edut koirakavereineen ja – puistoineen. Vierailu Espoossa sujui hyvin ja koko Sirkun perhe toivoo, että he saisivat Danan luoksensa asumaan.

Tommyn testissä helposti hallittava Dana teki tehtävien suorittamisen molemmille ehdokkaille helpoksi. Enemmän koirakokemusta omaava Ulla oli kuitenkin määrätietoisempi ja sai paremman kontaktin koiraan.

Päätöksenteko ei ollut Kirsille helppo ja mieli vaihtui muutamaan kertaan. Lopulta Kirsi kuitenkin tuli siihen tulokseen, että herkän Danan elämän pitää säilyä, niin paljon kuin mahdollista, samankaltaisena kuin millaista se on ollut tähänkin asti. Kirsi uskoo, että Dana saa hyvän ja rakastavan kodin Sirkun perheen luota Espoosta.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan