yle.fi

Nelli

Sekarotuinen, vuodenikäinen Nelli on muuttanut Siljan luokse viime syksynä. Nelli asui alun perin Siljan miehen sukulaisen luona, mutta siellä yhteiselämä ei sujunut. Nelli ei saanut tarpeeksi liikuntaa, ja nuorena koirana purki energiaansa muuten. Kun omistajaperhe päätti, ettei Nelli enää pääse taloon sisälle, otti Siljan mies Nellin kotiinsa ja niin alkoi uuden kodin etsintä. Nelli ei voi jäädä Siljan ja hänen miehensä luokse, sillä kaksi englanninbuldogginarttua eivät hyväksy Nelliä laumaansa.

Nelli on aktiivinen, vilkas ja avoin koira. Nelli tarvitsee aktiivisen kodin, jossa omistajalla on aikaa, halua ja hermoja opettaa Nellille koiran peruskoulutusta.


21-vuotias Jenny ja 2-vuotias seropi Lotta odottivat Nelliä Espoossa. Jenny on koiraihminen henkeen ja vereen ja etsii Lotalle leikkikaveria. ”Mitä enemmän menoa ja meininkiä, sitä parempi”, Jenny kertoo. Menoa ja meininkiä riittikin, kun Nelli ja Lotta pääsivät tutustumaan toisiinsa! Remuamista ja juoksemista piisasi, mutta hauskaa oli! Jenny opetti Nellille istumista, maahan menoa, hyppäämistä ja kierimistä. Ja Nelli oppi! Jennyllä, Nellillä ja Lotalla aika sujui hyvin.

Kirkkonummella Minna ja Eemeli odottivat Nelliä. Minnan perheessä on aina ollut koira ja kokemusta kouluttamisesta löytyy paljon. Myös Eemeli tykkää paljon eläimistä ja sukulaisten koirat ovat tärkeitä. Minnan äiti asuu samassa talossa, joten tarvittaessa koiralle löytyisi hoitaja ihan naapurista.
Nellillä sujui Minnan ja Eemelin kanssa hyvin. Perhe lenkkeili yhdessä ja kävivät ulkoilemassa. Eemeli sai Nellistä hyvän leikkikaverin ja nuori herra totesikin: ”Tää on tosi kiva koira.”

Tommyn testissä molemmat ehdokkaat suorittivat kunnialla. Minna pääsi hieman helpommalla, koska nopeaoppinen Nelli tiesi kuinka tuli toimia suorittaessaan samoja tehtäviä toistamiseen.

Tällä kertaa päätös oli todella helppo. Videot katsottuaan Silja tiesi heti, kumpaan perheeseen Nelli lähtee asumaan. Silja kertoi, että perhe tuntui lottovoitolta ja lottovoittajaksi itsensä tunsi myös ikionnellinen Jenny, joka sai Nellin luokseen asumaan.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan