yle.fi

Taavi

Puolitoistavuotias labradorinnoutajauros Taavi asuu Espoon Taavinkylässä Aarre ”Arkun”, Mervin ja heidän poikiensa Roopen ja Jonin kanssa. Yllättäen Merville on puhjennut koira-allergia, joten rakkaalle Taaville pitää löytää uusi koti. Taavi on isokokoinen rotunsa edustaja, vahva ja vilkas nuori koira. Vaikka Taavi on luonteeltaan riehakas ja vilkas, osaa se hyvän kotikasvatuksen saaneena myös tarvittaessa rauhoittua.

 YLE KuvapalveluEnsimmäiseksi Taavi vieraili Hyvinkäällä Tuulan, Arin, Rikun ja Sirun luona. Perhe on tottunut elämään koiran kanssa ja Taavinkin he ottivat heti omakseen. Riku ja Siru harrastavat suunnistusta ja Taavi sopisi hyvin mukaan metsäretkille. Myös Tuula ja Ari ovat innokkaita luonnossaliikkujia, joten hellyyden ja rakkauden lisäksi Taaville olisi tässä perheessä luvassa liikuntaa. Yksinoloakaan Taaville ei tulisi, sillä tässä perheessä joku on aina kotona!

Juha ja TuulaSeuraavaksi Taavi matkusti Espooseen Tuulan ja Juhan luokse. Tämä kokenut koiranomistajapariskunta ihastui Taaviin oitis. Juha ja Tuula etsivät itselleen koiraa kaveriksi ja perheenjäseneksi. He ovat joutuneet luopumaan omasta koirastaan 3 ½ vuotta sitten ja ovat kovasti koiraa vailla. Taavin kanssa viettämästänsä ajasta he nauttivat täysin rinnoin. Taavi pääsi tutustumaan myös heidän poikansa nuoreen samojediin ja pojat tulivat mainiosti toimeen keskenään! Juha ja Tuula ovat paljon kotona, ja viettävät säännöllistä elämää, joten rutiineja rakastavalle koiralle tämä koti olisi ihanteellinen paikka!

Taavi YLE Kuvapalvelu
Tommyn testi tehtiin tällä kertaa erilaisissa paikoissa ja ympäristö oli Arin puolella… Juhan ja Taavin suoritusta häiritsivät lähistöllä liikkuvat toiset koirat, pyöräilijät ja ulkoilijat. Molemmat herrat saivat kuitenkin hyvän kontaktin Taaviin, ja Tommyn mielestä Taavi saa hyvän kodin kummasta perheestä tahansa.

Arkku mietti pitkään ja hartaasti, kumpaan perheeseen Taavi lähtee. Vaihtoehdot olivat todella hyvät, joten valinta ei ollut perheelle helppo. Koska ratkaisu oli kuitenkin tehtävä, päädyttiin perheeseen, jossa on samankaltaiset olosuhteet kuin nykyisessäkin perheessä ja niin Taavinkylästä startattiin kohti Hyvinkäätä ja voi sitä jälleennäkemisen riemua, kun Taavi pääsi kirmaamaan Tuulan ja Arin pihalle!

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan