yle.fi

Nalle


Nalle on kaksi ja puolivuotias novascotiannoutaja eli tuttavallisemmin tolleri. Nalle asuu Jaskan perheen kanssa Anttolassa, lähellä Mikkeliä. Jaska on vaimonsa kanssa toiminut ammatillisen perhekodin vetäjänä, mutta nyt perhekoti on lopettanut toimintansa. Talo on myynnissä ja Jaskan vaimo muuttaa Helsinkiin töihin. Jaskan tulevaisuudenkuviot ovat vielä auki, mutta selvää on, että elämä tulee muuttumaan kovin liikkuvaiseksi ja epäsäännölliseksi. Tästä syystä Nallelle, perhekodin uskolliselle tassuterapeutille, etsitään nyt uutta kotia. Nalle on sosiaalinen, oppimiskykyinen ja rauhallinen koira, jolle Jaska toivoo löytävänsä perheen, jolla on tarjota Nallelle niin aktiviteetteja kuin läsnäoloakin.

Donna-koira ja AiriEnsimmäiseksi Nalle matkusti Kukkilaan, Airin ja 16-vuotiaan sekarotuisen Donna-koiran luokse.
Airi oli innoissaan, että sai nuoren ja innokkaan Nallen luoksensa. Airi haluaisi liikkua enemmän ja kovemmalla tahdilla, mutta Donnan kanssa se ei enää onnistu. Niinpä Airi ja Nalle juoksentelivat, pelasivat palloa ja kävivät lenkillä innostuneina! Nalle ja Donna tulivat hyvin toimeen keskenään.
Vierailun lopuksi Airi sanoi, että ottaisi Nallen vaikka heti paikalla omakseen: niin ihanalta koiralta Nalle Airista tuntui.

 

Sulo-koira, Heikki, Anna ja lapset Kukkilan jälkeen Nalle matkasi Elimäelle Annan ja Heikin luokse. Perheeseen kuuluvat lisäksi kaksi pientä tyttöä sekä nuori ja innokas labradorinnoutaja Sulo.
Vaikka Nalle on itsekin nuori, taisi Sulon innokkuus olla hieman liikaa Nallelle, ainakin Nalle suhtautui varauksellisesti Sulon touhottamiseen. Annan perheellä olisi tarjota Nallelle ison talon ja tontin lisäksi myös mahdollisuus päästä sorsametsälle, joka varmasti kiinnostaisi aiemminkin metsällä ollutta Nallea.
Koko Annan perhe ihastui Nalleen ja he uskovatkin, että ajan kanssa Nalle ja Sulokin alkaisivat tulla hyvin toimeen keskenään.

Tommyn testissä molemmat ehdokkaat suoriutuivat tehtävistä. Tehokkaammalla ohjauksella Anna sai Nallen suoriutumaan lähes täydellisesti.

Donna-koira Airi ja Nalle-koira
Päätös Nallen uudesta kodista ei ollut Jaskalle helppo. Annan perheessä Jaskaa viehätti se, että Nalle pääsisi jatkamaan metsästysharrastustaan, mutta toisaalta perheellä tuntui olevan jo kovin paljon tekemistä: kaksi pientä lasta, nuori uroskoira sekä alkavat opinnot. Pitkään asiaa mietittyään Jaska päätti antaa Nallen Airin ja Donnan kaveriksi.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan