yle.fi


 

 

 
 

 

 
 

Mediailmiöt

XL_äänikone

Me blogataan

Mikä saa bloggaajan tuottamaan kansalaisjournalismia? Voiko blogi olla hyödyllinen vai antaako blogosfääri vain mahdollisuuden tirkistelylle?


Mediabussin matkassa

Mitä tapahtuu kun mediapedagogi jalkautuu kouluihin Ylen Mediabussin kyydissä? Miten nykypäivän koululaiset käyttävät median keinoja?


Digideitti

Internetin deittipalstat ovat muuttaneet nykypäivän seurustelukäytäntöjä. Voiko verkosta löytää itselleen vertaisensa kumppanin?


Suomalainen independent-elokuva

Independent-elokuva elää Itäsuomessa. Polttopisteessä Vesuri Productions, joka tekee harrastelijaelokuvia pääsääntöisesti nettilevitykseen


Pekka Lehtosaari tarinoi

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari kertoo kuinka sarjakuva- ja leffafriikin tie vei Kolmannelta linjalta suomalaisen luonnon keskelle Röllin tarinaa rakentamaan.


Maahanmuuttajat ja media

Kritiikin aiheena puhuttaessa maahanmuuttajista mediassa on usein, millä tavoin media muokkaa näkemyksiämme muiden kulttuurien edustajista.


Rakkaudesta radioon

Radiota pidetään ns. kuumana mediavälineenä, koska se välittää runsaasti informaatiota, on analyyttinen ja vaikuttaa ihmisen tapaan aistia maailmaa.


Yhteisöllisyys verkossa

Internetin lukemattomat yhteisölliset palvelut tarjoavat miltei kenelle tahansa verkon käyttäjälle väylän toteuttaa omia sosiaalisia tarpeitaan.


Pienen lehden voimaa

Suomessa ilmestyy yli 300 pienlehteä, ja niiden lukijakunta voidaan laskea sadoissa tuhansissa. Pienlehdet ovat kulttuuri-, mielipide- ja tiedejulkaisuja, joita tehdään pääasiassa hyvin niukoilla resursseilla ja talkoovoimin.


Telkku taskussa

Mobiili-tv:n luvataan tuovan aidon television käyttäjän taskuun ja antavan hänelle mahdollisuuden katsoa televisio-ohjelmia liikkeellä ollessaan ja haluamanaan aikana. Korvaako aina mukana kulkeva taskutelkkari kuitenkaan kotona jököttävää televisiovastaanotinta?


 
 

Poimintoja  

jazzpallo

Kansalaismedia valvoo

Verkosta löytyy nettipalveluita, jonne kuka tahansa voi lähettää videoita muiden katseltavaksi. Verkkomedian mahdollistamat vapaat julkais... Lue lisää