huumorivirkkaajan päiväkirja

 

 
 • Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole

  Yoda ikkunallaPidän todella paljon tuosta Yodan sitaatista: "Do or do not. There is no try". Käännän sen yrittämisen mielessäni jahkaamiseksi. Yrittäähän kannattaa aina, mutta kuten virkkausta aloittaessakin, päätän, että tästähän tulee jotain, enkä vaan huvikseni pyörittele ilmavirtaa koukuillani ja katso, mihin se riittää. Yleensä päättäväisyys tuo tuloksen.

  Löysin kuvia virkatuista Yoda-hahmoista netistä, mutta halusin tehdä vähän elävämmän. Tällä hahmolla pitää olla ehdottomasti kunnon silmät, ei vaan askartelukaupasta valmiiksi ostetut muovinapit. Virkkuukoukulla kaivoin sille myös vähän pääkarvoitusta vanutäytteestä. Minusta se näyttää todella hellyttävältä. Tekee mieli ottaa syliin.Yodan pääpalat

  Yodan pää on kutakuinkin pyöreä, vähän muikulamainen. Lennossa muotoiltu. Korvat on tehty edestakaisin virkkaamalla ja keskikohdassa silmukoita lisäämällä. Lopuksi vedin korvan reunat vielä langalla vähän kasaan.

  Yodan silmät on tehty vihreästä, valkoisesta ja mustasta huovasta langalla kiinnittäen ja nenä on mustaa ompelulankaa. Yritin lankaan kiristämällä saada nenään vähän muotoa, mutta se taisi jäädä haaveeksi.Yodan vartalo

  Yodan vartalo on tehty peruspatukkamaiseksi. Väreillä on haettu eri vaatekertojen rajoja. Jalat ovat vihreät ja housut ja paita ruskeat, keskellä menee vaaleampi vyöraita. Harkitsen vielä käsien ja erillisen liivin virkkaamista.

  Tämä työ on vienyt yllättävän kauan. Silmukoita ei ole paljoa, mutta jotenkin hahmon tunnelma on vaatinut aikaa ja miettimistä. Tai sitten otan koko virkkauksen vähän liian vakavissani. :)

  Lopuksi pahoittelut kellertävän kukertavista kuvista. Tähän aikaan vuodesta ei meinaa mitenkään onnistua kuvaamaan valoisalla, pimeän aika on niin paljon otollisempaa käsityöaikaa.

  Eräänä lauantaina nappasin kuitenkin pari kaunisvaloista kuvaa. Yodan valmis pää

  Voima olkoon kanssanne!Yoda ja auringonlasku

   

   
  Kommentoi 3 Lue kommentit


kirjoittajasta

Tanja Iikkanen on huumorivirkkaaja

Tanja Iikkanen on 37-vuotias toimistotyöläinen, joka päivisin naputtelee tietokonetta ja kokouspöydän reunaa ja iltaisin pitää lankoja käsissään, konkreettisesti - virkkaa elämää ja ilmiöitä. Huumorivirkkaajan päiväkirja on harrastajavirkkaajan iloitteluosasto!

Tanjaon

 

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä