huumorivirkkaajan päiväkirja

 

 
 • Neulegraffiti pehmentää ja piristää ympäristöä

  Neulegraffiti metroasemallaTörmäsin neulegraffiteihin lomaillessani Budapestissa. Kotikaupungissani Helsingissäkin niitä on näkynyt, mutta huomattavasti vähemmän, mitä olettaisin. Paljonkohan neulegraffitien tekijöitä on Suomessa, parikymmentä? Ehkä vähän enemmän.

  Neulegraffitit ovat Wikipedian mukaan tulleet Suomeen jo 2008. Itse huomasin ilmiön viime vuonna kulkiessani Keskuspuistossa. Joku oli tehnyt puuhun ison ja leveän "kaulurin". Ilahdutti. Viesti neulegraffitissaNeulegraffiteissa on usein jokin viesti, voimalauseita, tervehdyksiä tai kannanotto, joskus jopa tekijän yhteystiedot.

  Eri puolilla Suomea on järjestetty neulegraffitipajoja. Minä itte -blogissa kerrotaan muutamasta.

  Neulegraffiti tehdään laakana virkkaus- tai kudontatyönä ja kiinnitetään paikan päällä yhteen. Neulegraffiti kyltissäMinusta tämä on mahtava kaupunki-ilmiö; käsillä tehtyä taidetta, jonka voi ripustaa mihin tahansa, se ei sotke, ei saastuta, sen poistamiseen ei mene kuluja (vrt. maaleilla tehdyt) ja sen tarkoitus on ilahduttaa, ottaa kantaakin. Sitä paitsi niitä "tarpeellisia" villasukkia on jo kaikki nurkat täynnä, eikä ne enää kulu samaa tahtia kuin iso-mummo-vainaan aikaan.

  Katsokaa nyt tätäkin herraa, miten mukava on nojailla pehmennettyyn kaiteeseen ja välillä silitellä neuletta.Vanha mies nojaa neulegraffitiin

   

  Kommentoi 1 Lue kommentit


 • Michael Monroe -nukke valmistui juhlapäiväksi

  Valmis Michael Monroe -nukke

  JEeeee, se on vihdoin valmis! Neljän kuukauden urakkani on viimeistelty ja epäonnistunut liivi lempattu pois. Korut ovat paikallaan ja suu on mitä on, mutta vaihdettu ainakin siitä aiemmin mainostamastani kauheudesta.

  Käsissä ja jaloissa on rautalankaa ja kaulassa oikea Mikelta tipahtanut hörhylä virkattuna puuvillalangan sekaan. KIITOS EVE!

  Aito Miken sulkahuivin sulka

  Vyö ja musta käsikoru on tehty huovasta, samoin kengät. Muut osat ovat villalankaa.

  Miken huopavyö

  Tatuointien tekeminen oli vaikeaa. Sorruin käyttämään vähän liian paksua lankaa, koska "väritin" pantterin sillä. Täytyy tunnustaa, etten oikein osannut muuten. Tatskan muodon reunustin puuvillalangalla.

  Miken tatuointien tekeminen oli vaikeaaKuinka moni viisikymppinen saa spagaatin? Jorma Uotinen ja Mike Monroe. Sinä? Minä en osaa vielä, ehdin tosin treenata aika monta vuotta...

  Mike vauhdissaMutta hetkinen, kukas siinä on kuvassa. Sehän on...ei kai se ole yllätysesiintyjä!

  Michaelit vetää spagaatitNäin sujuu Michaeleilta spagaatit. Vanha Michael Jackson -nukke tuli kunnioittamaan Miken syntymäpäiväjuhlintaa. Auuuu! Thriller!

  Kiitos kaikille virkkaushengessä mukana eläneille ja tsemppiä omiin töihin, ja erityisesti niiden keskeneräisen kanssa, jotka eivät etene. Valmistaminen palkitsee. Rock 'n roll!

  Mike rokkaa radiossa ja sen päällä 

  Kommentoi 4 Lue kommentit


kirjoittajasta

Tanja Iikkanen on huumorivirkkaaja

Tanja Iikkanen on 37-vuotias toimistotyöläinen, joka päivisin naputtelee tietokonetta ja kokouspöydän reunaa ja iltaisin pitää lankoja käsissään, konkreettisesti - virkkaa elämää ja ilmiöitä. Huumorivirkkaajan päiväkirja on harrastajavirkkaajan iloitteluosasto!

Tanjaon

 

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä