huumorivirkkaajan päiväkirja

 

 
 • Poliisi ajaa virkatulla autolla, uaa, virkatulla autolla

  Tamperelainen Kaija Papu on saanut valmiiksi huikean virkkaustyönsä. Huumorivirkkaaja on lähes tyrmistynyt nähtyään upea lopputuloksen, joka on 1:1 oikea poliisiauto. Voi sitä suunnittelun, kaavoituksen ja virkkaustyön määrää! Mitenköhän Kaija Pavun fysiikka on kestänyt moisen urheilusuorituksen?

  Mitä tulee aikatauluun, niin siitä voidaan alkaa laskea kokonaisuutta, kun Papu sanoo yhden autonrenkaan virkkaamiseen ja tekemiseen kuluneen kuukauden (täyspäiväisenä työnä). Kokonaisuuden tekeminen on venynyt usean vuoden ajalle. Lankana on villalanka.Kaija Papu virkatun poliisiautonsa vierellä

  Kuva: Yle

  Kumarran kunnioituksesta ja haukon henkeäni. Työn edistymisen voi katsoa Yle Tampereen sivuilta. Sieltä löytyy myös huimapään haastattelu.

  P.S. Olin haastateltavana Yle Puheessa tänä aamuna (pe 18.11.11). Virkkausintoisen jutun voi kuunnella Areenasta.

  P.P.S Huumorivirkkaaja vaikenee reiluksi viikoksi. Pakkaan virkkuukuokkuni ja lankani bikinien ja rantalelujen sekaan ja lomailen vähän. Nähdään kohteessa!

   

  Kommentoi 0


 • Rauno Repomies ja Kyösti Pöysti tekevät kunniaa kiinteille silmukoille

  Valtavan suosion saavuttanut Pasila-animaatiosarja pyöräytti maanantaina (7.11.11) käyntiin neljännen tuotantokautensa.

  Minuun iski hirveä inspiraatio Rauno Repomiehen virkkaamiseksi viime maaliskuussa. En ollut aiemmin virkannut ilman ohjeita, joten jännää oli. Tosi jännää. Olotila kirjoitti tekemisestä maaliskuussa. Raunon tekemiseen meni valtavassa flow-tilassa viikko ja tekemistunteja kertyi noin 20. Aika urakka, mutta lopputulos on minustakin hieno. :)

  Repomies ja Pöysti: riidan jälkeinen puutumus

  Kyösti Pöystin tekeminen olikin sitten paljon pelottavampaa, koska tutti ja tukka tuntuivat liian vaikeilta, ja oli vähän sellainen olo kuin muusikoilla toisen levyn kanssa, jos ensimmäinen on onnistunut. Olin aloittanut liivin tekemistä lapselleni, joten minulla oli sopivasti oikean väristä keltaista lankaa, paitsi luulen, että Kyöstille olisi kelvannut muukin lanka kuin ryöstökallis ja pehmeä Baby Alpaca. Yritän kuitenkin aina käyttää käsillä olevia lankoja, koska niitä on niiin paljon. Nyt on Kyöstillä ihanan pehmeä takki, ihanan pehmeä takki on Kyöstillä.

  Tein Kyöstin jalat kolmesti, kun en osannut tehdä oikean levyisiä ja trenssin kauluksista tein useita versioita, joista ainakin yksi päätyi imuriin.

  Tutti koostuu huovasta ja ohuesta kuminauhasta. Kuminauhaa on vain tuttilenkin verran ja se on pistetty pienistä reijistä tutin toiselle puolelle ja ommeltu kiinni. Meni nyhräämiseksi. Todella. Ja tuli hiki.

  Kyösti Pöystillä pää painoksissa

   

  Molemmat ukot on tehty samalla tavalla: jaloista aloittaen ja yhtenäisenä pötkönä aina kaulaan asti. Sama malli on käytössäni myös presidenttiehdokkaissa.

  Ihan ensimmäisenä teen aina pään, koska siten saan tehtyä hahmolle luonteen, ilmeen, jota muut osat täydentävät. Lopuksi kiinnitän pään, mutta vasta sitten, kun kaikki muut osat on valmiit ja kiinnitetty. Kyöstin napit tein jälkikäteen vielä huovasta, kun tuntui, että hahmo tarvitsee lisää yksityiskohtia.

  LÄÄÄÄKKEEET!!!Lääkkeet!

   

  Välillä tukena

  Repomiehen pää

    Pöystin vartalo

   Sokerina pohjalla vielä pari Making of -kännykkäkuvaa. Liikkuvaa kuvaa löydät Yle Areenasta. Katsottavissa on Pasilan jaksoja ja extroja.

   Pöystin pään sovitus

   
   
   
   
  Kommentoi 2 Lue kommentit


kirjoittajasta

Tanja Iikkanen on huumorivirkkaaja

Tanja Iikkanen on 37-vuotias toimistotyöläinen, joka päivisin naputtelee tietokonetta ja kokouspöydän reunaa ja iltaisin pitää lankoja käsissään, konkreettisesti - virkkaa elämää ja ilmiöitä. Huumorivirkkaajan päiväkirja on harrastajavirkkaajan iloitteluosasto!

Tanjaon

 

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä