A-studio: Talk – Onko monikulttuurisuus uhka?

Julkaistu torstaina 14.03.2013 19 53

Monikulttuurisuudesta käydään kiivasta keskustelua niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

TV1 torstaina 14.3. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivää

Ulkolinja: Hakaristin aamunkoitto

Uhkaako monikulttuurisuus Suomen olemassaoloa kansakuntana?

Kansallismielinen Suomen Sisu -järjestö on ollut pinnalla viime aikoina. Sisun päämääränä on Suomen kansan olemassaolon turvaaminen isänmaallisuutta kasvattamalla sekä monikulttuurisuutta ja "epäkansallisia ilmiöitä" vastustamalla.

Onko monikulttuurisuus uhka Suomelle ja suomalaisille? Vai onko huoli turha?

 

Suomen Sisu uudistaa imagoaan

Kansallismielinen, 15 vuotta sitten perustettu Suomen Sisu haluaa uudistaa imagoaan. Yhdistys on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen.

Perusssuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini yllättyi Immosen valinnasta. Soinin mielestä Suomen Sisu on harmiton yhdistys muiden joukossa.

Sisun pääperiaatteisiin kuuluu Suomen kansan olemassaolon turvaaminen erityisesti nuorison isänmaallisuutta kasvattamalla sekä monikulttuurisuutta ja "epäkansallisia ilmiöitä" vastustamalla.

 

”Lietsotaan ristiriitaa”

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso on yksi Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittajista. Hänen mukaansa ajatus Suomesta uhattuna kansakuntana on poliittista kielenkäyttöä, jonka avulla yritetään lietsoa etnistä konfliktia.

A-studio: Talkissa muukalaisvihasta väittelevät kansanedustajat Olli Immonen (ps.) ja Jussi Halla-aho (ps.) sekä kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso (vas.) ja Hufvudstadsbladetin politiikan toimittaja Marianne Lydén.

Keskustelun vetää toimittaja Jan Andersson.

 

Suosittele53 Suosittelee

Kommentit

torstaina 14.03.2013

Kiinnostava aihe, joka uhkaa nyt jäädä yksipuoliseksi, jos tarkastelun kohteena on vain Suomen Sisu. Eiköhän Suomesta löydy muitakin äärijärjestöjä - ja jopa sellaisia, jotka ovat vielä enemmän äärihenkisiä. Kaikki näistä äärijärjestöistä eivät varmastikkaan ole Sisu-henkisiä. Eiköhän sieltä löydy myös vasthenkeä - ja tietenkin jotakin, josta hyötyjät ovat jossain muualla kuin Suomessa.Miksei näistä puhuta juurikaan; vai onko niin, ettei sellaista pidettäisi poliittisesti korrektina.

torstaina 14.03.2013

Epäilenpä jo näin etukäteen tuota Anderssonin tasapuolisuutta tässä keskustelussa.

torstaina 14.03.2013

Mitä ihmettä tuo väkivaltavasemmistolainen tuolla tekee ? Aihe olisi mielenkiintoinen, mutta myös vasemmistosta pitäisi löytyä keskusteluun kykenevä edustaja. Koivulaakso ei todellakaan ole sitä.

torstaina 14.03.2013

tällaisesta Sisusta en ole aiemmin kuullutkaan ja nehän puhuu totta/asiaa..enkä mielestäni ole rasisti!

torstaina 14.03.2013

Mielenkiintoista yhden liikkeen painostamista:

-Ketkä poliitikot mahtavat toimivat tällaisen takaa-ajon tilaajina ja ylläpitäjinä?

torstaina 14.03.2013

Miten ohjelmassa kehdataan sanoa (juontaja) että "jos nyt keskityttäisiin niihin maahanmuuttajia jotka meillä jo on... islameja, italialaisia... ja suomenruotsalaisia"! Hävytöntä.
Me suomenruotsalaiset olemme syntyjältään 100% SUOMALAISIA ja olemme asuneet täällä satoja vuosia.

Muuten mielenkiintoista keskusteltavaa.

torstaina 14.03.2013

p-puhetta etteikö maahanmuuttajat veisi asuntoja syntyperäisten suomalaisten edestä, kokkolan kaupungin asuntoja hain 7 vuoden ajan: En korkeakoulutettuna suomalaisena saanut asuntoa, varaa ei ollut kauemmaksi muuttaa. Tutkinnot vanhenivat, sitten sain huomata että kokkola asuttaa joka toinen vuosi toistakymmentä kiintiöpakolaista, jotka sopeutumisajan jälkeenkään eivät ole opiskelleet suomea, eivätkä hankkineet töitä. Asuntoja ei valmistu samaa tahtia vuokramarkkinoille. Eikä heitä käännytetä takaisin. Jos asuntoja kaupungeilla ei ole tarjota kantasuomalaisille, ei kyseisen kunnan/kaupungin tulisi SAADA ottaa pakolaisia. Vasta kun sain perinnöksi pienen palan metsää jonka möin, pääsin muuttamaan 15 km päähän kaupungista (ei kokkola). Mihinkään yliopistokaupunkiin en ole päässyt asumaan, vaan joudun käymään jatko-opiskelemassa etänä. Satoja ihmisiä on jonottamassa vuokra-asuntoja koko ajan, sen saa heti selville soittamalla kaupunkien vuokratoimistoihin. Mitä hyötyä on muslimeista jotka vihaavat meitä länsimaalaisia? Ja olen joutunut todistamaan rasistisia herjoja muslimiryhmältä uudessa opiskelupaikassa, Provokaatiota, johon ei kukaan ryhmästämme vastannut. Sillä kukaan ei kantasuomalaisia usko, pakolaiset/maahanmuuttajat kun ovat aina niitä halinalle uhreja. Aivan kuten pikku sudet syömässä pihakoiria ovat viattomia... Avatkaa silmänne todellisuudesta erkaantuneet elitistit !

torstaina 14.03.2013

Maassa maan tavalla pätee kaikissa muissa paikoissa, mutta Suomessa asia on jostakin syystä demonisoitu. On aivan turha kuvitella, että suomalainen voisi muuttaa esim. Somaliaan ja määrätä, että siellä pitää tanssia maahanmuuttajan pillin mukaan. Turistikohteet eivät anna todellista kuvaa ulkomaista. Elinkeinon harrastajat kyllä tietävät, että asiakkaille pitää olla ystävällinen ja niitä pitää palvella.

torstaina 14.03.2013

On ikävää kun toimittaja Anderssonin oma kanta tulee noin selvästi esille, Halla-aho perustelut esitettyihin kysymyksiin olivat asiallisia ja aivan totta. On tosiaan sääli ettei vastapuolelle löytynyt Koivusaloa fiksumpaa henkilöä, Koivusalo on niin sokea omaan toimintaansa että oikeen tekee pahaa.

torstaina 14.03.2013

Halla-Ahon argumentointi gettoutumisen syistä ja maahanmuuttajien suosimisesta asuntopolitiikassa pani suun tukkoon Koivulaaksolta. Hienoa!

torstaina 14.03.2013

En usko, että missään muussa maassa ollaan näin tyhmiä, että kielleltään itseltämme itsemme puolustaminen ja omien etujen ajaminen. Eikö ammattiyhdistysliikkeetkin ole rasistisia. Miksi TEHY ajaa vain terveydenhuoltoalan etuja. Jos joku julkisen sektorin ala saa parempia palkankorotuksia, niin se vaikeuttaa muiden neuvotteluja, koska julkinen talous on tiukoilla. Onko tämä hyväksyttävää?

torstaina 14.03.2013

Saako urheilussakaan enää olla kansallismielinen?

torstaina 14.03.2013

Tämän ohjelman jälkeen minusta tuli entistä isämaallisempi, Anderssonilta tämä oli täydellinen floppi ja pohjanoteeraus, vaan sehän oli vissiin tarkoituskin?

torstaina 14.03.2013

Dan Koivulaakso ja kaikki ne jotka väittävät, ettei Helsingin lähiöissä ole maahanmuuttajakeskittymiä, tekisi hyvää tehdä pieni kiertoajelu. Voin tulla oppaaksi. Menkää metrolla Itäkeskukseen, Kontulaan, Myllypuroon, Vuosaaren Rastilaan. Tai bussilla Jakomäkeen. Näillä alueilla on erittäin suuria maahanmuuttajakeskittymiä. Jos kuljet metrolla, muulloin kuin arkisin ruuhka-aikoina, olet kantasuomalaisena vähemmistönä matkustajien joukossa.
Itäkeskuksen kauppakeskus muutti, nimensä, remontoi ja ehosti rakennukset ja pyrkii saamaan menetettyä valta-asemaa takaisin, mutta ei onnistu, koska ei voi valita asiakkaita.
Mikäli kuntapäättäjät eivät pysty, tai osaa ryhtyä riittävän nopeasti ja tarmokkaasti toimiin, joilla maahanmuuttajakeskittymiä harvennetaan, niin meillä on kymmenenvuoden kuluttua samat ongelmat kuin Ruotsin Mälmössä.
Keskustan, Länsi-Helsingin tai Espoon varaikkaiden alueiden asukkailla ei ole mitään käsitystä, tai realiteetteja siitä miltä tuntuu asua keskellä maahanmuuttaja yhteisöä, ja tuntea itsensä vieraaksi kotimaassaan. Siksi täältä muuttavat pois kaikki ne joilla siihen on taloudelliset mahdollisuudet.
Kotouttakaa seuraavat parisataa maahanmuuttajaa ( pakolaisstatuksella, tai perheenyhdistämis- tai muulla sosiaaliperusteella tullutta) Lauttasaareen, Westendiin, Kauniaisiin, Töölööseen tai Kaivopuistoon. Saattaisi Dan Koivulaakson ja muiden poliitikkojen maahanmuuttajia hyysäävät puheet muuttua.

torstaina 14.03.2013

Kiitos, Andersson, että maltoit olla hiljaa suurimman osan aikaa ja antaa haastateltavien puhua.
Ja kiitos, että et ottanut voimakkaasti kantaa kummankaan puolen eduksi. Pikkuhiljaa alat kehittyä.

Immonen ja Halla-aho onnistuivat hyvin. Näytti, että he onnistuivat jopa vakuuttamaan HBLn Lydenin, että Suomen Sisu on asiallinen järjestö, eikä mikään hirveä mörkö

torstaina 14.03.2013

Dan Koivulaakso oli koko ajan erittäin epäasiallinen käytökseltään ja kruunasi sen heittäessään loukkaavan ja täysin vailla todisteita olevan väittämän uuden Paavin kytköksistä sotilasjunttaan. Asiaankuulumaton heitto vain todisti hänen moukkamaisuutensa ja suhtautumisensa muihin, vastaavasti Suomen Sisun edustajat olivat erittäin asiallisia ja maltillisia vastauksissaan. Surkuhupaisaa siis kun ilmeisesti oli tarkoitus todistaa päinvastaista...nyt omalta osaltani sympatiat menivät Immoselle ja Halla-aholle, Koivulaakso jäi mieleen vain häirikkönä ja suunpieksijänä jolla ei ole oikeasti mitään sanottavaa, Lydénkään ei oikein vakuuttanut haparoivalla tyylillään.
Yllättävä heitto oli tosiaan Jan Anderssonilta luokitella suomenruotsalaiset maahanmuuttajiksi? Se tulee vielä aiheuttamaan lisäkeskustelua, uskoisin. Hyvä ja asiallinen ote hänellä oli kuten yleensäkin.

torstaina 14.03.2013

Edustaako tämä Koivulaakso jotakin laillista puoluetta??

perjantaina 15.03.2013

Kylläpä oli heikkotasoinen esitys. Tämä ohjelma oli oikea journalistiikan irvikuva. Toimittaja oli voimakkaasti puolueellinen. Käsitteitä rasisiti ja äärioikeistolainen ei määritelty vaikka niistä jauhettiin koko ajan. Dan Koivulaakson mukana olo ohjelmassa kuin ohjelmassa tietää kyllä rajua tason laskua.
Kaverin argumentointi on jo yleisesti tunnustettu niin valheelliseksi ja vähä-älylliseksi että hänen mukana olo tuo vain aggressiivista äänisaastetta. Jopa intro antoi ymmärtää mitä on tulossa.
Halla-Aho ja Immonen sentään pysyivät tyynenä farssista huolimatta.Olisi ollut mukava kuulla Suomen Sisusta jotain asiallistakin tuon jankkaamisen sijata.

Pidättekö te meitä katsojia täysinä pelleinä kun tarjoilette tämän tyypistä soopaa asiaohjelman nimikkeen alla. Olen jo havainnut samanlaista lipsumista myöskin a-studion suhteen. Kun tv-lupamaksut kerätään verojen kautta on tietysti yhdentekevää minkälaista jätöstä valtiollinen tv meille tarjoaa. Teette ohjelmia toisillenne ja kehutte toisianne niin mikäs siinä, ja jakelette vielä pokaaleja vuotuisissa pippaloissa, niin kaikki on silloin herttaisen mukavaa.
Uutisisssakin puhutaan nykyjään "paperittomista" länsinaapurin malliin. Vaikka kyseessä on laittomasti maahan tulleet. Sieltä se PK-syöpä on pikkuhiljaa valumassa Suomeen.
TV-4:ta en enään seuraa, sillä siellä kuluu ja haisee Bonnierin vasemmistolainen ääni, ja aivan selvästi. Sääli että yleisön pitämät toimittajat alkavat prostutioida itseään poliittisen korrektiuden alttarilla.
No, jäähän itselleni enemmän laatuaikaa, kun ei tarvitse ruudun edessä itseään aliarvostettavan, ja netistä löytyy tietoa kunhan vaan osaa etsiä.

perjantaina 15.03.2013

Jan Andersson on puolueellinen ja rasistinen kantasuomalaisia kohtaan. Hän ei ole oikea henkilö toimimaan toimittajana, sillä toimittajan täytyy olla puolueeton.

Itse Itä-Helsingissä työskentelevinä ja asuvina kohtaamme joka päivä Halla-ahon mainitsemia epäkohtia (hunnutetut naiset, niqabia käyttävät naiset ja ylipäänsä alistetut naiset). Miksi ohjelmassa ei haastateltu musliminaisia vaan puheenvuoro oli annettu pelkästään miehille? Miehet alistavat naiset täydellisesti huolimatta siitä, että asuvat demokraattisessa ja äärimmäisen tasa-arvoisessa länsimaisessa korkean elintason maassa, jossa naiset ovat samanarvoisia miesten kanssa.

Itse olen hakenut asuntoa kaupungilta 10 vuotta, mutta en saa sitä, koska olen naimaton. Virastossa sanotaan vastaukseksi, että asunnot menevät somaleille ja muslimeille.

Muslimit eivät pysty sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin vaan arvostelua kohdatessaan he rupeavat väkivaltaiseksi ja käyvät kiinni. Suomalainen ei saa sanoa heistä mitään pahaa ilman, että tulisi leimatuksi rasistiksi, mutta muslimeilla on omasta mielestään täysi oikeus solvata suomalaisia.

Itse olen kokenut tämän henkilökohtaisesti, koska osa suvustani on muslimeja eikä heitä voi arvostella ollenkaan. Jos näin erehtyy tekemään, he käyvät suoraan sanottuna kurkkuun kiinni.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä