A-talk: Kallis pikavippi

Julkaistu keskiviikkona 30.11.2011 33 169

Suomalaiset ottavat pikavippejä enemmän kuin koskaan.

TV1 torstaina 1.12. klo 21.05 – 21.50

YLE Areenassa 30 päivää

Pikavipeillä voi rikastua helposti – kuluttaja hetkellisesti, yrittäjä pysyvästi. Bisnes voi hyvin, sillä suomalaiset ottavat tänä vuonna arvioiden mukaan 1,4 miljoonaa pikavippiä. Luku on suurempi kuin koskaan ennen.

Parhaiten tuottavat pikavippiyritykset takovat kovia tuloksia. Suurimmillaan kolme neljäsosaa yritysten liikevaihdosta on voittoa.

Pikavippiyrittäjät puolustavat kiivaasti laillista elinkeinoaan. Heidän mielestään vippien aiheuttamia ongelmia liioitellaan, ja tiukan paikan tullen voi vaikkapa sadan euron lainalla pitää perheen ruokittuna.

Pikavippien vastustajat näkevät asian toisin. Heidän mukaansa pikavippiyrittäjät käyttävät heikosti toimeentulevia törkeästi hyväkseen. Eduskunnassa viritelläänkin parhaillaan pikavippien kieltämistä tai rajua rajoittamista.

 

Kuluttajaliitto: Pikavippi riistää ihmistä

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) on tehnyt lakialoitteen pikavippien kieltämisestä. Katajan mielestä kukaan ei tarvitse pikavippejä, ja monen ihmisen kohdalla ongelmat ovat räjähtäneet käsiin. Kataja sanoo pikavippifirmojen ajavan ihmisiä ahdinkoon koronkiskontaa muistuttavalla toiminnallaan.

OPR-Vakuus Oy:n toimitusjohtaja Richard Rosenius vastustaa pikavippien kieltämistä ehdottavaa lakialoitetta. Hänen mukaansa ihmisillä pitää olla myös tulevaisuudessa mahdollisuus ottaa pieni laina arkielämän tarpeisiinsa. Rosenius olisi valmis hieman kiristämään pikavippejä koskevaa lainsäädäntöä.

Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion mukaan pikavipit ovat elinkeino, jota sivistyneen yhteiskunnan ei tulisi sallia. Sarion mielestä pikavippien tarkoituksena on riistää niitä ihmisiä, joilla muutenkin on huonot mahdollisuudet selvitä.

Perintätoimisto Kontanto Oy:n toimitusjohtaja Jari Hytösen mielestä pikavipeistä puhutaan paljon muunneltua totuutta. Hytösen mukaan pikavipit aiheuttavat paljon vähemmän ongelmia kuin yleisesti väitetään. Hytösen mielestä ei ole ongelmallista, että pikavippiyritysten perinnän hoitavat firmojen omat perintätoimistot. Kontanto Oy:n omistaa pikavippiyritys Tact Group Oy.

 

Suosittele169 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 01.12.2011

Ei pidä tässäkään sotkea asioita, sillä pikavippejä eivät ole kaikki lyhytaikaiset ( esim: 3 - 24 kk ) vakuudettomat lainat joita myös ko. yhtiöt myöntävät.

Pikavippi kännykällä otettuna onkin n. ( 7 - 30 pv ) ja sitten ostosraha / kulutusluotto ( 1 - 24 kk, jopa 36 kk ) jne. johon pitää tehdä tulo - ja veroselvitys on todellakin eri asia.

Korkoon ja kuluihin pitää pistää jotkut rajat vaikka tässä lainatankin rahaa ilman vakuutta. Lainauksessa ei ole hyvä sekään, että se olisi pelkkä pankkimonopoli.

torstaina 01.12.2011

Olen samaa mieltä kuin tuo Kuluttajaliiton nainen. Pikavippi riistää ennestään köyhää ihmistä. Pikavipit pitää kieltää.

torstaina 01.12.2011

Kommentoin omalla nimellä, koska olen kyllästynyt byrokratian kanssa pelleillyyn.
Nyt kesällä jouduin todella pahaan pikavippikierteesen koska jouduin ottamaan lainaa ainoastaan sen takia ettei työmarkkinatuki hakemusta oltu käsitelty ollenkaan 2 viikkoon. Asia ei ollut ollenkaan edennyt, työharjoittelu oli loppunut, minulle sanottiin että voit tehdä netissä ilmoituksen työttömyys ajasta. 2 viikon päästä menin viemään kelalle asumistuen vuosittaista tarkistuslomaketta ja samalla tarkistamaan että onko siinä kaikki kunnossa. Siinä ohessa kysyin, että mitenkäs työmarkkinatuki hakemus on edennyt. "Joo, tätä ei ole käsitelty, sun pitää paperilla ilmoittaa työttömyysaikasi, teemme sen pohjalta uuden päätöksen!"PERUSTURVA on ainut ratkaisu!

torstaina 01.12.2011

Oskarin kirjoitus osuu asian ytimeen. Mistä ihmeestä tavallinen ihminen repii rahaa elämiseen, kun on erilaisten byrokraattien armoilla? Milloin niillä on ruuhkaa, laitteet piiputtaa tai pankissa on jotain häikkää. No pikavippifirmat tietävät tämän ja käyttävät kyllä tilanteen hyväkseen.

torstaina 01.12.2011

Ei voi olla mitään kestävää perustetta sallia tällaista rajoittamatonta Ahneutta, Koronkiskontaa toisten, useinkin eri syistä arviointikyvyttömien tai jo ongelmissa olevien uhrien kustannuksella!

torstaina 01.12.2011

On käsittämätöntä, etä pikavipin kaltainen luotontantomuoto on sallittu sivistysmaassa.Voittoa hakevat nyhtäjät kehittävät kyllä vaikka mitä luottomuotoja moraalista piittaatamatta. Häikäilemätöntä hädänalaisten saalistusta, joka pitää heti lailla kieltää.

Kiitos että tartuitte tähän tarkeään aiheeseen.Pikavipit tuleekieltää heti.

Anonyymi mielipide

torstaina 01.12.2011

Suomessa on elinkeinonvapaus, joka täytyy sallia myös pikavippifirmoille. Enemmän vastuuta yksilölle!!

torstaina 01.12.2011

Kyllä pitää kieltää. Nuorilla ja joillakin vähän vanhemmillakaan ei ole raha-asiat ihan kokonaan hallinnassa. Pikavipeillä raha-asiat voi "korjata" nopeasti. Tosiasiassa raha-asiat menevät silloin usein totaalisesti solmuun. Jälkipyykki hoidetaan hyvin usein yhteiskunnan vähistä varoista ja niille varoille olisi varmasti olemassa järkevämpääkin käyttöä.

Vapaus ja vastuu kulkevat käsikädessä. Suomessa on elinkeinonvapaus, mutta tätäkin vapautta yhteiskunta on rajoittanut monella tapaa. Huumekauppa ei ole sallittua eikä viinaa saa myydä leikkipuistoissa. Täysin vapaa markkinatalous ei toimi. Esimerkkejä löytyy runsaasti, lähin itärajan takaa.

Oskari Salmelalle voisi sanoa, että kelan ja työvoimatoimiston byrokratian toimimattomuutta ei korjata pikavipeillä. Pakkotilanne on tietysti pakkotilanne minkäs sille tekee. Yksinkertainen ja helposti haettava perustulo ratkaisisi asian. Pikavippifirmat vain käyttävät hyväkseen yhteiskunnan toimimattomuutta.

torstaina 01.12.2011

Eläessäni en ole yhtään pikavippiä ottanut enkä ota. Ymmärrän perus matematiikaa sen verran ettei tulisi kuuloonkaan. Pikavippejä käyttävät ne joilla ei muutenkan ole raha-asioiden hoito hanskassa. Jos henkilön talous on asianmukaisessa balanssissa, voi pankista hakea tarvitsemansa, asiallisen lainan esim. äkillistä ja pakollista kodinkonehankintaa varten, suuremmista lainoista puhumattakaan. Jos perheen talous on niin kuralla, että ruokaa varten "on pakko" ottaa pikavippi, niin se kertoo ainoastaan arjen avuttomuudesta sekä kyvyttömyydestä hoitaa raha-asioitaan ja suunnitella menot tulojen mukaan. Eiköhän sitäpaitsi jokaisella ole joku sen verran läheinen henkilö jolta kehtaa hädän tullen pyytää ja jolla on hädän tullen lainata jokunen kymppi ruokakauppaa varten. Siis jos rehellisistä, normaalia elämää viettävistä köyhistä puhutaan, syrjäytyneet ja muuten yhteiskunnan reunamilla horjuvat ovat asia erikseen. Eikä huonoille teille joutuneillekaan pitäisi mitään pikavippejä myöntää, ne vain syventävät ahdinkoa. Törkeää kiskontaa, ihmisten epäonnen ja arjen osaamattomuuden / tietämättömyyden hyväksikäyttöä koko pikavippibisnes.

torstaina 01.12.2011

Kateellisten panettelua ja oikeiden asioiden ajamisessa saamattomuudessaan kunnostautuneiden poliitikkojen helppojen otsikoiden etsintää. Surkeaa toimintaa "Kelkkatehdas Katajalta" ja "Hukkuu tapettiin Toivakalta"!

torstaina 01.12.2011

Hyvin sä vedät Rosenius, jos ei tosta tuu meheviä joulubonuksia niin ei sitten mistään! Siinä oli kyllä vastustajilla ihan pallo hukassa.

torstaina 01.12.2011

Olipas niin ylimielisen näköinen ja käytöksinen tj tv:n pikavippifirmalla. Pelkkää kusetusta hädänalaisten hyväksi. Nuorten on todellakin helppo hankkia pikkupäissään lisää kaljarahaa, kun nykyisin älypuhelimillaan muutenkin toimivat erittäin nopeasti. Paskapuhetta korkeasta moraalista. Oma näkemykseni on, että lain puitteissa "mökkiläistä" kusetetaan, mutta minkäs teet jos politiikka sen sallii.

torstaina 01.12.2011

Olisi ollut vakuuttavampaa jos Kataja ja Sario olisivat edes valmistautuneet jollain faktoilla, eikä pelkästään yleisillä mielipiteillä joilla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Siinä keskustelivat "fiktio" vastustajanaan "fakta"...

torstaina 01.12.2011

Pikavipit tulisi kieltää siksi, että toimiala houkuttelee rikollisia toimioita.
Olen merkittävän nuorisourheiluseuran hallituksessa.
Meille on tullut pikavippifirmoilta tarjouksia, joissa he haluavat tukea nuorisotoimintaa
mm. 500 euron rahasummalla, jos otamme nettisivuillemme pyörimään heidän mainosbannerinsa.
Olemme näistä järjestelmällisesti kieltäytyneet ja syystä.

torstaina 01.12.2011

Alan edustajilla oli oikeaa faktaa, kun taas Kataja ja Sario ovat näemmä muodostaneet mielipiteensä keltaisesta lehdistöstä. Olisi ollut mielenkiintoinen keskustelu jos sen olisi annettu jatkua. Uskon ja toivon, että toimittajia kiinnostaa myös julkaista ne faktat, jotka väitteistä on saatavilla. Tähän ohjelmaan ei valitettavasti mahtunut kuin murto-osa.

Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko pelkästään sitä mitä otsikkohakuinen media ja ääniä kalastelevat poliitikot tietämättömyyttään toitottavat. Perustakaa mielipiteenne tosiasioihin älkäälä mutuun!

torstaina 01.12.2011

Ei missään nimessä mitään pikavippejä ja varsinkaan meille nuorille. Nuo firmat on lailla kiellettävä!

Olin tuossa pikavippien tarpeen velkakierteessä itse ja nuorempi veljeni. Se vaikutti koko yhteiseen elämäämme ja osaltani myös perheemme elämään koko tuon aikajakson. Onneksi olimme toistemme tukena ja vanhempamme myös, mutta heiltä lainaus heikensi myös uskottavuuttamme.

Moiset tuontyyppiset pikarikkautta unelmoivat firmat tekevät bisnestä ihmisen heikkouksilla keskiviikkoisin (nuorille pikkulauantai, eh eli partytime) ja huomatkaa tätä ei ollut ennen moisia firmoja. Ei kukaan näistä yrittäjistä ole laupeuden työssä Suomen nuorten auttamiseksi!!!!

Pahin vaihe molempien elämässä ja ei enää koskaan, kenellekään!!!

En koskaan antaisi edes omalle veljelleni velkaa moisilla eduilla, perinnällä, luottotietojen menetyksellä ja oikeustoimilla!

Nyt en saa asuntolainaa enää koskaan mistään pankista perheen omaan yhteiseen asuntoon!

Ei pikavippifirmoja!

HYVÄ SAMPSA KATAJA, OLET SELKÄRANKAINEN SUOMEN KANSANEDUSTAJA! KAVERIA EI JÄTETÄ!

torstaina 01.12.2011

Suomen poliittista tilannetta kuvastaa se, että kieltoaloitteen tekijä on kokoomukselainen, joka peräsi A-talkissa inhimillistä markkinataloutta. Jospa vastapuolena olisikin pankit - tuo kokoomusjohtoinen vanha raha? Eipä puolue korvaansa lotkauta, kun haluttaisiin esimerkiksi nettiosaamattomille vanhuksille kohtuuhintaista tapaa hoitaa pankkiasiansa.Vanhuksia riistetään vuosi vuodelta yhä enemmän kun pankkiasiointi on ajettu verkkoon, pankkikonttorit ja niiden virkailijat on lopetettu sukupuuttoon ja paperilaskustakin pitää maksaa monta euroa. Toisaalta on vasemmistolle häpeä jättää nämä kuluttajan arjen tärkeät asiat oikeiston hetkittäisen, tarkoitushakuisen innostuksen varaan.

torstaina 01.12.2011

Pikavippibisnes on itsessään erittäin kannattavaa liiketoimitaa, joka sen lisäksi generoi merkittäviä tuloja joko pikavippiyhtiöön suoraan tai mutkien kautta kytkeyneelle perintäyhtiölle tai muille perintäyhtiölle ja lisäksi vielä valtiolle oikeudenkäyntikulujen sekä ulosottokulujen muodossa.

Asian ikävä puoli on se, että koko maksuketjun joutuu maksamaan taloudellisessa ja/tai henkisessä ahdingossa oleva sekä lisäksi mahdollisesti sosiaalisessa paineessa ja tai kulutusaddiktiossa oleva yleisesti nuori tai nuorehko henkilö. Maksun hintana voi olla pitkäaikainen köyhyys, maksuhäiriömerkinnän takia yksityisen sektorin rahahanojen sulkeutuminen, sosiaalitoimiston kanta-asiakkuus, asunnottomuus, eristäytminen yhteiskunnasta ja sen myötä ei-ihmisarvoinen elämä kaikkine mahdollisine ikävine seurauksineen ko. vipin ottajalle ja hänen lähipiirilleen sekä muulle yhteiskunnalle.

Kun tätä "laillistettua koronkiskontaa" markkinoidaan taitavasti nuorten segmenttiin muokatuilla, nopeaan päätöksentekoon kehottavalle, hetken mielihalujen toteuttamisen mahdollistavalla pikavipillä häivyttäen pikavipin todelliset kulut ja riskit, ollaan todella lähellä harkittua rikollista toimintaa. Houkutteleva Pikavippi-Eeva tarjoaa "pahantiedon puusta kiellettyä hedelmää" nuorelle Aatamille, ja pakomatka paratiisista kohti helvittiä on valmis alkamaan.

Joko pikavippien markkinoinnissa kuten tupakkamainonnassa on selkeästi tuotava esiin pikavippien vakavat riskit ja sanktioden oltava samaa luokkaa kuin kartellirikoksissa, tai lainsäätäjien on yksilön ja yhteiskunnan edun nimissä kiellettävä koko pikavippiliiketoiminta.

torstaina 01.12.2011

Markkinoinnin ammattilaisen postaus vois olla hyvä. Siinä nyt kuitenkin on se perusvirhe, että se perustuu väärään olettamaan. Tosiasia on se, että keskimäärin pikavippiyhtiön asiakas ei ole "taloudellisessa ja/tai henkisessä ahdingossa oleva sekä lisäksi mahdollisesti sosiaalisessa paineessa ja tai kulutusaddiktiossa oleva yleisesti nuori tai nuorehko henkilö". Tämä on mielikuva, joka on syntynyt vuosia jatkuneesta väärän tiedon kierteestä. Tutustukaa niihin faktoihin!!

torstaina 01.12.2011

Suuren rahan (pankkien ja osamaksukauppiaiden) juoksupoika yhdessä todellisesta elämästä tietämättömän kuluttavajaviraston edustajan kanssa saivat nenilleen 6 - 0 erityisesti asiallisen pikavippifirman toimitusjohtajan toimesta.

torstaina 01.12.2011

Hyvä Rosenius! Olit valmistautunut asiasi esittämiseen todella hyvin,samaa olisi odottanut myös vastapuolen edustajilta, fiktiolla ei lyö faktaa!

torstaina 01.12.2011

Käsittämätöntä millaisen meuhkaamisen voi saada aikaan yksi populistinen kansanedustaja, joka ei tiedä aiheesta mitään. Mahtaa nolottaa kun tuli lähdettyä huutelemaan.

perjantaina 02.12.2011

Itsekkin ollut erittäin pahassa pikavippikierteessä omaa hölmöyttäni tietenkin. Ikää löytyy 23-vuotta ja tunnen useankin kaverin ( 18-28v ) jotka vastaavassa ikävässä kierteessä pyörivät toiset enemmän ja toiset vähemmän. Pari vuotta siinä sitten meni jokaisesta kk.palkasta lähestulkoon kaikki velan maksuun ja ruuaksi halvinta mahdollista ja välillä ei ruokaa ollenkaan kun yritti taistella toivottomien korkojen ja maksujen kanssa. Juhlimiset ja kaikki oli jätettävä, myös tyttöystävä ja koko valoisalta tuntuva elämä tämän velkahelvetin ansiosta. Muutamat pikavippifirmat eivät suostuneet taipumaan eräpäivässä jolloin olisin saanut juuri ja juuri palkkaa tilille hoitaakseni velkaa, joten maksut vain kasvoivat ja se vähäinenkin palkka mitä tuli meni velkoihin. Sitten se pahin virhe, oli otettava lisää velkaa koska rahat eivät riittäneet edellisen velan maksuun ja vuokrakin oli maksettava jotenkin. Maksoin sillä sitten muutamat pikavipit ja ajattelin tyhmyyttäni saavani asiat kuntoon seuraavista palkoistani, mutta eihän siinä tietenkään niin käynyt vaan helvetti syveni syvenemistään. Lopuksi oli pakko pyytää apua läheisiltä. Sosiaalista luottoa eivät suostuneet myöntämään, jotta olisin selvinnyt kun velat olivat vielä kohtuullisen kokoisia joten haudassa tässä oikeastaan oltaisiin ilman sydämellistä lähipiiriä joka pelasti. Iso kiitos heille ja kaulimella päähän omalle tyhmyydelle.

Erityisesti haluan sanoa, että pysykää poissa näistä pikavipeistä. Niille jos annat pikkusormen ne vie sun koko käden ja lopulta koko elämänhalun. Ohjelmassa olleet pikavippifirmojen toimitusjohtajat valehtelivat rajusti ja rahan turmelema ahneus suorastaan paistoi läpi. Toivotan heille antoisia hetkiä auringon alla ja muistakoot kun nauttivat kallista drinkkiään aurinkorannalla, että sen eteen teki pieni ihminen todella rajusti töitä ja lopulta ajautui elämän haluttomuuteen. Semmoinen tarina se lyhyesti. Kippis!

perjantaina 02.12.2011

Harvoin kommentoin keskusteluja, mutta kun sattumalta
näin ko. ohjelman, niin "karvat" nousivat pystyyn
"Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen" Tuula Sariolan ja
Kansanedustaja Sampsa Katajan kommenteista ja näkemyksistä...
Todella kaukana oltiin arkipäivästä; jos esim. lapsi on kipeänä
niin Herra Katajan mielestä olisi parempi odottaa viikko tai kaksi
jossain sossu-jonossa, kuin tilata se 100 eur pikavippiä
ja viedä lapsi kiireesti tohtorille...

Siinä olen samaa mieltä että "teineille" ei pitäisi lainata
ilman vahvaa taustatietoa ja raja voisi olla esim. 20-25 v.
kuin myös haastatellun kaltaiset "itkijät" voitaisiin laittaa
holhouksen alle esim. kolmekymppiseksi saakka...
Pikavipeistä voi melko helposti selvitä jos vain terveyttä on,
mutta pankkien kanssa voi olla vähän pitempi tuomio..:)

perjantaina 02.12.2011

Pikkavippi maffiosot telkkien taa ja avaimet saa heittää järveen.

perjantaina 02.12.2011

Videopätkällä esitellään nuori nainen jonka muutama vippi on paisunut tuhansien eurojen velkataakasi. Toimittaja kysyy Richard Roseniukselta näinkö te rikastutte. Richard vastaa että emme rikastu hänellä ollekaan, että heille rahaa tuo vain maksava asiakas. Toisaalta hän toteaa heti perään että tyttö selviytyy velkataakastaan. Siis maksaa velkansa vaikka Rosenius juuri sanoi etteivät he rikastu hänellä ollenkaan!

Perään toimittaja kysyy onko pikavippifirmoilla minkäänlaita vastuuta. Rosenius vastaa että on, he tutkivat tarkkaan asiakkaan velanmaksukykyä. Siis täh? Eihän tuo ollut vastaus kysymykseen. Vastuu tarkoittaa sitä että jos sijoitus epäonnistuu, kuka kantaa siitä vastuun, kuka kärsii. Ei ainakaan vippiyhtiö sillä rahat revitään vaikka raastuvan avulla.

perjantaina 02.12.2011

A-talk: Kallis pikavippi
TV1 torstaina 1.12. klo 21.05 – 21.50

Päättäjät olette todella hyvällä ja oikealla asialla, pikavipit on ehdottomasti kokonaan kiellettävä
Tavattoman paljon kiitoksia, kun olette ruvenneet huolehtimaan ja taistelemaan nuorten tulevaisuuden ja hyvinvoinnin puolesta - Loistava juttu - Kiitos!
Jos taloudellinen elämän hallinta menee nuorena ja pikavippien ansiosta se monelta menee, tämä aiheuttaa yhteiskunnasta syrjäytymisen ja yhteiskunnan avustusten varaan jäämisen, pahimmillaan loppuiäkseen. Ja siihen Suomella ei ole varaa, meillä on jo entistä velkaa hirveästi ja valtiona velkaannumme reilun kaksi miljoonaan tunnissa ja korot päälle. Kansalaiset velkaantuvat lähes yhtä kovaa vauhtia. Meillä on edessä tiukat ajat, kun vanhuusväestökin räjähtää käsiin eli huoltosuhde muuttumassa Euroopan huonoimmaksi. Meidän pitää tukea nuoriamme kaikin tavoin ja keinoin omavaraiseen elämänhallintaan.
Mika estää luotonantajille tekemästä rekisteriä maksukyvyttömistä, jossa näkyisi suoraan lainantajalle maksukyvytön ja jos tällaiselle olisi lainattu, tällöin ei olisi lainkaan lainan oikeusteitse perintä/ulosotto oikeutta? Lainan epääminen tällaisissa tapauksissa olisi ehdottomasti myös maksukyvyn menettäneen etu. Meillä on jo nyt hirvittävän kallis ja yhä kallistuva syyttäjä- ja oikeuslaitos ei sinne tarvitse enää pikavippituomioiden ruuhkaa! Toki oikeuslaitosten kuluja voitaisiin nopeasti helpottaa muutenkin, siten että kaikista rikoksista joista rangaistus on laissa säädetty sakkoja, poliisi kirjoittaisi suoraan liikennesakkojen tapaan sakon eikä tarvittaisi mitään vuosien hirvittävän kalliita - ja hirvittävän tuskallisia oikeuskäsittelyjä. Kyllä oikeuskäsittelyt nopeutuisivat huomattavasti jopa lain edellyttämiin aikarajoihin.
Menetystä Teille arvokkaassa työssänne nuorten, kaikkien suomalaisten ja Suomen hyväksi.

perjantaina 02.12.2011

Krjanpitäjänäni vouti: "..esim. lapsi on kipeänä
niin Herra Katajan mielestä olisi parempi odottaa viikko tai kaksi
jossain sossu-jonossa, kuin tilata se 100 eur pikavippiä
ja viedä lapsi kiireesti tohtorille..."

Vie se lapsi terveyskeskuksee! Paikkakunnalla voi olla pieni terveyskeskusmaksu, mutta sitäkään ei heti tarvi maksaa, Ehtii lainajutut hyvin hoitaa oikeassa pankissakin.

Olikin muuten hassua kun Jari Hytöseltä kysyttiin ottaisiko pikavippifirmasta lainaa lapsen tohtorimaksuun, niin vastasi että kyllä. Heh! Eikö Hytönen saa lainaa pankista? Tai visalla?

perjantaina 02.12.2011

Miksi kukaan säännöllistä kk tuloa saava edes ottaisi pikavippejä? Jos tarvitsee lainaa --> hakee pankista inhimillisillä koroilla. Roseniuksen väitteet siitä, että markkinointi on suunnattu keski-ikäisille on täyttä *******. Bigbrother ohjelmaa katsovat ovat pääosin nuoria. Ovathan talossa olevat asukkaatkin pääosin nuoria eikä keski-ikäisiä. Kaikkensa sitä tekee, että ahne bisnes saisi jatkua mutta vähänkään ajattelevalle ihmisille ei nuo Roseniuksen bluffit kyllä mene läpi!

perjantaina 02.12.2011

Kyllä kai nekin ovat tarpeellisia oikein käytettynä. Korko nyt asialliseti hoidettuna ole ihan mahdoton Kun perintä firmoilla se on vvuorokaudessa 90% saatavasta. Todistekkin löytyy. Jentäs kun ne menee perintätoimistoille niin ne voi pantata niitä vousia ja sitten vasta laittaa ulosotton niin kyllä muutaman kympin maksu jo on sadoissa euroissa.Markat pitäis ensin muuttaa euroiksi ja sitte mikä on oikeus ja kohtuus heidän toimillaan. Vakuuksia löytyy kyllä menettelyistä jos olisi tarpeen.
Pieni ihminen.

perjantaina 02.12.2011

Pikavipit tosiaan olisi hyvä kieltää kokonaan, koska jokatapauksessa niiden kanssa ongelmiin joutuneet ovat lopulta iso kulu yhteiskunnalle.

Mutta mielestäni kaikkein tärkeintä yhteiskunnan taholta olisi poistaa kynnys pienyrittäjäksi ryhtymisestä ja pätkätöiden tekemisestä.
Noilla kahdella Suomi saataisiin nostettua takaisin ylös suosta. Se on karu fakta, että kummallakaan noista ei nykyään rikastu.

Itselläni jää vuokran jälkeen käteen 184€ Siitä vielä noin 50€ netti & puhelinlaskuihin. Elämiseen jää lopulta noin 134€, se jaetaan 30:lla tulos on: 4,4€/päivä. Jos teet pätkä/keikkatöitä oikeaoppisesti, niin nämä vähennetään etuuksista tai ne kokonaan katkaistaan. --> Ok, töitä ei taaskaan ole toistaiseksi tiedossa, haenpa taas uudelleen työmarkkinatukea ja asumistukea.

Tällainen vatvominen on tarpeeksi hankalaa terveellekin henkilölle, saati sitten masentuneille. Masennuksesta on tulossa, ellei jo ole tullut uusi kansansairautemme. Itsekin olen sen vakavana sairastanut, ja se kummittelee taustalla aika-ajoin.

Itse henkilökohtaisesti hyväksyn pienemmän palkkatason, kuin että mieli murtuu liiasta työskentelystä. Ketkä eivät masennuksesta ole koskaan kärsineet, eivät voi sitä ymmärtää. Siitä huolimatta odotan joidenkin nokkelien ANONYYMIEN kommentteja asiaan liittyen.

perjantaina 02.12.2011

Nimimerkki Juha kirjoitti aiemmin:

"Oskari Salmelalle voisi sanoa, että kelan ja työvoimatoimiston byrokratian toimimattomuutta ei korjata pikavipeillä. Pakkotilanne on tietysti pakkotilanne minkäs sille tekee. Yksinkertainen ja helposti haettava perustulo ratkaisisi asian. Pikavippifirmat vain käyttävät hyväkseen yhteiskunnan toimimattomuutta."

- Juha, en tiedä luitko tekstiäni kokonaan, jossa lopussa kirjoitin että PERUSTURVA on ainut ratkaisu!?

keskiviikkona 07.03.2012

Pikavippikoneen sivulla on hyvä kooste tästä kyseisestä A-talkin keskustelusta. Kannattaa käydä vilkaisemassa:

https://pikavippikone.fi/a-talk-keskustelu-pikavipeista-osa-1/
https://pikavippikone.fi/a-talk-keskustelu-pikavipeista-osa-2/
https://pikavippikone.fi/a-talk-keskustelu-pikavipeista-osa-3/

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä