Tosi tarina: Tuhkimo

Julkaistu torstaina 15.07.2010 8 260

Naisten kuntoutuslaitoksessa haetaan turvallista vertaistukea.

TV1 tiistaina 20.7. klo 20.00

Hoitokoti Tuhkimo on päihdeongelmaisten naisten kuntoutuslaitos Enon kunnassa. Tuhkimon kaikki asiakkaat ovat naisia.

Pääosa asiakkaista on äitejä, joiden lapset on huostaan otettu äidin alkoholi-, huume- tai lääkeriippuvuuden takia. Naiset haluavat löytää uuden, paremman elämän itselleen ja perheelleen.

Tuhkimon johtaja Raija Lindberg-Hopia pitää tärkeänä, että naiset saavat Tuhkimossa jakaa kokemuksiaan nimenomaan toisten naisten kanssa.

”On asioita, mistä naiset eivät puhu kun miehiä on paikalla. Monet näistä naisista ovat myös eläneet niin väkivaltaisessa ympäristössä että suorastaan pelkäävät miehiä.”

Lindberg-Hopian mukaan sekapaikoissa, joissa naiset ja miehet ovat yhdessä, tapahtuu myös ihastumisia tai naiset alkavat hoitaa miehiä.

”Silloin se itse asia minkä takia hoitoon hakeuduttiin, pääsee unohtumaan.”

 

Kulissit kumoon

Yksi Tuhkimon tavoitteista on asiakkaan oman naisidentiteetin vahvistaminen. Miesporukoissa ryypänneelle naiselle vertaistuki toisten naisten kanssa saattaa olla aivan uusi kokemus ja he löytävät ensimmäiset todelliset ystävänsä vasta Tuhkimossa.

Tuhkimon arki sisältää yksilö- ja ryhmäterapiaa, luentoja ja luovaa toimintaa. Naiset kirjoittavat omaa päihdehistoriaansa, miettivät riippuvuutensa syitä ja seurauksia ja kohtaavat kipeitäkin muistoja. Hoito on rankkaa, mutta siitä huolimatta – tai juuri siksi – Tuhkimossa naurukin raikaa ja tunnelma on hyvin positiivinen.

Dokumentti Tuhkimo vie katsojat kuntoutuspaikkaan ja antaa kasvot niille naisille, jotka ovat tottuneet peittämään ongelmansa ja jäämään omien kulissiensa taakse.

”Monet naiset elävät tänä päivänä sellaista kaksoiselämää. Koti on siisti, tukka hyvin ja töissä ponnistellaan äärirajoilla – ja silti takana voi olla pitkä päihderiippuvuus, jota edes läheiset eivät huomaa”, Raija Linberg-Hopia kertoo.

”Totuus on, että nainen ei voi juoda kuin mies, naisilla tulee pohja nopeammin vastaan”, hän muistuttaa.

Toimittaja Kirsi Markkanen, tuotanto YLE Asiaohjelmat

 

Tosi tarina

 

Suosittele260 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 20.07.2010

Lapsuuden haavat.

Ohjelmassa nousi esiin seksuaalinen hyväksikäyttö, ahdistuneisuus, surullisuus, läheisyyden puute, tunne, että jää yksin, väkivallan pelko,väärä maailmankuva, kierotunut suhde toiseen sukupuoleen, tunne, että jää yksin, asioiden peittely ja salailu, salamyhkäisyys, eläminen jätkäporukoissa, pelko väkivaltaisuudesta, taloudellinen ahdinko, jne.

Ehkä nämä tekijät johtavat syrjäytymiseen, alkoholin, huumeiden, lääkkeiden käytöön, eli etsitään, jotakin stimulantteja joiden avulla selviää ja jaksaa taas seuraavaan päivään.

Psykiatri Martti Paloheimo (1915-2002) julkaisi useita kirjoja, joissa hän tarkasteli lähihistoriaamme, Tsaarin vallasta sisällissotaan, talvisotaan, jatkosotaan, maalta muutto kaupunkeihin, muutto työn perässä 1800- luvun lopulla Amerikkaan, muutto työn peräsä Ruotsiin, 90- luvun lamaan ja näiden vaikutuksia yhteiskuntaamme ja sitäkautta yksilöihin.

Paloheimo julkaisi vuonna 1999 laajennetun painoksen kirjasta Kotivammaisuuden synty- suomalaisen lapsuuden haavat.
Kirjasta julkaistiin vuonna 1992 suppeampi painos.
Eräs kirjan lukenut naishenkilö kirjoitti Paloheimolle: Kiitos kirjastasi. Luin ja itkin, tämä kirja pitäisi kuulua ehdottomasti jokaiseen äitiyspakkaukseen, etteivät vanhemmat tuottaisi lisää kotivammaisia lapsia.

Paloheimon kirjoista löytyy lainauksia netistä hauilla > ota tai jätä äänetön kevät < , > ihmisensuojelu < , > lapsuuden haavat <.

Tänään 20.7.2010 uutisoitiin yksinhuoltajien köyhyydestä, jotka koskettavat 120.000 yksinhuoltajaperhettä ja 200.000 lasta.

Lapsia huostaanotetaan, pakkohuostaanotetaan, sijoitetaan laitos-, tai perhehoitoon. Vanhukset joutuvat "heitteille", reumasairaala lopetettiin. Ongelmat lisääntyvät päivä päivältä.

Minkälaisia vanhempia, aikuisia, kasvattajia, mummoja, vaareja, nykylapsista tulee. Jatkavatko he samaa ylisukupolvista kotivammaisuuden kierrettä?
Olisiko aika pysähtyä miettimään seuraamuksia?

Tämänpäivän "kuumat keskustelut" netissä löytyvät hauilla
> lastensuojelu bisnes < , >huostaanotto bisnes < ,> lastenkoti bisnes <.

Onko tilanne verrattavisa "uppoamattomaan" Titaniciin?

keskiviikkona 21.07.2010

Ihmisen suojelu. Kotivammaisuuden synty. Lapsuuden haavat.

Paloheimon kirjoissa löytyisi ehkä pohdittavaa.
Oliko hän aikaansa edellä, vai jatkammeko Kotivammaisuuden kierrettä?
Paloheimo käytti ilmaisua "Suomalainen kansanneuroosi."

Lainaus kirja-arvostelusta lapsuuden haavat 1999.
Raju kannaotto lasten ja nuorten pahoinvointiin. Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään lapsuuteen, mutta luonnollinen välittämisen ja huolenpidon ketju saattaa häiriintyä. Kotien suljettujen ovien takaa voi löytyä hätkähdyttävän paljon välinpitämättömyyttä, jopa henkistä väkivaltaa.
Jokainen äiti ja isä ei rakastakaan lastaan.

Martti Paloheimo Ihmisensuojelu 1972.
Lainaus kirja-arvostelusta.

Keskustelu ihmisten ympäristön saastumisesta on ollut viime aikoina voimakkaasti esillä. Martti Paloheimo lähestyy kysymystä uudelta, omaperäiseltä taholta. Hän tarkastelee ihmisensuojelua luonnonsuojelun osana.
Samaan aikaan, kun luonto saastuu ympärillämme, vahingoittuu myös ihminen ei vain ruumiillisesti, vaan yhä laajemmassa mitassa myö henkisesti.

Tämä kuvastuu erityisen näkyvästi psykiatrin työkentässä, ja on saanut tri Paloheimon kaavailemaan ihmissuojelun kokonaisohjelmaa.
Hänen kirjansa on haaste yhteisöllemme edessäolevan tuhon estämiseksi, Se on depatti ja protestikirja, jossa myös lämpimällä tunteella ja avoimella itsetilityksellä on osansa.

Google haku >lapsuuden haavat < runsaasti lainauksia Kotivammaisuus kirjasta.
Ensimmäisessä otsakkeessa on 15 sivuinen lainaus kirjasta.

keskiviikkona 21.07.2010

Näkymättömät lapset!

Suomi puhuu palstalla oli marraskuussa 2004 siteerattu ylilääkäri Olli Piirtolan haastattelua otsakkeella "Näkymättömät lapset- tulevaisuuden aikapommiko?".

"Muumitarinoiden helmiä on kertomus näkymättömäksi muuttuneesta lapsesta Ninnistä, joka muumien hoteissa tulee vähän kerrassaan näkyväksi, kun häntä rakastetaan, kunnioitetaan ja kuunnellaan.

Keskisuomalaisen haastattelussa 24.11.2004 ylilääkäri Olli Piirtola. Haastattelun otsekkeena oli "Näkymättömiä lapsia on Jyväskylässäkin."

Jyväskylässä on paljon näkymättömiä lapsia, joiden tarpeita vähätellään. Yleiseen välinpitämättömyyteen ja vähättelevään asenteeseen lapsia ja lapsiperheitä kohtaan tarvitaan muutosta, jotta lapset tulevat yhteiskunnassamme näkyviksi. Vanhenmpien hyssytteleminen pitäisi myös lopettaa ja vaatia heiltä vastuuta.

Stakesin kuntatilasto kertoo, että Jyväskylässä lastensuojelun piirissä koko maan keskiarvoon verrattuna on yli kaksinkertainen määrä lapsia.
Yli 12 vuotiaiden nuorisopsykiatrian avohoitokäynnit ovat lähes kolminkertaistuneet. Yksinhuoltajaperheiden osuus on maan keskiarvoa selvästi suurempi.

Lapsi tulee ottaa kaikkialla vakavasti ja hänen itsearvoaan tulee kunnoitaaa. Nyt ollaan näennäisesti suvatsevaisia lastaan laiminlyövien perheiden eriskummallisuuksille. Vanhempia ei haluta syyllistää ja niinmpä heiltä ei uskalleta myöskään vaatia vastuuta.

Yksinäisyys ja aikuisen puute oirehtivat masennuksena, nukahtamisvaikeuksina, väkivaltaisuutena ja tunnekylmyytenä. Liian varhainen aikuistuminen tuottaa vain näennäiskypsyyttä ja antaa vähän eväitä tunne-elämän kehittymiselle. Hän muistuttaa, että lapsen on saatava olla lapsi.

Vanhemmilta vain tuntuu katoavan rohkeus olla aikuisia. Lapset elävät yhä enemmän virtuaalitodellisuudessa, jonka luovat televisio, tietokonepelit ja videot, vaikka he tarvitsisivat aikuisilta oikeita tietoja ja oikeita tunteita.

Eräässä toisessa haastattelussa (Ksml) 23.11.04 Piirtola totesi Jyväskylään olisi perustettava välittömästi yksi uusi mielenterveystoimisto, joka auttaisi erityisesti nuoria aikuisia".

Psykiatri Martti Paloheimo.

Kirjassaan Kotivammaisuuden synty- Suomalaisen lapsuuden haavat Paloheimo käsittelee hänen psykiatriselle vastaanotolleen hakeutuneiden keski-ikäisten aikuisten kertomuksia omasta lapsuudestaan ja lapsuudenkodissaan saamistaan henkisistä vammoista ja traumoista. Näiden haastatteluiden pojalta hännelle selkeytyi monia asioita, joista hänelle syntyi käsite "Kotivammaisuus".

Piirtolan ja Paloheimon näkemyksiin, sekä ihmisten yleisen pahoinvoinnin, työttömyyden, syrjäytymisen, avio- ja avoerojen suureen vuosittaiseen määrään ja noin 30.000 avioerolapsen, sekä arviolta 10.000 avoerolapsen, sekä huostaanotettujen ja pakkohuostaanotettujen lasten määrä vuositasolla viestittää karua kieltään. Sekä aikuiset,lapset ja nuoret voivat pahoin. voivat pahoin.

Ehkä olisi aika julkaista "päivitetty" kirja nimeltään "Yhteiskuntavammaiset , syrjäytyneet lapset ja nuoret", Ilmiö saattaa olla vakava seuraamus lasten ja nuorten kaltoinkohtelusta, syrjäyttämisestä, sekä näkymättömyydestä.

Quo vadis yhteiskunta? Carpe diem, ennenkuin on liian myöhäistä.

keskiviikkona 21.07.2010

Lainaus TV. Väkivaltainen Suomi keskustelusta.

Väkivaltainen Suomi ohjelma, oli toivottavasti päänavaus syvällisempään pohdintaan lasten ja nuorten tulevaisuudesta.
He ovat tulevia vanhempia, isejä, ätejä, mummuja, vaareja, kasvattajia, opettajia, ( valmentajia) .
Päivän kysymys. Minkälaisia?

Aihetta käsitellään 7.3 Inhimillinen tekijä Äiti tytär suhteesta, sekä 15.3. Silminnäkijä ohjelmassa Lähestyminen kielletty.

Psykiatri Martti Paloheimo käsitteli kirjassaan Kotivammaisuuden synty vaikeita äiti tytär suhteita, josta hän alkoi käyttämään ilmaisua "äitivammaisuus".

Paloheimon äitivammaisuus käsite perustui hänen psykiatriselle vastaanotolleen hakeutuneiden naisten kertomuksista omasta äiti-tytär suhteesta.

Kirjassaan sivulla 155-157 osiossa Äidit hän kirjoittaa:
Olin jo vuosia omassa praktiikassani kiinnittänyt huomiota siihen, miten usein naispotilaani kertoivat joutuneensa oman äitinsä taholta kokemaan karua ja suoranaiseen emotionaaliseen hylkäämiseen verrattavissa olevaa moitiskelua, tai piittaamattomuutta.
Sellaista nähtiin tapahtuvan ei yksin lapsen ollessa pieni, vaan myöhemminkin, jatkuvasti pitkälle aikuisikään saakka.

Tämä havainto toistui niin tiheästi, että aloin mielessäni kutsua näitä potilaitani äitivammaisiksi. Tuon sanan keksin jo paljon ennen kuin minulle alkoi hahmottua uusi kotivammaisuus käsite.

Kun kerran oli keksinyt tämän ajatuksen, rupesin epäilemään, että ehkä juuri äidin aiheuttamat kiusat, lähinnä hänen osoittamansa rakkaudettomuus kaikkine lieveilmiöineen, saattoi olla perimmäinen syy sille, että asianomainen ylipäätään etsiytyi psykiatrin puheille.

Se ehkä selitti osittain myös, miksi psykiatrien odotushuoneissa aina istui vuoroaan odottamassa enemmän naisia, kuin miehiä.

Keskustelussa kävikin tavallisesti ilmi, että olin ollut oikeassa.
Lopulta uskalsin mennä suoraan asiaan ja tiedustella, minkälainen potilaani suhde äitiinsä oli ollut. Ja lähes aina, epämääräisenkin sairaudenkuvan muodostaman arvoituksen selityksenä on lopulta paljastunut myrkyttynyt äitisuhde. Se säätelee aikuisen naisen elämää lukemattomin tavoin.

Yritän hahmotella, mitkä seikat olisivat luonteenomaisimpia äitivammaisten tragediassa. Pelkistän havaintoni kolmeen painajaiseen, jotka varjostivat heidän elämäänsä:

Itseluottamus ja omanarvontunne on pysyvästi vaurioitunut. En ansaitse itselleni mitään hyvää. Minun ei ole lupa olla onnellinen. Ei minusta ole siihen eikä sellaisiin tehtäviin. Ei kukaan voi minua rakastaa.

Mielen taustalla on ärtyisän vihaisen ja usein pilkallisen moitteen pelko. Pelkään jatkuvasti, niin mielettömältä kuin se kuulostaakin: Mitähän äiti sanoo?

Omaleimainen, psyvä surunkaltainen alakuloisuus. Olen jäänyt vaille jotain tärkeätä elämässä, jotain sellaista, mikä on auttamattomasti ohi ja jota en voi koskaan saada. Se on kuin tienvarrelle peruuttamattomasti jäänyt kaunis rakennus, jonne olisin ehkä voinut päästä asumaan, jos minua ei olisi estetty.

keskiviikkona 21.07.2010

Martti Paloheimo. Isät.

Paloheimo kirjoitti osiossa ISÄT sivu 147.
Isän olemassaolo, vaikka lyhyenkin ajalta jääneet muistot, sekä pahat, että hyvät, ovat tärkeitä.

Hyvillä muistikuvilla on suuri merkitys vuosikymmeniä myähemmin, silloin kun tämä poika pitelee omia lapsiaan. Hänen kehonsa muistaa nuo kosketukset. Pienikin hyväily, tukan pörröttäminen ohimennessä ja jopa pelkkä polvella istuminen saattaa palata myöhemmin mieleen kultaisena muistona.
On hämmästyttävää nähdä miten vähän tämäntapaisia kosketuksia tarvitaan pojalle ravinnoksi.

Normaalioloissa kun isä on kotona ja perhe koossa, kohtaavat isä ja pikkupoika toisensa kymmeniä, ehkä satoja kertoja päivässä aamusta lähtien.

Poika näkee, miten isä tervehtii vieraita, miten hän käyttäytyy, kaupungilla, junassa, bussissa, miten hän tervehtii vieraita, miten hän kohtelee ja puhuttelee kaupan myyjää, jne.

Kaiken aikaa siirtyy -lempisanani on "valuu" - jotain isän persoonallisuudesta poikaan silloinkin, kun tämä ei erityisesti opeta poikaansa, eikä edes muista, että poika on siinä lähellään ja hänen käyttäytymistään tarkkailemassa".

Onko pojilla tulevaisuudessa mahdollisuutta saada riittävästi miehen, puolison, isän mallia? -Tulevaisuus ei kaiketikaan näytä kovin lupaavalta. Onko mies-isä katovava luonnonvara lasten elämästä. -Mistä "valuu" tulevaisuuden isä- mies- perhemalli lapsille?

Tulevaisuuden visiot eivät näytä kovin lupaavalta.

Arno Kotro ja Hannu T. Sepponen julkaisivat kirjan "Mies vailla tasa-arvoa", joka ilmestyi alkusyksystä. Kirjassa on yhteensä 26 miesnäkökulmaa käsitellen miehiä ja isyyttä, sekä heidän arvostuksen vähenemistä ja vähättelyä lapsen elämässä.

"Sukupuolten sota" Sosiaali- ja terveysalan tutkimus ja kehittämiskeskus Stakes Dialogi 6/2005 lehdessä päätoimittaja Riitta Viialainen kirjoitti pääkirjoituksessaan

"Ei ihme, jos miesaktivismi nostaa päätään". Kyseisessä lehdessä nostettiin esiin myös vääristynyt kuva "äitimyytistä", sekä lisääntyneestä lasten pahoinvoinnista, mielenterveysongelmista, sekä kasvavista lasten huostaanotoista.

Dialogi 6/2005. Sijoitettuja lapsia ja nuoria jo 14.700. Lastensuojelun asiakasmäärät kasvavat edelleen. Avohuollossa on vajaat 60.000 lasta ja sijoitettuna lähes 15.000 lasta. Avohuollon asiakasmäärä on kasvanut 10 prosentin vuosivauhdilla, sijoitukset muutaman prosentin vuodessa".

Vuosittain erolasten määrä on n 30.000, joka on pysynyt vakiona viimeiset 20 vuotta.
Kertomalla luku 30.000 vuosilla 20 saamma tulokseksi n 600.000 erolasta. Luvuissa ei ole mukana yksinhuoltajien, eikä uusperheiden lapset, koska niitä ei rekisteröidä.

torstaina 22.07.2010

Salailu pois lastensuojelusta.

Google haku > salailu pois lastensuojelusta <.
Haulla runsaasti keskusteluita, kuten myös hauilla:
> lastensuojelu bisnes < , > huostaanotto bisnes <.

Helsingin Sanomat 19.4.2008.
Lastensuojelussa lapsi etusijalle
Haluamme herättää keskustelua lapsen edunmukaisesta toiminnasta lastensuojeluun ja äitien mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyen. Meillä on yhteensä 20 vuoden kokemus työskentelemisestä sosiaali- ja terveysalalla, lastensuojelu- kriisi- ja perhetyön parissa.

(Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti miemttömänä)
Löytyy Digiversiona.

Lue lisää: Helsingin Sanomat 19.4.2008 0:00 .

Kommentti. Poimittu HS;n keskustelusta.

Salailu pois lastensuojelusta!
Miksi lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja kaltoinkohtelusta on vaiettu , vaikka ongelma on ollut tiedossa jo pitkään.

Keskisuomalainen. 15.12.2002 ja 12.5.2003.
Rikosylikomisaari Kari Tolvanen vaatii sosiaaliviranomaisia ja lääkäreitä ilmoittaman kaikista alle kouluikäisten lasten pahoinpitelystä.

Väkivallan uhriksi joutuu kotona joka vuosi tuhansia alle kouluikäisiä lapsia.- Rikostutkija Kari tolvasen mielestä sosiaaliviranomaisten tulisi ilmoittaa kaikki törkeät tapaukset poliisille.

Sosiaaliviranomaisilla on harkintavalta, jonka perusteella he voivat ratkaista tehdäänkö epäillystä väkivallasta ilmoitus vai ei. Lopullinen ratkaisu tulisi antaa tuomioistuimille, jos syytekynnys ylittyy Tolvanen vaatii Savon sanomissa.

Tolvanen perustelee vaatimustaan lääkärikunnalta tulleisiin tietoihin, joiden mukaan Suomessa on vuosittain vähintään 300 sellaista väkivallan uhriksi houtunutta lasta, jotka ovat joutuneet pitkäaiksieen sairaalahoitoon.

Pahoinpitelyn vuoksi lääkärinhoitoa tarvitsevia lapsia on vuodessa ainakin 5000 - 6000. Määrä on jäävuoren huippu, sillä vain osa kotona tapahtuneista rikoksista tulee viranomaisten tietoon, Tolvanen sanoo.

(Jäävuoren huippu. Kerroin epävirallisten tietojen mukaan on kymmenen).

Helsingin Sanomat. 14.2.2005.
Salailu pois lastensuojelusta. Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Pauno puuttuu tärkeääm ajankohtaiseen aiheeseen ehdottaessaan, että eri ammattikuntien salassapitosäädöksiä tarkennettaisin. Aivan liian suuri osa lapsiperheissä tapahtuvasta väkivakkasta jää tulematta viranomaisten tietoon, eikä lasten turvallisuutta voida taata.

Esimerkiksi lääkäreitä sitovat salassapitomääräykset ovat tärkeitä sekä potilaan oikeusturvan että hoitosuhteen kannalta. On kuitenkin kohtuutonta, jos lääkäri joutuu epäillessään lapsen vammojen syntyneen pahoinpitelyn seurauksena miettimään, suojeleeko kaltoinkohdeltua, vai omaa nahkansa virkavirheeltä.

Hämeen Sanomat 3.8.2007.
Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa piilotellaan. Perinteistä kuritusta eivät kaikki vieläkään ymmärrä. -Tutkimustietoa lapsiin kohdistuvasta väkivallasta on vähän, mikä vaikeuttaa arvioita piilottelun takana olevasta todellisuudesta.

Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa piilotellaan, mikä vaikeuttaa pahoinpitelyjen selvittämistä. Taampereella kokonntuva nuoriso-oikeusseminaarin mukaan kynnys ilmoittaa viranomaisille lasten pahoinpitelystä on korkea.
Vuosittain poliisin tietoon tulee 2000 lasten pahoinpitelyä, joissa kuolee 5-7 lasta. Perheväkivalta kohdistuu ajateltua useammin lapsiin.

torstaina 22.07.2010

Lastensuojelusta tuli kasvubisnestä
Jyrki Alkio
Talouselämä.

Yksityisiä terveyspalveluja tarjoava Mehiläinen ostaa itselleen uusia asiakkaita ja uutta osaamista. Mehiläinen kasvattaa julkisrahoitteisista palveluista uutta bisnestä lääkärikeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon rinnalle.

Ensimmäisenä Mehiläinen iski lapsia ja nuoria, mielenterveyspotilaita sekä vanhuksia hoitavaan Leivoyhtiöt-ketjuun.

Leivoyhtiöt on Mehiläisen kuntapalveluista vastaavan Teemu Annalan mukaan ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä ketju on osannut yhdistää lastensuojelun ja -psykiatrian. Kunnat ja julkinen sektori ovat yrittäneet samaa vuosikausia.

Annalan tehtävä on kasvattaa lastensuojelusta ja muista julkisrahoitteisista palveluista Mehiläiselle merkittävää liiketoimintaa.

Mehiläinen on jo avannut vanhusten hoivayksiköt Espoossa ja Turussa. Se myös voitti viime vuonna kilvan terveyskeskuksen ja kotihoidon palvelujen ulkoistuksesta Karjaalla. Lisäksi yhtiö etsii aktiivisesti uusia ostokohteita.

Mehiläinen itse siirtyi keväällä 2006 ulkomaiseen omistukseen, kun Capman ja Sitra myivät yhtiön ruotsalaiselle H-Care Holdingille. Ambeaksi nimensä muuttaneen yhtiön omistavat brittiläinen pääomasijoitusyhtiö 3i ja Singaporen valtion sijoitusyhtiö GIC.

Mehiläinen tavoittelee sekä lastensuojelusta, vanhusten hoivapalveluista, mielenterveyskuntoutuksesta että perusterveydenhuollon ulkoistuksista kustakin kymmenien miljoonien bisnestä. Jos tavoite toteutuu, julkisrahoitteiset palvelut lähes kaksinkertaistavat yhtiön liikevaihdon, jota viime vuonna syntyi 136 miljoonaa euroa.

Sarjayrittäjä osaa työnsä
Leivoyhtiöille liikevaihtoa kertyi viime vuonna 8,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden odotus on 15 miljoonaa.
****

Päivän kuumimmat keskustelut netissä.
Googlaa > lastensuojelu bisnes < , > huostaanotto bisnes <, > päivi lipponen blogi < , > liftariäidin blogi < , > kaisa ruokamo blogi < , > anu palosaari blogi <. > kirsi virtanen blogi (yle) <.

tiistaina 27.07.2010

Kotivammaisuuden synty.

Kirjan loppusanoissa sivulla 279 Paloheimo kirjoittaa.

Monet kysyvät, mihin me olemme menossa. Mikä on maailman-ihmiskunnan kohtalo.
Luonto saastuu ja tuhoutuu hitaasti mutta näköjään väsitämättömästi ihmisen toimista johtuen.
Metsät hävitetään, tuuli vie mullat, meret saastuvat. Eikä siinä kyllin. Myös ihmisen maailma saastuu. Avioliitot hajoavat, juurettomuus lisääntyy sen ja sen mukana ahdistus, huumeet, rikollisuus.

Nuoret voivat yhä huonommin. Sotia on aina ollut, mutta tämä on toisenlaista.
Tuhoutuuko maailmamme lopuksi armottomaan ja häikäilemättömään, kaiken valtaavaan rikollisuuteen?
Meillä on kuitenkin toivoa. Kaikki on lähtöisin kodista. Lasta voi rakastaa oikealla tavalla kasvattaa vain jos kokee hänet todella omaksi lapsekseen. Sellainen ihminen ei ole koskaan koditon. Hän myös sekä viitsii, että joutaa huoelhtimaan rakastavalla tavalla omista lapsistaan. Vin jos kodin merkitys ja lasten oikeudet oivalletaan uudelleen, voimme osaltamme vaikuttaa rakkauden ja välittämisen siitymisen uusille sukupolville.

Vain siten voi ihmiskunta pelastua sitä nyt uhkaavalta hitaalta,mutta lopulliselta tuholta, jonka laatua me emme pysty edes aavistamaan.
(Kirjapaja oy Helsinki 1999).

Linkkki,jossa Paloheimon kirjasta 15 sivuinen lainaus.

http://www.ihminentavattavissa.net/pdf/lapsuuden_haavat.pdf

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä