Juhannusjunan kutsuvieraslista vilisee tuttuja nimiä

Juhannusjunaan nousee matkustajien lisäksi edustava joukko suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Mukana on eri alojen taiteilijoita, tutkijoita ja asiantuntijoita, joihin tutustutaan matkan aikana. Moni vieraista piipahtaa myös Iiro Rantalan flyygelin vierellä soittamassa tai laulamassa.

Kari Väänänen

Kari Väänänen Inarissa syntynyt Kari Väänänen on suosittu suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Pitkään Etelä-Suomessa asunut Väänänen muutti takaisin pohjoiseen – Kemijärvelle – vuonna 2008.

Viime vuosina hän on käsikirjoittanut ja ohjannut TV2:n suosittua Taivaan Tulet –sarjaa, ja hän suunnittelee myös pitkää elokuvaa Lapista.

 

 

Roman Schatz

Roman Schatz Saksalaissyntyinen toimittaja ja kirjailija Roman Schatz muutti Suomeen 1986 tulevan vaimonsa perässä.

Schatz nousi julkisuuteen vuonna 2005, kun hän kirjoitti Suomesta ja suomalaisista kertovan pakinakokoelman Suomesta, rakkaudella. Hän esiintynyt useassa suomalaisessa tv-ohjelmassa, kuten Ähläm Sähläm ja Tanssi tähtien kanssa .

Schatz on myös iltapäivälehtien suosikkisiteerattavia suorapuheisuutensa vuoksi.
Jonna Pirttijoki

Jonna Pirttijoki Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Jonna Pirttijoki soittaa harmonikkaa ja bandeneonia sekä laulaa. Pirttijoki on soittanut tango-orkesteri Guardia Nuevan  riveissä vuodesta 2003. Kultainen harmonikka –kilpailussa hän on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi.

 

 

Susan Aho ja Johanna Virtanen, Kuunkuiskaajat

Kuunkuiskaajat Kuunkuiskaajat nousi pinnalle vuonna 2010, kun duo edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa kappaleella Työlki Ellää. Värttinä-yhtyeessä aiemmin laulaneet Aho ja Virtanen jäivät harmittavasti kolmen pisteen päähän finaalipaikasta. Yhtye kuvaa musiikkiaan ”etnisesti maustetuksi uusiskelmäksi”.

 

Rosa Liksom

Rosa Liksom Ylitorniossa syntynyt kirjailija ja taiteilija Rosa Liksom voitti viime vuonna Finlandia-palkinnon romaanillaan Hytti nro 6. Romaanien ja novellikokoelmien lisäksi monipuolinen taiteilija on tehnyt mm. sarjakuvia, maalauksia ja lastenkirjoja. Hänen teoksiaan on käännetty kymmenille kielille, ja hänen onkin todettu päässeen irti kansallisesta kontekstista ja saaneen maailmankansalaisen leiman.

 

Mika-Matti Paatelainen

Mixu Paatelainen Kuva: Lehtikuva Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on fudismies henkeen ja vereen. Mixu loi uraansa pääosin Skotlannin liigassa, mutta hän oli myös ensimmäinen Englannin Valioliigaa pelannut suomalainen. Suomen maajoukkueessa Mixu paukutti 18 maalia ja vuoden jalkapalloilijaksi hänet valittiin vuonna 1988.

 

Heikki Salo

Heikki Salo

Heikki Salo tunnetaan Miljoonasateen keulahahmona. Paitsi säveltäjänä, Salo tunnetaan taitavana sanoittajana. Hän on saanut Juha Vainion sanoittajapalkinnon ja on tehnyt tekstejä mm. Popedalle, Yölle ja Maaritille. Salo on kirjoittanut myös näytelmiä, tv-sketsejä ja kirjoja.

 

 

Anna Rotkirch

Anna Rothkirch Väestöliiton tutkija Anna Rotkirch on erikoistunut perhesosiologiaan ja naistutkimukseen. Hän on työskennellyt myös tutkijana ja lehtorina Helsingin yliopistossa sekä toimittajana ja teatteritulkkina.

Tällä hetkellä Rotkirch tutkii hedelmällisyyttä ja vauvakuumetta, isovanhemmuutta sekä ystävyyssuhteita.

 

 

 

Jaakko Kolmonen

Jaakko Kolmonen Keittiömestari Jaakko Kolmonen on Suomen tunnetuin kokki. Kolmonen tuli tunnetuksi Patakakkonen-ohjelmastaan, jossa hän oli mukana vuodesta 1970 vuoteen 1993.

Jaakko Kolmonen on suuri kotimaisen ruoan ystävä ja puolestapuhuja, ja hän patistelee edelleen innolla suomalaisia kotimaisten ja terveellisten raaka-aineiden käyttöön. 

 

 

Hannu Kähönen

Hannu Kähönen Suunnittelija, muotoilija Hannu Kähösen töitä ovat toteuttaneet mm. Abloy, Suunto, Martela ja Tulikivi. Myös esimerkiksi Helsingin uusi matalattiaraitiovaunu on Kähösen muotoilema. Kähönen on palkittu mm. Pro Finlandia –mitalilla sekä valtion taideteollisuuspalkinnolla.

 

 

Erkki Korhonen

Erkki Korhonen Pianisti ja kapellimestari Erkki Korhonen toimii tällä hetkellä Sibeliussäätiön johtajana. Korhonen on opettanut mm. musiikkiopistoissa, konservatorioissa ja Sibelius-Akatemiassa.

Hän toiminut myös Zürichin oopperan oopperastudion johtajana sekä Suomen kansallisoopperan johtajana.

 

 

Anu Komsi

Anu Komsi. Kuva: Lehtikuva Sopraano Anu Komsi viihtyy hyvin niin ooppera- kuin konserttilavoilla. Komsi on esiintynyt mm. Pariisin Bastillen, Stuttgartin, Frankfurt am Mainin, Münchenin Gärtnerplatzin ja Suomen kansallisoopperan vieraana. Hänet tunnetaan etenkin nykysäveltäjien, kuten György Kurtágin, Esa-Pekka Salosen ja Kaija Saariahon teosten taitavana tulkitsijana.

5 kommenttia

Tästä porukasta puuttuu enää:
- ent. surmanajaja (nyk. invalidi)?
- ent. Suomen olympialaisedustaja (nyk. alkoholisti)
- ent. NHL kiekkoilijatähti (nyk. alkoholisti)
- ent. nokialainen (nyk. yrittäjä ja miljardisijoittaja)
- ent. kuuluisuus (nyk. 7-lehden sosiaalisen avun varassa elävä)
- perussuomalaisten (häirikkö) kansanedustaja

Moro Kari(Vänä)! Olit kuulema töykeilly joskus kurssikaverille vuonna nappi. Noh, olit maistissa ja kaveriki oli. Pirun hyvä näyttelijä oot! Ps. Siis junassa matkalla pohjoiseen...

Ups! Unohin antaa kaikille terkut. Hessu on kyllä mestari san,säv,sov, mies ja Jaakko Suomen paras kokki. Hyvää matkaa ja aion olla kuulolla.

Kyllä kiinnostavia henkilöitä tarvitaan junassa, Juhannusjunassa myös sellaisia, joilla on tekemistä jollain tavalla asian idean kanssa. Ikää minulla on monia kymmeniä vuosia enkä ole näin hyvää juhannusohjelmaa ennen kokenut.

Olen yksinäni kotosalla ja samalla seikkailen läpi Suomen - miten kaunis maa meillä onkaan - ei voi olla huomaamatta, että on Juhannus! - Ei missään muussa maassa ole tällaista! - Minkähänlainen olisi joulujuna valkeine puineen!

Itse olen käynyt pohjoisessakin joskus, mutta varmasti on paljon niitä, joille tällainen matka on ensimmäinen - mahtava idea tämä Juhannusjuna!!! Kiitos!

Onpa hauska päästä täällä Suomen ulkopuolellakin osalliseksi Juhannuksen vietosta - seuraan ARTE-kanavalta ohjelmaa jossa on ranskankielinen selostus, mutta alta kuuluu suomenkielinen spiikkaus. On vaivaa nähty tämän junaohjelman kasaamisessa - hatunnosto YLE:lle ja kaikille ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneille. Suomi on todella kaunis ja upea maa - kyllä sitä kannattaa ja kehtaa esitellä!

Juhannusjuna

Juhannusjunan taivalsi huikean matkan läpi aurinkoisen Suomen. Matka oli juuri niin unohtumaton, kun osasimme etukäteen odottaa. Suuri kiitos matkustajille, vieraille, asemapaikkakunnille tulleille ihmisille ja katsojille!

Juhannusjuna Areenassa

Junan matkaa kartalla (kuvia)

Facebook

Twitter (#juhannusjuna)

Pysähdysasemat:

Helsinki klo 18.52
Pasila klo 18.57 - 19.00
Tikkurila klo 19.41 - 19.44
Riihimäki klo 20.19 -  20.22
Hämeenlinna klo 20.46 -  20.48
Tampere klo 21.38 -  22.11
Parkano klo 23.05 - 23.08
Seinäjoki klo 00.12 -  00.14
Kokkola klo 02.01 -  02.30
Ylivieska klo 03.38 -  03.40
Oulu klo 05.14 -  05.19
Kemi klo 06.27 - 06.31
Rovaniemi klo 07.50

Juhannusjuna on ainutkertainen matka ja samalla ohjelma tv:ssä, radiossa ja netissä. Sellaista ei tulla tekemään uudelleen. Ohjelma näkyy Suomen lisäksi klo 22.05 alkaen suorana myös Saksassa ja Ranskassa. Ja jälkilähetyksenä Norjassa.

Juhannusjunaan voi kuka tahansa ostaa lipun. Käyttämällä koodia "Juhannusjuna" saa makuupaikan noin puoleen hintaan. Katso tarkemmat ohjeet VR:n sivuilta. Ja jollet halua näkyä tv-ohjelmassa niin ohjelmien teko tapahtuu vain kahdessa vaunussa, joihin ei ole pakko mennä.

Matkan aikana junassa kuvataan matkustajia, henkilökuntaa ja kutsuttuja vieraita. Junareitin ulkopuolella seurataan juhannuksen erilaista viettoa: Pirkanmaan perinteinen juhannussauna, laskuvarjohyppääjien juhannus Alavuudella, rockfestivaali Kauhajoella, juhannus merellä Kokkolan edustalla ja eränkävijän juhannus Lapissa. Juhannusjunan junaemäntänä toimii Ella Kanninen ja matkustajia ravintolavaunussa viihdyttää Iiro Rantala.

Juhannusjuna on Ylen ja keskieurooppalaisen ARTE-kulttuurikanavan yhteinen hanke, jonka esikuvia ovat norjalaiset Bergensbanen ja Hurtigruten.  Ohjelmaa tullaan esittämään Suomen, Saksan ja Ranskan lisäksi ainakin Norjassa.