Mitä kaikkea Juhannusjunan asemilla tapahtuu?

Juhannusjuna pysähtyy matkan aikana 11 väliasemalla. Paikalliset ihmiset ovat keksineet asemalaitureille monenlaista ohjelmaa keppihevosen teosta tankotanssiin.  Tule sinäkin seuraamaan Juhannusjunan vierailua!

Juhannusjunan porukka tutustuu Tampereen aseman tapahtumapaikkaan.

 

 

Helsinki (klo 18.52)

Juhannusjuna starttaa Helsingistä juhannusaattoiltana klo 18.52. Suurin osa kutsuvieraista ja Ylen vaunuun valituista matkustajista hyppää kyytiin sieltä. Juhannusjunan saattelee matkaan keinutuolien armeija.

 

Tikkurila (klo 19.41 – 19.44)

Tikkurilan asema tervehtii Juhannusjunaa ensimmäisillä juhannuskoivuilla ja yhteisellä tervehdyksellä.

 

Riihimäki (klo 20.19 -  20.22)

Riihimäen asemalla Juhannusjunaan luovutetaan viralliset juhannuskoivut. Koivut luovuttaa junaemäntä Ella Kanniselle ja junaisäntä Iiro Rantalalle kaupunginvaltuutetut Riku Bitter ja Kerttu Lahtinen. Lisäksi junamatkustajille luovutetaan Kauppapuutarhaliiton lahjoittamia yrttejä.

 

Hämeenlinna  (klo 20.46 -  20.48)

Hämeenlinnassa Juhannusjunan matkustajat pääsevät keskiajalle. Asemalla on keskiaikamarkkinat seppineen, kerjäläisineen ja keskiaikaisine muusikoineen. Hämeenlinna on Jean Sibeliuksen syntymäkaupunki, ja myös Suomen kuuluisimman säveltäjän voi bongata asemalaiturilta.

 

Parola (juna ei pysähdy asemalla)

Parola tervehtii Juhannusjunaa kalustolla, Hattula-aiheisilla banderolleilla, Zetoreilla ja panssarimuseon "aarteella".

 

Akaa (juna ei pysähdy asemalla)

Juhannusjuhlan Veturimuseon pihalla. Luvassa on ainakin musisointia ja valkeaksi kalkittuja buto-tanssijoita.

 

Tampere (klo 21.38 -  22.11)

Juhannusjuna pysähtyy Tampereella puolisen tuntia ja silloin on aikaa tutustua Juhannuslaituriin. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu mm. fiftaritanssit, keppihevosen tekoa, muotinäytöksiä, sirkusesiintyjiä sekä burleskiesityksiä. Juhannuslaituri tarjoaa viihdykettä koko perheelle, pienimmästä suurimpaan!

 

Parkano (klo 23.05 - 23.08)

Parkanon asemalla esiintyy kansantanssijoita, lauluryhmä ja pelimanniyhtye. Tunnelmaa ovat luomassa myös Lauri Tähkä, Seppo Tammilehto ja Antero Mertaranta. Asemalla myydään kalaa, makkaraa sekä virvokkeita, ja Parkanon Mobilistit esittelevät museoajoneuvojaan.

 

Seinäjoki (klo 00.12 -  00.14)

Seinäjoen asemalla ohjelmaa riittää koko illaksi! Juhannustanssien  tähtiesiintyjänä on tangokuningatar Jenna Bågeberg, ja tangon taian lisäksi luvassa on mm. juhannustaikoja, tankotanssia sekä Midnight Hawksien tervehdyslento.  Seinäjoella jännitetään myös,  että löytyykö halkopinosta kossupullo?

 

Kokkola (klo 02.01 -  02.30)

Juhannusjunan saapuessa Kokkolaan kello on jo 02.01. Kokkolan asemalla kuunnellaan erilaista musiikkia haitarista poppiin ja lisäksi paikalla on sopraano Anu Komsi, joka esiintyy yhdessä Iiro Rantalan kanssa. Asemalla on myös pieniä myyntikojuja,  joista myydään paikallisten yrittäjien tekemiä tuotteita.

 

Ylivieska (klo 03.38 -  03.40)

Ylivieskassa yötön yö on kääntynyt jälleen aamuksi. Ylivieskan asemalla maistellaan tuohon aikaan paikallisia herkkuja, kuten punaista heraa sekä maitorieskaa. Musiikki raikaa myös Ylivieskan aamussa ja tapahtuman kruunaa performanssiesitys ”Juhannusneidot”.

 

Liminka (juna ei pysähdy asemalla)

Aamukasteiselle meluvallilla seisovat pyjama-asuiset tervehtijät. Toisella puolella rataa nähdään puolestaan shamaanin tervehdys.

Oulu (klo 05.14 -  05.19)

Oulussa silmänsä ummistaneiden matkustajien silmistä pyyhitään unihiekat mieskuoro Huutajien avustuksella. Huutajat ovat esiintyneet monenlaisissa paikoissa, mutta tuskin sentään Oulun asemalaiturilla klo 5.14 aamulla…

Kemi (klo 06.27 - 06.31)

Kemissä pörisee mopot, kun maailman suurin pappamopokerho Los Dementitos on vastaanottamassa Juhannusjunaa. Meteliä täydentää vanhojen traktoreiden kokoontumisajot. Rauhallisemmasta meiningistä pitäville on – sään salliessa –  nähtävillä maailman suurin paperivene!

Rovaniemi (klo 07.50)

Pitkä matka päättyy ennen aamukahdeksaa juhannuspäivänä Rovaniemelle. Lapin Martat ovat loihtineet asemalle aamiaista ja musiikista vastaavat pelimannit ja kolttasaamelainen leuddaaja. Tietysti paikalla on myös kesälomaansa viettävä joulupukki, joka toivottaa matkaajat tervetulleeksi napapiirille!

46 kommenttia

Aika ikävää, kun ei sitten pysähtynytkään Jyväskylän asemalla!! Olisi alunperin täytynyt kertoa mitä tapahtuu ja missä vaunussa!! Koska jälkeenpäin kerrottiin, että kuvaus tapahtuu vain yhdessä vaunussa ja muuten juna on ns normaali matkustusjuna!!

17:50 -18:20 Sidotaan Pasilan asemalla Honda Dominaattor Tukevasti matkaan KO: junaan päästäkseni "huuhtomaan "kultani" Jäämeressä Ja samalla välttyäkseni dosentti Rantalan väitteet että hajusteet pilaavat ihmisen "ominaishajut" (Iiro se ei ollut )??????????? :) PS: Saas nähdä ?Onko apua ? :)

Tiina kirjoitti:

Aika ikävää, kun ei sitten pysähtynytkään Jyväskylän asemalla!! Olisi alunperin täytynyt kertoa mitä tapahtuu ja missä vaunussa!! Koska jälkeenpäin kerrottiin, että kuvaus tapahtuu vain yhdessä vaunussa ja muuten juna on ns normaali matkustusjuna!!

Ei juna edes mene sieltä kautta.

Ohjelmasta on unohtunut Seinäjoen kaupunginhallituksen puhe aiheesta 'Kuntaliitosten vaikutus agraaritalouden tukipalkkioihin' ja kaupungin avaimen luovutus juhannusjunan konduktöörille..... :-)

anon kirjoitti:
Tiina kirjoitti:

Aika ikävää, kun ei sitten pysähtynytkään Jyväskylän asemalla!! Olisi alunperin täytynyt kertoa mitä tapahtuu ja missä vaunussa!! Koska jälkeenpäin kerrottiin, että kuvaus tapahtuu vain yhdessä vaunussa ja muuten juna on ns normaali matkustusjuna!!

Ei juna edes mene sieltä kautta.

Miksi se juna ei pysähdy Kurkijoella? Sanokaa sille Putinille, että Juhannusjuna ja muut pentoliinojunat pitää laittaa kulkemaan Kurkijoelle - JA HETI! Toivoopi 'Entinen kurkijokelainen'

Miksi Juhannusjuna ei esiinny Kemijärvelle saakka? Onhan siellä Kemijärvelläkin tapahtumia,
näytettävää, varsinkin kun ohjelma lähetetään Keski-Eurooppaan.
Junan pääteasema kun sattuu olemaan Kemijärvi ei Rovaniemi. Halutaanko tässä taas Kemijärvi
julistaa pannaan kuin joskus aiemmin!

Eniten jännitetään sitä, kuinka monta aggressiivista tai moukkamaista känniääliötä eksyy asemille.. Suomalaiset lapsijuopot (= alaikäiset päihtyneet suomalaiset) olisivat keskieurooppalaisille TV:n katsojille kauhistuttava ilmestys. :(

Bergen-junamatka ja Hurtigruten-laivamatka olivat nojatuolimatkailua parhaimmillaan. Ensi kerralla vastaava lähetys voitaisiin tehdä sisävesiristeilyllä Heinäveden reitiltä (Kuopio-Karvio-Heinävesi-Savonlinna) - tai junamatka järvi-Suomeen reitillä Helsinki-Mikkeli-Pieksämäki-Savonlinna-Punkaharju-Joensuu-Siilinjärvi-Kuopio!

Hitsi, olis saanu pysähtyä Jalasjärvelläki. Vaikkei tää ookkaa enää henkilöjunien virallinen pysäkki, niin kyllä tääläki asutahan. :) Tääläpäin pruukatahan sanua, notta poikekkaa ny ku kerran ohi ajeletta!

Karjalankunnaiten kautta sen junan olisi pitäisi kulkea, eikä mitään jonninjoutaa länsirannikkoa. Tampereesta nyt pyhumattakaan. Haiskahtaa demari junalta.

Maarianhaminan kautta se olisi pitänyt ajaa.Siellä sitä olisi ollut juhannuksen kunniaksi ihmeteltävää.

Nettivultanne: "Miltä sinusta kuulostaisi lähteä kaverisi kanssa 13 tunnin matkalle halki Suomen..."

Kuulkaapas rakkaat hesalaiset: onko todella niin, että "halki Suomen" on yhtä kuin matka Hesasta Rovaniemelle? Käsittääkseni Rovaniemi sijaitsee noin kaksi kolmasosan matkan verran Suomessa! Vielä on matkaa edessä Suomessa!

Miettikää todella, mitä höpisette "koko Suomesta"!

alku ainakin pettymys, olen katsonut kahteen kertaan norjalaisen tosi ihanan filmatun live-esityksen junamatkasta Bergebistä Osloon, kamera oli junan eli veturin katolla ja kuvat että maisemat oliva t tosi ihania, matka kesti n. 7 tuntia.

On se kumma. että Suomen Helsingistä tulee ohjelma ja musiikki on ihan jotain muuta kuin suomalaista juhannusmusiikkia, perinnettä kehiin!

Tosi tylsä alku! Kanava vaihtui klo 19.30.

Anonyymi kirjoitti:

Tosi tylsä alku! Kanava vaihtui klo 19.30.

Samoin.

Onhan tää nyt niin tyhmä, että pakko kattoo onko tää loppuun saakka yhtä tyhmä! Onks tää nyt suomalaista juhannuksen viettoa parhaimmillaan ja nuo jutut mistä haastatellaan...

Junan pääteaemahan on Kemijärvellä. Miksei ohjelmaa jatketa perille saakka?

kajjaanista sen ois pitöny lähetteee

...ja niin kun sitä odotettiin Juhannusjunaa Jyväskylään, läpi Keski-Suomen, se kun on niin kauneinta suomea !

Ohjelma on todella suuri pettymys. Lisänä nuo jorinat ja vanhat filmit kesken matkanteon.
Melkein itkettää ohjelman huonous. Tavallisia matkustavaisia ja heidän juttujaan ei ole kyllä kuultukaan.

Yöttömän yön seikkailussa on varmasti paljon mielenkiintoisia vaiheita, kun vain jaksaa yön yli valvoa!

Oltiin innokkaana Tikkurilassa vastassa koko 5-henkisen perheen voimalla, mukana myös Suomen lippu.
Meidän lisäksi oli iso joukko myös muita, mutta voi pahus kun olimme kaikki väärässä päässä.
Olimme kaikki junan alkupäässä ja sen takiai Tikkurilan asemakuvauksessa näytti siltä että kukaan ei ollut junaa vastassa. Voi pahus sentään kun joku olis ymmärtänyt ilmoittaa missä kohtaa junaa on se TV-vaunu, josta porukka tulee laiturille haastattelemaan. Nyt kaikille Tikkurilassa oleville jäi paha maku suuhun kun olimme runsain joukoin paikalla oikein rekvisiitan kanssa, mutta väärässä kohdassa.

Toivottavasti muut juhlijat tietävät että TV-vaunu on junan lopussa!
Käykää ihmeessä vilkuttamassa hymyiliville matkustajille.
Hieno idea, mutta toteutus kaipaisi hieman harkintaa informoinin suhteen: mitä ja missä.

Juhannusterveisin, Keravan Arska

Maisa K kirjoitti:

Ohjelma on todella suuri pettymys. Lisänä nuo jorinat ja vanhat filmit kesken matkanteon.
Melkein itkettää ohjelman huonous. Tavallisia matkustavaisia ja heidän juttujaan ei ole kyllä kuultukaan.

Samaa mieltä! Juontajien pitäisi liikkua joka vaunussa ja haastatella matkustajia, eikä vaan joitain harvoja ja valittuja.

Norjan tv:n vastaavassa ohjelmassa tosiaan kuvattiin junamatkaa koko aika, ilman "turhia" väliosia.
Missä muuten esiintyjät mainitaan? Vai onko tuo vaan taustamusiikkia? Sen näinkin kun Iiro soitti pianoa, mutta sen jälkeen joku nainen lauloi, ja sitten miesoopperalaulaja. Ketäs ne oli?

Arska Keravalta kirjoitti:

Oltiin innokkaana Tikkurilassa vastassa koko 5-henkisen perheen voimalla, mukana myös Suomen lippu.
Meidän lisäksi oli iso joukko myös muita, mutta voi pahus kun olimme kaikki väärässä päässä.
Olimme kaikki junan alkupäässä ja sen takiai Tikkurilan asemakuvauksessa näytti siltä että kukaan ei ollut junaa vastassa. Voi pahus sentään kun joku olis ymmärtänyt ilmoittaa missä kohtaa junaa on se TV-vaunu, josta porukka tulee laiturille haastattelemaan. Nyt kaikille Tikkurilassa oleville jäi paha maku suuhun kun olimme runsain joukoin paikalla oikein rekvisiitan kanssa, mutta väärässä kohdassa.

Toivottavasti muut juhlijat tietävät että TV-vaunu on junan lopussa!
Käykää ihmeessä vilkuttamassa hymyiliville matkustajille.
Hieno idea, mutta toteutus kaipaisi hieman harkintaa informoinin suhteen: mitä ja missä.

Juhannusterveisin, Keravan Arska

No voi harmi. Katselinkin että oli Tikkurilan asema tyhjä kun olittekin väärässä päässä laituria.

Ei ole Norjan tv:n junamatkan voittanutta.

Olen samaa mieltä kanssasi. Junanhan pitäisi mennä Kemijärvelle asti kun se on oikea päätepysäkki tälle junalle. Tässä taas sorsitaan kaunista kaupunkia, jolla olis annettavaa muuallekin maailmalle.

Elokuvaohjaaja taisia olla humalassa...

Täyyy sanoo, että parantunuthan tämä ohjelma on, musiikki on suomalaista ja Iiro on soittanut mahtavasti ja muutoinkin Iiron huumori ja haastattelutaito on hyvä-voisko kuitenkin olla nykyaikaisempia juttuja, etteivät luule tuolle maalimalla, että näin täällä Suomessa edelleen eletään! Hyvä Iiro!

Lauri Tähkän ja Antero Mertarannan visiitti Parkanon asemalle, hah hah haa MIKSI?!

No voi hyvää päivää. En jaksa edes murehtia millaisen suomikuvan tämä junamatka antaa, koska kukaan täyspäinen ei varmasti ohjelmaa katso ulkomailla. Eniten nauran tolle kummalliselle pakkomarimekkoilulle ja jollekkin Iittalan lautasille seinällä.

Huonoa mainosta VR:lle...ei oltu edes pesty ikkunoita, josta kuvattiin.

Oi mutsi mutsi kirjoitti:

No voi hyvää päivää. En jaksa edes murehtia millaisen suomikuvan tämä junamatka antaa, koska kukaan täyspäinen ei varmasti ohjelmaa katso ulkomailla. Eniten nauran tolle kummalliselle pakkomarimekkoilulle ja jollekkin Iittalan lautasille seinällä.

Olisiko kyseessä kaupallisten yhtiöisten sopimus Ylen kanssa... Ei kai kukaan voi luulla Suomesta lähetettävän mustavalkofilmiä sinne-sun-tänne! Ei, kyllä uskon suomalaisten (muidenkin kuin perusS) ylivertaiseen kaiken osaavuuteen. Siis tauko sinne ja meidän historia meille!!!

Todella kiva ohjelma! Ihmiset ovat iloisia, kesäyö on kaunis ja valo vaan lisääntyy mitä pohjoisemmaksi matka etenee. Tavallisia ihmisiä pitkin ja poikin. Osa haastatteluista mukavia kuunnella ja katsella, osan olisi voinut jättää väliin...

Mitä tätä kaunistelemaan hassu kansa kauniissa maassa ja pystytään silti pysymään AAA luokassa.HYVÄ ME!

Odotin TV:stä tulevan runsaasti mielenkiintoisia haastatteluja ja musiikkiesityksiä. Tuli pettymys. Historian havinat toteutettu ikävillä filminpätkillä. Eikö todellakaan ollut matkustajia tarjolla haastateltaviksi?

Ohjelma on kyllä tähän asti ollut todella tylsä, ei mitään verrattuna normaaliin yöjunaan Helsingistä lappiin... Lisäksi ärsyttää, koska ohjelmassa näkyvät vaunut eivät todellakaan ole VR:n normaaleja vaunuja, vaan mauttomasti täyteen iittalaa ja marimekkoa tungettua.

Anonyymi kirjoitti:

Tosi tylsä alku! Kanava vaihtui klo 19.30.

samaa mieltä.
vantaa oli tosi tylsä. olimme kattomassa juhannusjunaa.. miksei jo vantaa mainostanut itseään.. muutama hassu katsoja.
hämeenlinnalla tosi hieno esitys.. sitt kutsui nukkumatti kutsui.
jotenkin koko juna olisi pitänyt olla erilainen ja kuvattu kaikkea sielt sisältä.. parannusta ens kertaan

Arska Keravalta kirjoitti:

Oltiin innokkaana Tikkurilassa vastassa koko 5-henkisen perheen voimalla, mukana myös Suomen lippu.
Meidän lisäksi oli iso joukko myös muita, mutta voi pahus kun olimme kaikki väärässä päässä.
Olimme kaikki junan alkupäässä ja sen takiai Tikkurilan asemakuvauksessa näytti siltä että kukaan ei ollut junaa vastassa. Voi pahus sentään kun joku olis ymmärtänyt ilmoittaa missä kohtaa junaa on se TV-vaunu, josta porukka tulee laiturille haastattelemaan. Nyt kaikille Tikkurilassa oleville jäi paha maku suuhun kun olimme runsain joukoin paikalla oikein rekvisiitan kanssa, mutta väärässä kohdassa.

Toivottavasti muut juhlijat tietävät että TV-vaunu on junan lopussa!
Käykää ihmeessä vilkuttamassa hymyiliville matkustajille.
Hieno idea, mutta toteutus kaipaisi hieman harkintaa informoinin suhteen: mitä ja missä.

me olimme keskellä ja mun mielestä siel ei ollut kovin montaa ihmistä. siihen nähden ett on vantaa.
enemmän oli porukkaa esim. hämeenlinnassa.

ohjelma muuten kiva. mutta junan olisi pitänyt erottua muista junista.
tikkurilassa olisi voinut olla jotain ohjelmaa. aivan kova pettymys
Juhannusterveisin, Keravan Arska

Miksi Hämeenlinnan osuus ei näy YLE Areenassa. Sen kai pitäisi olla ekan jakson lopussa, mutta se jakso jää kesken. Me halutaan nähdä Hämeenlinnan osuus!

Päivi Kuusisto kirjoitti:

Miksi Hämeenlinnan osuus ei näy YLE Areenassa. Sen kai pitäisi olla ekan jakson lopussa, mutta se jakso jää kesken. Me halutaan nähdä Hämeenlinnan osuus!

Itsekin ihmettelin sitä Marimekko sekalaisuutta 3 erityyliä esillä ythäaikaa ja ne Iittalan Ultima Thulet...
Eniten KYLLÄ hävetti ne ikivanhat m/v Tietoiskut, kuka nyt Saksassa ja Ranskassa niitä katsoo, myös liian pitkät maisemannäytöt, pitkästyttävää... Miten radiossa täytettiin ylipitkät maisemaosuudet???

Tekniikkakin petti vähän väliä, kuulin Radio-ohelman sujuneen HIENOSTI.

Aivan ihanaa oli seurata Juhannusjunaa. Tunnelmassa pystyi olemaan mukana täysillä. Seuraavalla matkalla haluan olla mukana! :)

En kyllä jaksanut katsoa koko Juhannysyötä. Alun ja lopun sain hädin tuskin ja pitkin hampain
seurattua. Ketä Keski-Euroopassa kiinnostaa jonkun ihmisen elämänkerta, mitä tuli tehtyä nuo-
ruudessa. Enemmän maisemia, keromuksia maisemista. Hyvät tapahtumat Kemin ja Rovaniemen
asemilla. Vähän vähemmän löpinää, vähemmän juontajien itsensäesittämistä, enemmän kulttuuria ja
vaikkapa joka asemilta perinneruoka-katsaus tai jokin erikoisuus alueesta, enemmän maisemia ja kerrontaa maisemista, välillä olisi jokin jutustelu paikallaan, mutta ei koko ohjelma.
Suomi-kuva markkinointi ei pitäisi kohdistua itsensäkorostamiseen, se voi jopa ärsyttää Keski-
Euroopassa. Tällä tavalla ei voiteta ihmisiä puolelle, sanotaan vain; "ne hullut suomalaiset".
Valitettavasti ei vedä vertoja Norjan Hurtigrutenin ja junamatkan Bergen-Oslo ohjelmalle. Kun järjestätte
seuraavaa Juhannusjunaa, ottakaa neuvoista vaarin.

Olin Parkanon asemalla ihastelemassa.
Näin ainakin tumman komean miehen siellä.
Hamitaa etten edes morjestanut.

Silloinhan rata oli vielä avoinna Sallan Kelloselkään asti joten olisi voitu ajaa sinne vaikka,aivan päätepuskurille esim tupla-deevereillä (dv12) ja aggegaattivaunu(i)llu/a. Onneksi sinne liikennöi myöhemmin samana vuanna ennen radan sulkemista PoRhan-lättähattu.

Juhannusjuna

Juhannusjunan taivalsi huikean matkan läpi aurinkoisen Suomen. Matka oli juuri niin unohtumaton, kun osasimme etukäteen odottaa. Suuri kiitos matkustajille, vieraille, asemapaikkakunnille tulleille ihmisille ja katsojille!

Juhannusjuna Areenassa

Junan matkaa kartalla (kuvia)

Facebook

Twitter (#juhannusjuna)

Pysähdysasemat:

Helsinki klo 18.52
Pasila klo 18.57 - 19.00
Tikkurila klo 19.41 - 19.44
Riihimäki klo 20.19 -  20.22
Hämeenlinna klo 20.46 -  20.48
Tampere klo 21.38 -  22.11
Parkano klo 23.05 - 23.08
Seinäjoki klo 00.12 -  00.14
Kokkola klo 02.01 -  02.30
Ylivieska klo 03.38 -  03.40
Oulu klo 05.14 -  05.19
Kemi klo 06.27 - 06.31
Rovaniemi klo 07.50

Juhannusjuna on ainutkertainen matka ja samalla ohjelma tv:ssä, radiossa ja netissä. Sellaista ei tulla tekemään uudelleen. Ohjelma näkyy Suomen lisäksi klo 22.05 alkaen suorana myös Saksassa ja Ranskassa. Ja jälkilähetyksenä Norjassa.

Juhannusjunaan voi kuka tahansa ostaa lipun. Käyttämällä koodia "Juhannusjuna" saa makuupaikan noin puoleen hintaan. Katso tarkemmat ohjeet VR:n sivuilta. Ja jollet halua näkyä tv-ohjelmassa niin ohjelmien teko tapahtuu vain kahdessa vaunussa, joihin ei ole pakko mennä.

Matkan aikana junassa kuvataan matkustajia, henkilökuntaa ja kutsuttuja vieraita. Junareitin ulkopuolella seurataan juhannuksen erilaista viettoa: Pirkanmaan perinteinen juhannussauna, laskuvarjohyppääjien juhannus Alavuudella, rockfestivaali Kauhajoella, juhannus merellä Kokkolan edustalla ja eränkävijän juhannus Lapissa. Juhannusjunan junaemäntänä toimii Ella Kanninen ja matkustajia ravintolavaunussa viihdyttää Iiro Rantala.

Juhannusjuna on Ylen ja keskieurooppalaisen ARTE-kulttuurikanavan yhteinen hanke, jonka esikuvia ovat norjalaiset Bergensbanen ja Hurtigruten.  Ohjelmaa tullaan esittämään Suomen, Saksan ja Ranskan lisäksi ainakin Norjassa.