Virkkaa itsellesi kestoserpentiini

Virkattua serpentiiniäMinua on jo pitkään risonut se, että paperiserpentiini katkeaa niin helposti. Ratkaisuksi tähän, keksin eilen illalla alkaa virkata serpentiiniä. Muistin, kuinka ärsyttävästi virkkaus alkaa kiertää, kun yrittää tehdä suoraa, pitkää nauhaa. Siis täydellisesti tähän tarkoitukseen!

Ikiserpentiinin virkkaaminen on niinkin helppoa, että ei tarvitse kuin pyöritellä normaaleja ketjusilmukoita niin pitkälle kuin haluaa serpentiinin yltävän ja sitten, kun pituus miellyttää, eikun tulemaan takaisin päin alkuun. Ensimmäinen "kotiinpaluusilmukka" tehdään siis ensimmäiseen mahdolliseen silmään, joka tulee vastaan, kun lähdet palaamaan.

Virkattua serpentiiniä kukissaSerpentiinissäni on vain kaksi kerrosta. Käpertyminen alkaa jo heti alussa, mutta halutessasi voit auttaa sitä virkkaamalla paluukerroksella vähän tavallista löysempää. Itse kokeilin lisätä muutaman silmukankin sinne tänne, jotta nauha käpertyisi vähän vielä hanakammin.

KestoserpentiinikiekuroitaVihreä tekele on puuvillalankaa ja pinkki ja keltainen villla-alpakka-sekoitteita. Onnistuu siis monenlaisista. Virkkuukoukkuni koko oli 3,5. Koukku valitaan tietenkin langan paksuuden mukaan.

Virkattua serpentiiniä lampussaKestoserpentiini on pestävä, ekologinen, miellyttävä ja teille tyylitietoisille: juuri oikean värinen, kun valitsette värin itse. Serpentiiniä saa siis myös mustana!

Ainoa miinus tässä on nyt sitten se, että joku menee ja kiskaisee toisen kestoserpentiinistä, joka on kaulan ympärillä. Näen jo "Ethän vedä serpentiinistäni" -rintaneuloja teekkareiden haalareissa.

Rauhaa, ja hauskaa vappua kaikille vapun ja virkkauksen ystäville!

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

huumorivirkkaajan päiväkirja

Tanja Iikkanen on huumorivirkkaaja

Tanja Iikkanen on 37-vuotias toimistotyöläinen, joka päivisin naputtelee tietokonetta ja kokouspöydän reunaa ja iltaisin pitää lankoja käsissään, konkreettisesti - virkkaa elämää ja ilmiöitä. Huumorivirkkaajan päiväkirja on harrastajavirkkaajan iloitteluosasto!

Tanjaon

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä