577: UUSI VANHA MIES (viikko 38)

Pertti Mäkimaa - Jukka PuotilaPertti on ollut sairaalassa jo useita viikkoja, ja alkaa vihdoin osoittaa toipumisen merkkejä. Mäkimaat rientävät suurin odotuksin sairaalaan. Pertti on ajoittain tajuissaan, mutta tuntuu luulevan olevansa vuodessa 1984. Lääkärit eivät osaa arvioida, ovatko Pertin neurologiset vammat pysyviä.

Niina ottaa yllättäen sairaslomaa ja tahtoo lähteä perheensä kanssa äkkilähdöllä ulkomaille. Teemu ei ole ajatuksesta innoissaan. Niina pyytää Ainoa mukaansa, mutta tämäkään ei ehdi. Teemu on huolissaan Niinan jaksamisesta.

Arto saa harmikseen kuulla, että Lindan lakkiaiset on tarkoitus järjestää Inkerin uuden miehen hulppeassa Kulosaaren-asunnossa. Eeva ei tahdo lakkiaisia kotiinsa, eikä myöskään Inkeriä keittiöönsä hääräämään. Arto joutuu huomaamaan, että Eevan ajatukset ovat koko ajan vain Pertissä.

Mäkimaat ihmettelevät Pertin kuntoa. Hän ei tunne edes lapsiaan, joten Eeva ei uskalla näyttäytyä, ettei tämä järkyttyisi nähdessään vaimonsa vanhentuneen 30 vuotta. Mirja yrittää varovasti kertoa Pertille tosiasioita, mutta ilman tulosta.

Niina tunnustaa Ainolle olleensa rakastunut Pilkamaan, ja myöntää olevansa edelleen suremattomasta surusta sekaisin. Teemu ei vaadi Niinalta selityksiä, vaan ehdottaa, että Niina lähtisi matkalle yksin. Niina pakkaa laukkunsa ja lähtee Prahaan, jonne heidän oli Pilkaman kanssa tarkoitus mennä yhdessä. 

Emilin ja Erikan nuorta lempeä seuratessaan Eeva joutuu käsittelemään myös omia tunteitaan Perttiä kohtaan. Helpottaakseen syyllistä oloaan Eeva suostuu lopulta minkälaisiin lakkiaisjärjestelyihin Arto vain ikinä haluaa.

Karin järkyttyy tajutessaan, että Ninni on palaamassa takaisin Sudaniin, vaikka on asunut Karinin luona jo monta viikkoa. Karinille selviää, että Ninnillä ei ole Khartumissa odottamassa enää työtä eikä poikaystävää. Silti Ninni tahtoo lähteä.

Janne saa ensimmäistä kertaa uudet appivanhempansa kylään. Ilta sujuu leppoisasti, kunnes Ninni tulee selvittämään asioitaan Jannen kanssa. Ninni ei tahdo palata Afrikkaan ennen kuin Janne on hyväksynyt hänen anteeksipyyntönsä. Janne ajaa Ninnin pois. Aino päätyy lohduttamaan Ninniä, ja Janne huomaa yllättäen avautuvansa appivanhemmilleen menneisyytensä kipeistä ratkaisuista.

Karin yrittää selvittää totuutta Hanneksen Helsinkiin muutosta. Suoraan Hannekselta Karin ei sitä uskalla kysyä, vaan yrittää saada Teemua selvittämään asiaa puolestaan. Miranda palauttaa Karinin maan pinnalle ja käskee tätä elämään vain omaa elämäänsä. Lähdön hetkellä Ninni paljastaa Karinille, että Hannes oli kuin olikin itse maininnut mahdollisesta paluustaan.

Eeva uskaltaa vihdoin näyttäytyä Pertille. Nähdessään vaimonsa Pertti menee täysin lukkoon eikä reagoi enää mihinkään.

Asiasanat: 

0 kommenttia