579: VASTUU JA KUNNIA

Hannes Luotola (Risto Autio)Hannes valehtelee ajavansa rekallaan edelleen etelän ja Muonion väliä, mutta todellisuudessa hän asuu jo Helsingissä, karussa asuntolassa, kun muuhun ei ole varaa.

Maija ja Pertin lapset yrittävät järjestellä Pertin hoitovuoroja keskenään. Kun lapset tuntuvat olevan kovin kiireisiä, Maija tahtoo ottaa vastuun Pertin hoidosta itselleen. Myöskään hoidon tarpeesta ja laadusta ei päästä yksimielisyyteen. Janne on tyhjentänyt varmuuden vuoksi Pertin baarikaapin, minkä seurauksena Pertti lähtee keppeineen könkkäämään yksin konjakkiostoksille. Pertti saa asian hoidettua, mutta ei pääse enää kotiportaita ylös, vaan kaatuu, lyö päänsä ja joutuu takaisin sairaalaan tutkimuksiin. Lapset syyttelevät tilanteesta toisiaan.

Risto on turhautunut suhteeseensa Julian kanssa. Vaikka Ristolla on selvästi oikeitakin tunteita Juliaa kohtaan, hän ei saa niitä sanotuksi. Sen sijaan Risto yrittää tehdä Juliaa mustasukkaiseksi, mikä onnistuukin helposti, koska sormus sormessa hänellä on selvästi enemmän vientiä kuin koskaan aikaisemmin. Risto tunnustaa vihdoinkin Maurille, että kyse on vain lumeavioliitosta.

Janne yrittää saada selvää Lex Kallion tilanteesta. Juuson avustuksella käy ilmi, että firman tilanne on paljon huonompi kuin kukaan on tiennytkään. Pertin työkunto on kuitenkin kaikille arvoitus, eikä hän suostu antamaan Jannelle valtakirjaa asioidensa hoitamista varten.

Roope tekee kaikkensa saadakseen Tuijan piristymään. Hannan kehotuksesta hän ostaa Tuijalle viikoittaisen zumba-tunnin. Hanna lupaa hoitaa Lauri-vauvaa niiden aikana. Kommuunissa Tuija tulee tavanneeksi juuri uskontotieteen opinnot aloittaneen Narskun, ja heillä tuntuu olevan paljon puhuttavaa keskenään. Narskun kanssa juttelu tuntuu piristävän Tuijaa vieläkin enemmän kuin zumba.

Karin on innoissaan elämänsä uusista käänteistä. Hän on vakituisen työn lisäksi saanut poikansa takaisin, ja elämä hymyilee hänelle pitkästä aikaa. Ikäviä uutisia tulee kuitenkin Onni Partasen muodossa. Onnilla ja Anjalla menee niin huonosti, että Onni aikoo muuttaa yksin takaisin Helsinkiin, ja tarvitsee siis asuntonsa Karinilta takaisin, mahdollisimman pian.

Asiasanat: 

0 kommenttia