581: PATO MURTUU

Eeva (Lena Meriläinen)Janne selvittelee Ainon kanssa Pertin firman kuntoa, ja kauhukseen he huomaavat, että Lex Kallio on pahoissa veloissa ja täysin varaton. Ainon mielestä Pertin on tehtävä konkurssi välittömästi. Jannen ikävä velvollisuus on saada Pertti tajuamaan, että asia pitäisi vahinkojen minimoimiseksi hoitaa nopeasti. Pertti ei tahdo kuulla konkurssista sanaakaan, eikä suostu kirjoittamaan Jannelle valtakirjaa asioiden hoitamiseksi. Pertin työkunto on kaikille arvoitus, myös hänelle itselleen.

Maija ratkaisee Lex Kallion talousongelmat siirtämällä firman tilille suuren summan. Rahan syytäminen konkurssikypsään firmaan on kaikkien muiden mielestä järjetöntä, mutta Maija kuvittelee Pertin toipuvan työkuntoon tuossa tuokiossa. Janne yrittää saada ajatuksilleen tukea siskoiltaan, mutta he eivät tahdo sekaantua Pertin raha-asioihin.

Mauri vetää haalarit päälle ja heittäytyy opiskelijaelämän pyörteisiin Narskun kanssa.Mauria pyydetään valvomaan nuorempiaan alkoholinkäytössä, mutta joskus vahinko sattuu kokeneellekin.  

Eeva hoitaa Perttiä, ja yrittää vaivihkaa saada selville, muistaako Pertti mitään heidän keskinäisestä lähentymisestään ennen onnettomuutta. Pertti ei tunnu muistavan heidän olevan Eevan kanssa muuta kuin ystäviä. Kun Eeva tulee Jannen pyynnöstä puhumaan Pertille firman konkurssista, Pertti tunnustaa muistavansa enemmänkin. Pato murtuu vihdoin, ja Pertti ja Eeva päätyvät sänkyyn.

Julia saa viranomaisilta kutsun haastatteluun, ja Ristokin joutuu harmikseen samaan liemeen. He yrittävät valmentaa toisiaan, jotta osaisivat vastata samoihin kysymyksiin täsmälleen samalla tavalla. Suhteen intiimistä puolesta puhuminen on kuitenkin Ristolle vaikeaa. Mauri ja Monika tekevät parhaansa auttaakseen nuortaparia ahdingossa. Haastattelu tuntuu sujuvan hyvin, mutta järkytyksekseen Julia saa heti uuden kutsun, koska viranomaiset ovat sittenkin huomanneet tilanteessa jotain epäselvyyksiä.

Maija pitää pienimuotoiset juhlat ystävilleen Elsi-romaanin ilmestymisen kunniaksi. Hänen suureksi pettymyksekseen valtakunnan päälehdessä ei ole romaanista arvostelua, eikä juuri missään muussakaan lehdessä. Kirja ei tunnu kiinnostavan ketään, ja sitä pidetään keksittynä. Maija sisuuntuu ja aloittaa sittenkin vielä uuden romaanin, joka kertoo tällä kertaa Pertistä.

Juuso esittää laskelmansa, paljonko rahaa Pertin firman pelastamiseen tarvittaisiin. Janne valmistautuu ottamaan lainaa omiin nimiinsä, ja palauttaa Maijan tilille tämän firmalle lainaamat rahat. Janne löytää kuitenkin paperin, johon Pertti on yrittänyt harjoitella nimikirjoitustaan. Harakanvarpaat nähdessään Janne, ja lopulta Maijakin, joutuu tajuamaan, että Pertti ei tule enää työkykyiseksi.

Asiasanat: 

0 kommenttia