584: HAASTE

Teemu ja Niina (Ville Keskilä ja Ria Kataja)Niinan työtilanne on yhä monimutkaisempi. Yllätysraskaus tekee Shanghaihin lähdön mahdottomaksi, mutta hänen esimiehensä tyrmää vanhaan työhön jäämisen. Niina yrittää selvitellä mahdollisuuksiaan, ja joutuu lopulta puolittain tunnustamaan tilanteensa Marleenalle. Marleenaa ei naisten välinen solidaarisuus kiinnosta, vaan hän ilmoittaa, että Niinan vanha paikka on jo täytetty. Vastoinkäymisistä huolimatta Teemulla ja Niinalla menee paremmin kuin pitkään aikaan.

Julia aloittaa työt Lauran kukkakaupassa. Laura huomaa, että Riston ja Julian välit eivät ole aivan sellaiset kuin pitäisi. Julia saa viranomaisilta tiedon, että hänen hakemuksensa on hylätty. Julian on lähdettävä Suomesta. Tieto saa vihdoin Riston näyttämään todelliset tunteensa Julialle. He viettävät ensimmäisen kerran yön samassa sängyssä. Risto vannoo pitävänsä Juliasta huolta, tapahtui mitä tahansa.

Karin tajuaa, että koska hän on kieltänyt Hannesta näkemästä Timo-Veliä, ei myöskään poika näe koskaan isäänsä. Karin joutuu tarkistamaan asennettaan. Hannes juo edelleen. Mauri kieltäytyy tarjoilemasta hänelle, ja yrittää puhua järkeä, mutta turhaan. Mauri kuitenkin kertoo Karinille Hanneksen asumistilanteesta. Yhdessä Karin ja Timo-Veli hakevat isän asuntolasta kotiin.

Tuija on heittäytynyt täysillä salasuhteeseen Narskun kanssa. Roope ei epäile mitään, vaan on tyytyväinen, koska zumbatunnit näyttävät tekevän Tuijalle hyvää. Narskua kuitenkin suhde ahdistaa, ja hän yrittää ottaa Tuijaan etäisyyttä. Narsku saa Mirjalta kuulla Tuijaa vaivanneesta ahdistuksesta, ja tajuaa olevansa itse lääke siihen. Narsku päättää auttaa Tuijaa jatkamalla suhdetta.

Maija on antanut uuden haastattelun Elsi-kirjansa tiimoilta paikallislehteen. Saadakseen asialleen huomiota hän on antanut ymmärtää, että kyseessä ei todellisuudessa ollutkaan itsemurhan avustaminen, kuten romaanissa kerrotaan, vaan aktiivinen eutanasia, joka on rikos. Vastoin Maijan odotuksia Pertti ei ole ollenkaan vihainen, vaan kiittää äitiään rohkeudesta. Yhtäkkiä kaikki viestimet ovat Maijasta ja kirjasta kiinnostuneita, ja hän saa huomata panneensa alulle jotain, jonka lopettaminen ei ole enää hänen omissa käsissään. Kaiken lisäksi Maija saa kutsun saapua kuultavaksi poliisiasemalle. 

Pertti yrittää ottaa kolmiodraaman puheeksi Arton kanssa. Ystävyys tuntuu olevan mennyttä. Perttiä ärsyttää, että Arto tuntuu suhtautuvan häneen kuin vihannekseen, joka ei ole vastuussa teoistaan. Arton mielestä Eevan täytyy päättää itse, kenen kanssa hän tahtoo elämäänsä jatkaa. Asiaa mietittyään Pertti ilmoittaa Artolle päättäneensä taistella Eevasta.

Asiasanat: 

0 kommenttia