Yle TV1 Kotikatu - tarina Suomesta

Syksy 2012 on Kotikadun viimeinen syksy
Yle TV1:n Kotikadun viimeiset jaksot alkavat syyskuun 20. päivä. Kotikatulaisten elämä jatkuu syksyn alussa onnettomuuden varjossa. Pertti makaa sairaalassa eikä hänen perheensä tiedä hänen lopullisesta kohtalostaan vielä mitään. Eeva joutuu kohtaamaan itsensä ja suhteensa rakkauteen. Laura, Janne ja Mirja yrittävät rakentaa itselleen toimivaa arkea, kukin omalla tavallaan. Niina on menettänyt elämänsä suuren rakkauden ja arki jatkuu uusine haasteineen. Karinille syksy on armollinen, ja hän saa elämänsä vihdoin raiteilleen. Mutta miten käy Hanneksen? Riston ja Julian liittoa koetellaan eri tavoin ja Tuijalle kotirouvana olo Espoossa osoittautuu rooliksi, johon hän ei tahdo mahtua ja josta hän yrittää päästä vapaaksi kohtalokkain seurauksin.

Kotikatu on seitsemäntoista vuoden ajan piirtänyt kuvaa Suomesta. Maamme rakentuu ihmisten arjesta, heidän valinnoistaan, ja tavastaan elää toistensa kanssa. Ihmisten arki heijastaa samalla myös Suomen henkistä ja taloudellista tilaa. Kun Kotikatu alkoi, Suomi oli tuore EU:n jäsen. Nyt olemme tilanteessa, jossa EU, ja sen myötä myös Suomi, elää voimakasta murrosvaihetta. Myös tämä asia heijastuu syksyllä Kotikadun rakastettujen hahmojen elämänvalintoihin ja arkeen. Kotikatu on, paitsi tarina Luotoloista ja Mäkimaista, myös tarina Suomesta. Loppuun asti.

Kotikatu päättyy joulukuun 8. päivänä 2012. Kun sarja sanoo hyvästit katsojilleen, sitä on tehty kaikkiaan 17,5 tuotantovuotta ja sarjan jaksoja on nähty kaikkiaan 588 viikkoa. Kotikatu on jatkunut pidempään kuin yksikään muu kotimainen draamasarja. Sarjan ideoivat lähes parikymmentä vuotta sitten Kari Kyrönseppä ja Hannu Kahakorpi. Kahakorpi myös tuotti sarjaa pitkään. Nyt sarjan tuottaja on Marina Meinander.

Kotikadun näyttelijät
Sarjassa on vakituinen rooli noin 20 näyttelijällä, heistä yhdeksän on ollut mukana sarjan alusta asti.
Kotikadulla alusta asti mukana olleet näyttelijät ovat Lena Meriläinen (Eeva Mäkimaa os. Virtanen), Jukka Puotila (Pertti Mäkimaa), Pirjo Lankinen (Laura Mäkimaa), Misa Nirhamo (Janne Mäkimaa), Inka Kallén (Mirja Mäkimaa), Tiina Rinne (Maija Mäkimaa, Pertin äiti), Anitta Niemi (Karin Luotola), Risto Autio (Hannes Luotola) ja Ville Keskilä (Teemu Luotola).

yle.fi/kotikatu
Syksy 2012 on Kotikadun viimeinen syksy  - tässä uudessa blogissa tekijät muistelevat, dokumentoivat, pohtivat, haaveilevat tai vaihtavat ajatuksia sarjasta, sen henkilöistä, tekemisestä, vaiheista ja aiheista. Olet tervetullut viettämään Kotikadun viimeistä syksyä kanssamme osoitteessa yle.fi/kotikatuRisto (Ilkka Heiskanen) ja Julia (Elena Spirina)

3 kommenttia

Olen asunut Pariisissa ja nyt Kanadassa yli kymmenen vuotta. Kotikatu on ollut tarkea linkki Suomeen... ja ainoa sarja jota voi katsoa Suomen ulkopuolelta. Sen loppuminen tuntuu... haikealta.

Susa
Be Inspired!
www.makinen.fr/susa/wordpress

Surullista, mutta kaikki loppuu aikanaan.

Kotikadun kuluneiden vuosien ikimuistoisia kohtauksia voi katsella Elävässä arkistossa:
http://yle.fi/elavaarkisto/haku/#/toimituksen%20koostama/Kotikatu