583: TUNNUSTUS

Aino (Vera Kiiskinen)Pertti ja Eeva tekevät parhaansa pitääkseen suhteensa salassa. Eevan omatunto kuitenkin soimaa, ja kotona on vaikeaa. Arto on innoissaan päätettyään palkata toimistolle työntekijän, jotta hänellä jäisi enemmän aikaa perheelle, ja varsinkin Eevalle. Eeva ajelehtii epätoivoisena kahden miehen välissä, kunnes vihdoin uskaltaa tehdä sen, mikä on joka tapauksessa väistämätöntä. Eeva tunnustaa Artolle kaiken.

Janne yrittää vielä kerran saada Pertin taivuteltua tekemään hallittu konkurssi, mutta turhaan. Pertin taloudellinen tilanne on niin huono, että hän joutuu jopa vetäytymään sponsorointilupauksestaan, jonka on aikoinaan Jarkolle antanut. Jarkko ahdistuu ja melkein jo kadottaa motivaationsa, mutta Laura onnistuu valamaan poikaansa uutta rohkeutta. Laura tahtoo taistella Jarkon lätkäunelman puolesta viimeiseen asti.

Janne purkaa Pertin aiheuttamaa pahaa oloaan Marttiin, mistä aiheutuu riitaa Ainon kanssa. Aino tahtoo vielä syntymättömälle lapselleen isän, joka rakastaa lastaan ehdoitta. Janne joutuu pyytämään molemmilta anteeksi ja myöntämään, että Aino on jälleen kerran oikeassa. Janne hämmästyy iloisesti, kun Aino kertoo olevansa raskaana.

Artolla on vaikeuksia käsitellä Eevan tunnustusta. Tulevaisuus tuntuu olevan yhtäkkiä kokonaan auki. Arto ei saa Perttiä kiinni, joten tulee kertoneeksi tapahtuneesta Lauralle. 

Niinalle selviää töissä, että hänen uusi esimiehensä Marleena tahtoo Niinan pois jaloistaan. Kieltäytyminen Kiinaan muutosta ei tunnu mahdolliselta. Yllättäen Niina saa kuitenkin kuulla olevansa raskaana, ja koko elämä ottaa jälleen uuden suunnan. Niina ja Aino kertovat molemmat toisilleen odottavansa perheenlisäystä. Teemu on vauvauutisesta ikionnellinen.

Eeva ei pysty kertomaan Artolle syytä tapahtuneeseen, eikä hän tiedä, mitä hänen pitäisi tehdä. Arto ei kuitenkaan tahdo ajaa Eevaa pois luotaan, vaan on valmis antamaan anteeksi, jos saa pitää Eevan itsellään. 

Timo-Veli ikävöi Piritaa. Hannes joutuu tunnustamaan Karinille valehdelleensa Timo-Velin ja Piritan suhteesta. Todellisuudessa Hannes ja Timo-Veli on heitetty ulos, eikä heillä ole Jerisjärvelle enää asiaa. Hannes ei kuitenkaan kehtaa kertoa Karinille asuvansa asuntolassa.

Karin näkee Timo-Velin jalassa suuren leikkausarven, ja pakottaa Hanneksen kertomaan, mistä se on tullut. Hannes tunnustaa joutuneensa muutama vuosi sitten moottorikelkkaonnettomuuteen Timo-Velin kanssa. Hannes myöntää olleensa humalassa. Karin ajaa Hanneksen ulos elämästään, eikä aio antaa tämän nähdä Timo-Veliä enää koskaan.

Asiasanat: 

0 kommenttia