580: KIINALAINEN JUTTU

Mirja Mäkimää (Inka Kallén)Teemu saa syyn huolestua, kun hänen ovelleen ilmestyy kiinalaisia vieraita, jotka etsivät Niinaa. Teemu epäilee, että Niina ei ole taaskaan kertonut hänelle kaikkea työhönsä ja työmatkoihinsa liittyvää. Teemu järkyttyy pahanpäiväisesti, kun Niina ilmoittaa, että hänelle on tarjottu loistavaa pestiä Shanghaista. Komennus IPF:n Aasian yksikköön kestäisi kolme vuotta.
 
Mirja on saanut päähänsä yrittää tavoitella jälleen Mikkistä. Mikkis suhtautuu Mirjaan kuitenkin epäilevästi, koska on joutunut pettymään tämän kanssa niin monta kertaa ennenkin. Hanna ei pysty ymmärtämään, mitä Mirja taas yhtäkkiä Mikkiksessä näkee. Hannan mielestä lähentymisen kaipuu johtuu vain Mirjan viime aikoina kokemista järkytyksistä ja turvattomuuden tunteesta.
 
Narsku avautuu Tuijalle naishuolistaan, ja Tuija lainaa Narskulle tenttikirjoja.  Tuija ja Narsku viihtyvät entistä paremmin toistensa seurassa, ehkä jopa liian hyvin. Narskulle tilanne alkaa käydä jo hiukan hämmentäväksi.
 
Laura tuntee itsensä yksinäiseksi, kun lapsillakaan ei tunnu olevan aikaa hänelle. Yllättävää helpotusta asiaan tuo Julia, joka on ystävystynyt Lauran kanssa. Risto alkaa jo vaistomaisesti pelätä, että kyse on muustakin kuin ystävyydestä.
 
Karin kääntyy asuntoahdingossaan Hanneksen puoleen. Hannes lupaa maksaa Karinille Timo-Velin elatuksesta aiheutuvia kuluja, mikä kuitenkin romuttaa hänen omat asuntohaaveensa.
 
Mirja onnistuu saamaan Mikkiksen jälleen sänkyynsä. Hanna ei ole tilanteeseen tyytyväinen ja näyttää sen myös. Mirja ymmärtää, että Hannan käytös johtuu siitä, että tämä pelkää jäävänsä lopulta kokonaan yksin kommuuniin.  
 
Niina yrittää saada Teemun keskustelemaan kanssaan Kiinan-komennuksesta avoimin mielin. Teemulle asia on vaikea. Niina on kuitenkin pelottavan tosissaan. Hän jopa tarjoaa Teemun tietämättä perheen asuntoa vuokrattavaksi Karinille. Teemu yrittää sopia syntyneen riidan, mutta Niina ilmoittaa, että hän lähtee Kiinaan Viljan kanssa, tarvittaessa vaikka ilman Teemua.

Asiasanat: 

0 kommenttia