578: PALUU TULEVAISUUTEEN

Risto ja Julia menevät naimisiin maistraatissa Hanneksen ja Maurin todistaessa. Mauri ei kuitenkaan tiedä liiton todellista luonnetta. Riston suureksi yllätykseksi Julian poikaystävä Pasha saapuu Helsinkiin Juliaa tapaamaan. Risto majoittaa mustasukkaisen Pashan luokseen, ja herrasmiehenä jättää tämän yöksi kahden Julian kanssa lähtien itse nukkumaan hääyötään Maurin sohvalle. Risto joutuu ponnistelemaan ollakseen näyttämättä todellisia tunteitaan Juliaa kohtaan.

Pertti on Eevan tapaamisen jäljiltä lähes katatonisessa tilassa, eikä kukaan saa häneen yhteyttä. Sitkeän yrittämisen jälkeen Maija saa Pertin sentään syömään. Laura tulee lapsineen sairaalaan käymään, ja Kerttu keksii ehdottaa, että Pertille pitäisi antaa peili, että tämä näkisi itsensä ja tajuaisi ajan kuluneen. Mirja antaa isälleen peilin, millä on kuin onkin positiivinen vaikutus Perttiin, joka alkaa hitaasti mutta varmasti palata tähän päivään.

Mirja tapaa pitkästä aikaa Oton, joka on turhaan odotellut Mirjan soittoa. Mirja yrittää lähestyä Ottoa fyysisesti, mutta Otto menee yllättäen puihin, ja Mirja luulee edenneensä liian nopeasti. Sivukirjaston tiskillä Mirja törmää yllättäen Oton isään, jonka tämä on väittänyt kuolleen. Mirjan epäilykset heräävät.
Maurin lakkiaispäivä koittaa viimein. Hän on järjestänyt juhlat ainoastaan kahdelle vieraalle, mutta ei suotu kertomaan edes Monikalle, keitä on kutsunut. Monikan hämmästys on suuri, kun juhlimaan ilmestyvät Malalai ja Ada. Maurin mielestä kunnia kuuluu ainoastaan tytöille, koska he alun perin Maurin lukioon ilmoittivat. Mauri puolestaan hämmästyy, kun selviää, että tytöt ovat ylioppilaslahjaksi ilmoittaneet Maurin opiskelemaan uskontotiedettä.

Julia yrittää selvittää hankalaa tilannettaan kahden miehen välissä. Risto tajuaa, että Julia on toiminut ankkurinaisena tarkoituksenaan saada aikanaan myös Pasha Suomeen. Julia joutuu kuitenkin tunnustamaan tunteidensa Pashaa kohtaa muuttuneen. Raivostunut Pasha vie Julian passin, mutta Risto ottaa sen takaisin ja lähettää Pashan sinne mistä tämä tulikin, Valko-Venäjälle.

Mirja ihmettelee, miksi Otto valehteli hänelle isästään. Oton selitykset ovat hataria. Mirja vakoilee Ottoa, ja kauhukseen tajuaa, että juuri Otto on se stalkkeri, joka on häntä pitkään vainonnut. Mirja ei kuitenkaan suutu Otolle, vaan yrittää ohjata hänen hoitoon.

Pertti alkaa vähitellen tajuta oman tilanteensa, ja on syystäkin huolissaan. Mirjan kanssa hän yrittää pohtia, miksi palasi mielessään 80-luvulle asti. Pertti joutuu myöntämään, että hänen elämänsä ei mennytkään ihan niin kuin hän nuorempana kuvitteli.

Kesän mentyä Pertti pääsee vihdoin sairaalasta kotiin, mutta ei ole tyytyväinen perheensä tekemiin järjestelyihin. Mäkimaat saavat huomata, että Pertti ei ole aivovammansa myötä muuttunut ainakaan helpommaksi ihmiseksi.


Asiasanat: 

1 kommentti

Olen ollut todella tyytäväinen tämän syksyn kotikadun alkamiseen ja siihen kuinka hienosti ovat käsikirjoittajat syventyneet varsinkin Pertin rooliin kun sairastui ja kun oli vuodessa 1984 tuli väksin mieleen kaikki ne muistot sieltä kauka. Lisäksi on upeaa nähdä sarjassa joka pian loppuu niitä näyttelijöitä jotka olleet mukana vuosia tekmässä sarjaa se on ollut niin psoitiivinen yllätys kiitos Odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi tapahtuu sillä juoni on saatu todella kiinnostaksi uudelleen todella :KIITOS koko tiimille