588: Tervetuloa Kotikadulle

Pertti (Jukka Puotila) ja Eeva (Lena Meriläinen)Teemu ja Niina valmistautuvat lähtemään Shanghaihin, ja jättävät molemmat jäähyväiset työpaikoilleen. Niinan pahimmat aavistukset käyvät toteen, kun käy ilmi, että kiinalaiset ovat jostain saaneet tiedon Niinan raskaudesta. Niinan suureksi hämmästykseksi hänen uudet työnantajansa ovat kuitenkin uutisesta vain iloisia. Niinalle luvataan ruhtinaallinen yhden viikon äitiysloma.

Mäkimaiden lapset päättävät järjestää vanhemmilleen yllätysjuhlat Pertin eläkkeellelähdön kunniaksi. Eeva ja Pertti valmistavat kuitenkin jälkikasvulleen vastayllätyksen: tilaisuus muuttuu hääjuhlaksi, ja Janne pakotetaan vihkimään vanhempansa kapakan tiskin ääressä. Eeva ja Pertti saavat toisensa, jo toisen kerran.

Jarkko saa elämänsä tilaisuuden, kun hän pääsee pelaamaan ensimmäisen liigaottelunsa. Koko suku katsoo ylpeänä peliä tv:stä, mutta Jarkko ei ole suoritukseensa tyytyväinen, koska matsi hävittiin. Jarkon ja Lauran päivän pelastaa kuitenkin yllättävä yhteydenotto maajoukkueen taholta.

Luotolat tekevät kiireesti viime hetken valmisteluja lähtöä varten. Uuden mutkan matkaan tuo Aleksi, joka on jälleen lähtenyt kotoaan karkuun, koska ei tahdo muuttaa Kajaaniin äitinsä uuden miehen mukana. Teemu yrittää puhua Karinin ottamaan vastuun Aleksista, mutta Karin ei suostu, koska pelkää Timo-Velin voivan saada huonoja vaikutteita.

Karin ymmärtää, että ainoa ratkaisu Hanneksen alkoholiongelmaan voisi olla, että tämä saisi vastuulleen jonkun vieläkin heikomman. Aleksi päätetään sijoittaa toistaiseksi asumaan Hanneksen luokse. Hannes ottaa uuden haasteen vastaan kiitollisena ja nöyränä.

Eeva on edelleen huolissaan Artosta, ja käy varmuuden vuoksi varastamassa tämän metsästyskiväärin. Artolla on kuitenkin jo valmiit suunnitelmat tulevaisuuttaan varten, ja Eeva joutuu häpeämään turhia pelkojaan. Eeva palauttaa Artolle tämän asunnon avaimen, ja Arto suuntaa kulkunsa kohti suurta ja mahtavaa Venäjää.

Vasta lentokentällä Niina kertoo Teemulle uutisen, jonka jo Karin ja Ainokin tietävät: Niina odottaa kaksosia. Luotolat viettävät itsenäisyyspäiväillan lentokoneessa, samalla kun kaikki muut sytyttävät ikkunalaudoilleen perinteiset kynttilät, myös Luotoloiden entisen kodin uudet asukkaat.

Elämä kotikadulla jatkuu.

Asiasanat: 

1 kommentti

Maternity leave in China is presently 98 days. Pls check facts before you portait another country in an unfavourable light!