586: ONNEN HINTA

Tuija ja Roope (Laura Malmivaara ja Janne Virtanen)Teemu ja Niina joutuvat Viljan päiväkotitehtävän kautta pohtimaan omaa onnellisuuttaan. Niina on vaarassa jäädä kokonaan työttömäksi raskautensa takia. Töissä Marleena ilmoittaa Niinalle suoraan, että ei tahdo häntä alaisekseen, koska Niinalla on ollut suhde edellisen esimiehensä kanssa. Teemu tekee päätöksen, että Shanghaihin lähdetään joka tapauksessa, kävi miten kävi.

Niina ja Teemu kertovat Karinille Niinan raskaudesta, mutta eivät henno kertoa, että ovat siitä huolimatta lähdössä Kiinaan.

Aino on huolissaan vauvansa terveydestä, vaikka mitään syytä ei olekaan. Janne alkaa jo kyllästyä Ainon vakuutteluun, että lapsi on tavalla tai toisella vammainen. Janne joutuu kuitenkin tajuamaan, että pelko on todellista, ja että hänen ainoa tehtävänsä on Ainon tukeminen.

Karin olettaa Hanneksen muuttavan mukana uuteen asuntoon Arabiaan, mutta Hannes taas luulee automaattisesti, ettei ole tervetullut. Hannes yrittää ratkaista ongelmaansa itse. Hän ei kuitenkaan suostu ottamaan rahaa Teemulta. Karin pyytää lopulta Hannesta muuttamaan kanssaan asumaan, ainakin väliaikaisesti, mutta juuri samaan aikaan Eeva onkin löytänyt Hannekselle oman asunnon, johon tällä on varaa.  

Tuija ilmoittaa Roopelle pettäneensä tätä. Roope on järkyttynyt ja yllätetty. Nopeasti hän saa selville, että kyse on Narskusta, ja antaa nyrkkinsä puhua. Narsku ei yritäkään kieltää syyllisyyttään, mutta tahtoo tehdä Roopelle selväksi, että Tuija voi huonosti ja tarvitsee apua. Tuija yrittää saada lähetteen psykiatriseen hoitoon, mutta joutuu tyytymään mielialalääkkeisiin. Roope ymmärtää, että tärkeintä on hoitaa Tuija kuntoon.

Arto ja Eeva valmistelevat innoissaan Kalifornian-matkaansa. Maija taas on huolissaan Pertistä, ja tuo Maj-Brittin hänen seurakseen. Maijan suunnitelma toimii, ja Pertti ja Maj-Britt löytävät nopeasti yhteisen sävelen. Eeva ja Arto tulevat hyvästelemään Perttiä, ja löytävät hämmästyksekseen Maj-Brittin Pertin sängystä.

Kun lentokentälle lähdön hetki koittaa, Eeva ei pysty enää teeskentelemään, vaan hyppää ulos taksista ja juoksee takaisin, Pertin syliin. Arto lähtee Kaliforniaan yksin.

Asiasanat: 

1 kommentti

Hei, voitteko lisätä juoniselostepakettiin myös pilottijakson?