yle.fiTyölki ellää, sanoo tuhannen laulun mies

Julkaistu La, 06/02/2010 - 08:32
  • Kuunkuiskaajat Osloon (Kuva: YLE)
  • Suomea Euroviisuihin edustamaan lähtevän Kuunkuiskaajien kappale "Työlki ellää" on laulaja-lauluntekijä Timo Kiiskisen käsialaa. Kiiskinen otti osaa Euroviisuihin vasta nyt ensimmäistä kertaa, vaikka musiikkiuraa on takana parikymmentä vuotta.

Timo Kiiskinen on tehnyt Kuunkuiskaajien kanssa yhteistyötä jo jonkin aikaa. Naisten uudelle levylle heinolalainen on rustannut sanoituksia ja sävellyksiä. - Mulla on ollut ilo tehdä biisejä heidän kanssaan, Kiiskinen toteaa.

Kiiskinen pitää "Työlki ellää" kappaletta nykyaikaisena kansalauluna. Lauluntekijä ei pidä huonona asiana, että biisi muistuttaa perinteisiä suomalaisia kansanlauluja. - Sen on tarkoituskin olla suomalainen kansalaulu. Jollain tavalla se sopii tähän päivään eikä se mielestäni kuullosta mitenkään vanhalta. Toivoisin, että Euroviisuissa tuotaisiin esiin enemmän sitä kansallista identiteettiä.

Rima korkealle ja siitä ali

Hittibiisin tekeminen on vaikeaa ja sen tietää myös Kiiskinen. Mittatilauskappaleen säveltäminen nopealla aikataululla aina ei järjesty vaikka Kiiskinen on rustannut kipaleita runsaasti. - Välillä se onnistuu. Laulun tekeminen mun mielestä sellaista nousuvesi-laskuvesi hommaa, että jos sattuu olemaan nousuvesi, niin silloin se onnistuu.

Kiiskinen asettaa itselleen suuria vaatimuksia sävellysten suhteen. Lauluntekijän mukaan taiteen tekemisessä ei kuitenkaan aina saavuta sitä mitä yrittää tehdä. - Sen takia sen haluaa aina tehdä uudestaan. Karjalaisen Jukka sanoi joskus hyvin, että rima kannattaa laittaa korkealle ja sitten mennä siitä ali. Työlkil ellää, mutta kaupal rikastuu

Harva suomalainen musiikintekijä pystyy elättämään itsensä musiikilla. Monen muusikon lompakko karttuu lähinnä vain kovalla keikkailulla. - Mulla on tilanne on ihan hyvä. Teen paljon kappaleita esimerkiksi Kari Tapiolle ja Vesa-Matti Loirille eli isoille tähdille, joista ihmiset tykkää. Mä saan keikkailla silloin kun mä haluan, Kiiskinen toteaa.

Uusia lauluntekijöitä ja muusikoita Kiiskinen kannustaa tekemään kovasti töitä uran eteen. Menestyminen ei Kiiskisen mielestä saa olla syy musiikin tekemiseen. - Kirjoittaa biisi lisää ja keikkailee. Sen pitää riittää, että saa tehdä sitä työtä. Ei se menestyminen ole asia minkä takia tätä tehdään.

YLE Lahti

Kommentit

Hei AnonyymiTietävä

Hei AnonyymiTietävä oraakkeli: Viisut on toukokuussa!
Ja jos sulla olisi vähänkin musiikillisia taipumuksia,niin havaitsisit vissin eron Jasminen ja Kuunkuiskaajien kappaleiden välillä. Alkaa pikku hiljaa väsyttämään toi vertailu Jasminen ja Kuunkuiskaajien välillä. Samaa vain on se,että laulajat ovat naispuolisia kummassakin!

Mä kun luulin et jasminea

Mä kun luulin et jasminea pahempaa vaihtoehtoa ei oo mut erehdyin.Onnittelut jo etukäteen viimesestä sijoituksesta!

Ei yhtää niin kuin viime

Ei yhtää niin kuin viime vuoden voittaja!
Samoja soittimia käytetään paljon,höh!
Susanin soittama haitari on tässä pääosassa enemmänkin kuin viulu.
Go, Kuunkuiskaajat! Show them all!!!!

Kuunkuiskaajat kopio viime

Kuunkuiskaajat kopio viime vuoden voittajasta eli Alexander Rybakista semmosta viulun vingutusta ja typeriä miehiä pistetty taakse pomppimaan oliko järkeä! Heli Kajo tai Nina Lassanderkin olisivat olleet parempia ehdokkaita Norjaan kun tämä... Näettepä että tällä lailla suomalaiset häviävät jo ensimmäisen semifinaalin.!!!!!!!!! Kuunkuiskaajat sucks!!!!!

Mikä ettei?

Mikä ettei? Eloveenakansaahan me lähinnä ollaan!
Pääasia kuitenkin ettei Jukolan veljeksiä lähetetty sinne öykkäröimään.
Sitäpaitsi Eloveena tytöt ovat ihan hyviä kun laulukin on reipas tempoinen kipale!

Eloveenatyylillä Suomi

Eloveenatyylillä Suomi menee sitten tänä vuonna. Semeissä se nähdään loppuuko lento lyhyeen.

Pahimmista viisuista joku

Pahimmista viisuista joku puhui....
Pahin viisu ikinä,siis ikinä on Eläkeläisten humppa nytkytys!
Onneksi suurempi osa kansasta oli maulla ja musiikki tajulla varustettua joukkoa ja se hirvitys jäi rannalle kirkkaasti. Mutta,että se edes pääsi tyrkylle oli jo uskomaton mokaus.

Eräs täällä mainitsi

Eräs täällä mainitsi Kuunkuiskaajien olevan kuin Jasminen lauluineen. ihan eri juttu! Ei tarvinne olla kovinkaan kummoinen musiikkikorva,kun eron jo kuulee.
Jasminen esityskin oli aneeminen suoritus. Tempo hitaampi ja latteampi huomattavasti kuin Työlkii ellää.

Jos väitätte Suomen

Jos väitätte Suomen kappaletta venäläiseksi - outoa. Täällä ei kuule radiosta eikä televisiosta mitään venäläistä musiikkia - mistä tiedätte millaista musiikkia siellä kuunnellaan. Ja vaikka kuullostaisikin siltä, niin siitä huolimatta ihan kiva kappale...

Outoa! Ensin kansa valitsi

Outoa! Ensin kansa valitsi kaikkein pahimmaksi viisuksemme Jasminen Niin kaunis on taivas-kappaleen,,,ja nyt lähetetään
taas Osloon samanlainen kansanlaulu! Järkee vai!

Kyllä se ihan suomalaiseen

Kyllä se ihan suomalaiseen kansan musiikkiin pohjautuu..
mistäpä nuoret maitoparrat sen tietäsi...
Muuten männä aikoina Suomikin oli osa Venäjän maata......

Ei mikään ihme, nuohan on

Ei mikään ihme, nuohan on syntyneet Venäjällä molemmat.

ei kuulost suomalaiselt

ei kuulost suomalaiselt biisilt tulee ihaan venäläiset mielehen

Viisu-uutiset