yle.fiKuunkuiskaajat viisulavalle valkoisessa pellavassa

Julkaistu Ti, 11/05/2010 - 13:32
  • Marja Rak / Noolan (Kuva: YLE / Niina Koskela)
  • Euroviisuvoitosta Norjassa kamppaileva Kuunkuiskaajat kisailee pietarsaarelaisen Noolanin asuissa. Luvassa on valkoista pellavaa ja keijukaismaista olemusta, joka saa laulajat erottumaan Oslon lavalla.

Duo Kuunkuiskaajien Susan Ahon ja Johanna Virtasen vaatettaminen lähti artistien itsensä toiveesta, kertoo vaatesuunnittelija Marja Rak Noolanista:

- He lainasivat ensin asut Helsingin-liikkeestämme kuvauksia ja videotaan varten, ja huomasimme homman toimivan, joten ehdotimme sponsorointia.

Luvassa on kompromissi, jossa yhdistyvät sekä tekijän, laulajien että Yleisradion toiveet.

- Olemme päässeet mielestäni todella hyvään lopputulokseen. Ensimmäinen prototyyppi ja sovitukset on tehty. Viimeisten viikkojen aikana tehdään lähinnä hienosäätöjä, haetaan kokoa ja istuvuutta.

Kuunkuiskaajat nähdään muutenkin sekä kotimaan pr-tilaisuuksissa että Oslon viisukisoissa Noolanin asuissa.

Vinosta helmasta romantiikkaa

Valkoinen väri tuo esiintyjät hyvin esiin Oslon lavalla ja sopii myös Kuunkuiskaajien olemukseen, jota Rak kuvailee keijukaismaiseksi ja elovenamaiseksi.

Toinen mekoista on pitkä, toinen lyhyempi. Asut ovat Marja Rakin mukaan selkeälinjaiset ja yksinkertaiset.

- Mekon helma on leikattu vinoon, mikä tekee asusta kauniisti laskeutuvan ja myös romanttisen.

Haitarin soittaminen asetti edellytyksiä myös asuille:

- Vaate jatkuu haitarin alta eikä lopu soittimeen. Siitä tulee kokonaisuus.

Duo esiintynee paljain jaloin, joten kengät eivät aiheuta huolta. Sen sijaan Kalevala-korujen valinta on Marja Rakin mielestä olennainen osa kokonaisuutta.

- Etsimme koko ajan kevyttä, keijukaismaista olemusta.

Jännitystä kotisohvalle

Toukokuussa Marja Rak uskoo liimautuvansa kotisohvalle katsomaan miten käy:

- Uskon, että istun kädet hikoillen ja mietin, että apua - mitä jos helmat roikkuu tai jotain tuollaista. Aivan varmasti!

YLE Keski-Pohjanmaa
 

Kommentit

Uskon Suomen menevän

Uskon Suomen menevän finaaliin.Tyylikäs esitys.
Valko-Venäjä pilaa kauniin ballaadinsa perhosensiivillään.
Makedonian esitys mauton puolialastomine naisineen, itse kappale -. Latvian Aishan laulutaito ? Serbian esitys liian moderni kyseiseen kappaleeseen. Maltan tytöllä hyvä ääni mutta itse kappale ja esitys -. Myöskään Venäjä ei kuulu tänä vuonna finaaliin.

Kuunkuiskaajien koreografia

Kuunkuiskaajien koreografia Oslon lavalla on hyvä. Laulu ja esitys ilmentävät hyvin suomalaisuutta.
Oranssit valot pois taustalta. En pidä Johannan
" mammamekosta ". Asu voisi olla yksinkertainen mutta silti tyylikkään linjakas. Myös poikien olemus liian arkinen.
Susanin ja Johannan meikit ok. mutta miksi Maria on meikattu liian kalpeaksi haamuksi ? Meikkien tulisi olla luonnolliset.

Rupesin miettimään, että

Rupesin miettimään, että kuinkahan pitkällä tyttöjen raskaus on kun tuollasissa äitiysmekoissa joutuvat lavalle. Tuulikoneet vaan maximille niin kuin harkoissakin, kyllä siitä kampaukset suoristuu. Muistaisivat vaan hymyillä aina välillä, kyllä silläkin aina muutama pinna kertyy. Finaaliin ei asiaa tällä koreografialla.

Kävi kilpailussa miten

Kävi kilpailussa miten kävi, en kuitenkaan muista että Suomen edustajista olisi koskaan ennen käytetty adjektiivia "charming". Onhan se saavutus sekin. Hurmata noi Suomen tytöt tosiaan osaa. Esitys on kuin iloinen läpsäys synkkien balladien keskellä.

tää suomen biisi on

tää suomen biisi on oikeesti vaan huono läppä. ei siinä mitään että joku pitää kappaleest makuasiahan se on mutta, kyseessä on kuitenki euroviisut joihin osallistuu 38 muuta maata ympäri eurooppaa ja mä vaan sanon,että tällainen tyyli vetoaa niistä 38:sta maasta ehkä max 5 yleisesti ottaen. eli karsinnoissa pitäisi huomioida se, että kyseessä on kansainväliset kisat ja biisin pitäsisi siis myös olla kansainvälinen ainakin jos tähdätään finaaliin. ehkä ne jotka päättivät ehdokkaat eivät halunnu et suomi pärjää. petturit!

Perun aiheettomat

Perun aiheettomat puheeni.Nähtyäni videon harjoituksista,totean että Kuunkuiskaajien esitys on tyylikäs ja huiman paljon parempi kuin alkuperäinen versio. Siitä paistaa ammattilaisuus. Kuljen itse retonkimekossa koko kesän ja lähden lypsylle, jossa ei siinäkään ole mitään vikaa.

Haluan lavalle vielä

Haluan lavalle vielä lehmän ja lypsysankot. Mielestäni Suomen tämänvuotinen euroviisu on karjakkolaulu. Esiintymismekoiksi olisi sopinut kukkaiset retonkimekot.

Ja sitten ne kundit paljon

Ja sitten ne kundit paljon parempaan kuosiin. Suomen finaalissa olivat tosi epäsiistin oloisia. Marco puhui asiaa!!!

OHHOH! Onhan hienot hepenet

OHHOH! Onhan hienot hepenet ja hermeet,,,,Ei ainakaan ole pärjääminen niistä kiinni.TYYLISSÄ LÖYTYY!

mul on semone kutina niiku

mul on semone kutina niiku silon kun lordi meni lavalle ni suomi täänäki vuona voiton vie varmana hura suomi ja toiseks vaika jos päse finlin ois vaik kreikka,belarus,serbia,islanti nää kun jos päse nää mene kärken 1 2 3 4 5?

kuka sen keksi että suomi

kuka sen keksi että suomi finaalin. kuntele ensin laulu

LoL

LoL

Kävin katsomassa

Kävin katsomassa www.noolan.fi sivuja. Aivan ihania vaatteita! Odotan jo innolla semifinaalia!

SUOMI FINAALIIN

SUOMI FINAALIIN

Viisu-uutiset