yle.fiKuunkuiskaajat - kaksi pientä huutomerkkiä

Julkaistu Ma, 24/05/2010 - 18:03
  • Kuunkuiskaajat fanien syleilyssä (Kuva: Aila Havia-Venäläinen)
  • Suomen euroviisuedustaja Kuunkuiskaajat on kerännyt paljon myönteistä palautetta niin viisufaneilta kuin medialtakin Oslossa. Tarttuvan kappaleen lisäksi kaksikko on erottunut vaalealla olemuksellaan ja iloisella otteellaan muista edustajista. Hulinasta huolimatta esiintyjät haluavat nyt rauhoittua tiistaiseen semifinaaliin.

Kuunkuiskaajat ovat ensimmäisen euroviisuviikon aikana antaneet hurjan määrän haastatteluja, käyneet järjestetyillä retkillä sekä vierailleet muiden maiden suurlähetystöjuhlissa. Johanna Virtanen kertoo, että haastattelumäärään osasi varautua etukäteen, mutta innokkaat viisufanit yllättivät.

- Yllätyksenä on tullut, kuinka paljon meistä on otettu fanikuvia. Heti kun astuu hotellista ulos, niin alkaa näps, näps, näps.

Viisufanien lisäksi Suomen edustajat ovat saaneet hyvän vastaanoton myös medialta. Kuunkuiskaajat ovat erottuneet muista edustajista muun muassa reippaan esiintymisensä ja iloisuutensa ansiosta. Niin ikään tyttöjen hiusten ja asujen valkoinen olemus on kiinnittänyt huomiota.

- Kyllä me ollaan kuin kaksi pientä huutomerkkiä siellä muiden joukossa, nauraa Virtanen.

Suomen edustajat ovat erottuneet muista kilpailijoista myös musiikillisesti. Pirteä kansanmusiikkiesitys on niin ikään saanut paljon myönteistä palautetta.

- Moni on sanonut, että me olemme tuoneet Euroviisut takaisin siihen, mitä se on joskus ollut. Ja moni on sanonut myös, että ei voi olla tulematta hyvälle tuulelle, kun kuulee kappaleen, kertoo Susan Aho.

Viisuesitykseen valmistautuminen on mennyt Kuunkuiskaajilta suunnitelmien mukaan ja esimerkiksi lavaharjoitukset ovat sujuneet mallikkaasti. Vaikka viisuhulina Oslossa vain kiihtyy, Kuunkuiskaajat haluavat rauhoittaa tilannetta ja alkaa keskittyä esitykseen.

- Nyt yritetään ottaa iisisti ja pitää rauha maassa, vaikka ympärillä hurisee. Semifinaaliin valmistaudutaan sillä tavalla, että sukelletaan siihen biisiin. Nyt unohdetaan kaikki ulkopuolinen ja mennään vain siihen biisin maailmaan, koska se on kuitenkin olennaista. Jos pystyy heittäytymään siihen musiikkiin, niin silloin kaikki toimii, kertoo Susan Aho.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali järjestetään Oslossa tiistaina.

YLE Uutiset / Ville Vedenpää

Viisu-uutiset