Suunnittelija Laura Saloheimo tapasi rakennuttaja Markun, joka tarvitsee työssään työkaluliiviä. Laura suunnitteli liivin hyvin etukäteen ja tutustui työkaluihin ja selvitti niiden koot ja muodot.
Laura kyseli myös millaisia käyttötapoja käyttäjällä on: pitääkö esimerkiksi vasaraa vasemmalla puolella vai oikealla puolella.
Materiaaliksi Laura hankki noin 2,5 metriä turvavyötä sekä käytti roskalavalta löytämäänsä vahvaa pressua. Tämän pressun toinen puoli oli verkkoa ja sitä hyödynnettiin myös. Haluttaessa myös nahka sopii liivin materiaaliksi.
Turvavyön käyttöä Laura oli pyöritellyt mielessään jo pitkään, sillä sitä kertyy jätteenä paljon ja se on kestävää.
Liivin valmistuksessa on tärkeää leikata yksinkertaisia muotoja ja pyrkiä välttämään ylimääräisiä saumoja. Tällöin liivistä ja taskuista tulee mahdollisimman kestävät.
Laura suunnitteli työkalutaskut, ns.naulapussit, liivin molemmille puolille niin että pohjaksi tuli tilava tasku ja sen päälle ommeltiin pienempiä taskuja.
Markun liiviin laitettiin vasemmalle puolelle porakoneen pidike, mattoveitsen paikka, kynän sekä puukon paikka. Oikealle taas tuli vasaran paikka, hanskoille tasku, ja pidike vaikkapa taltalle. Taskujen suita vahvistamaan Laura leikkasi pressusta ohutta noin 2-2,5 cm levystä reunusnauhaa. Mittanauhalle tehtiin erikseen irrotettava tasku.
Vasaralenkiksi Laura käytti vanhasta liivistä otettua metallipidikettä, jonka kiinnitystä varten hän ompeli pressusta ja tarranauhasta tukevan kiinnityspalan.
Laura leikkasi pressusta kappaleen, jossa on metallisella purjerenkaalla vahvistettu reikä valmiina ja siihen noin 15 cm pitkän suorakaiteen muotoisen jatkeen. Tämän Laura kiinnitti vyöhön, vesipullotelinettä varten.
Laura leikkasi henkselit ja vyön käyttäjän mittojen mukaan. Nauhan leikatut päät kannattaa sulattaa tulen liekillä, jotta leikatun reunan kuitujen päät sulavat, eikä nauha purkaudu.
Laura ompeli vyön valmiiksi siten, että se aukeaa edestä. Soljeksi sopi hyvin turvavyön alkuperäinen lukkomekanismi. Olkaimet hän valmisti kahdesta palasta. Takahenkseliosaan Laura laittoi soljen, jonka läpi etuhenkselit pujotettiin vapaasti liikkumaan. Näin saatiin vähän joustoa lisää ja henkselit pysyvät mukavasti paikallaan kun taakse muodostuu x-muoto. Takana olevat henkselinpäät Laura ompeli kiinni vyön selkäosaan.
Taskut Laura kiinnitti liiviin siten, että asetti työkalutaskut vyöhön ja hahmotteli samalla henkselien paikat. Sitten Laura teki taskuun viillot henkseleitä varten. Henkselit pujotettiin viillosta läpi sekä ommeltiin paikalleen. Taskun Laura ompeli kiinni vyöhön niin että syntyi tunneli jonka sisällä vyö pääsee liikkumaan.